Zvučna izolacija motora...

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Zvučna izolacija motora...

PostPostao/la valko » 29. 03. 2011. (08:11)

ŠARUN je napisao/la:gumirana ti nije samoljepljiva a ja sam je zalipio silikonom čini mi se da se zove bond ili nešto tako slično mora bi pogledati za sada drži super.kad vidim ču ti javiti :thumbup: :wave:

Jesu li ti taj silikon dali u dućanu ili si to po vlastitom nahođenju? Ima li kakva uputstva, šta preporučavaju za ljepljenje? Obični silikon ne lipi trenutno i tako težak materijal bi trebalo biti problem za zalijepiti. Trebalo bi posebno fiksirati dok silikon uhvati. Moje iskustvo je da običini silikon baš i ne drži za spužvu (pokušavao sam lijepiti ovu foliju koja mi se zgulila sa spužve)...
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Antares Patrol 690

PostPostao/la ŠARUN » 29. 03. 2011. (10:29)

triba držati neko vrijeme dok ne stisne a poslje je ok.Ja sam ih stavljao na poklopce koji su se vadili pa nije bilo problema a samljepljive bočno,za par dana ču staviti koju sliku sad nisam doma
ŠARUN
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ocqueteau espace 625,Yanmar

PostPostao/la som » 29. 03. 2011. (18:07)

Evo folija koja je provjerena.

slika
ma drugu namjenu ali ista kao za strojarnicu a jeftinija 5x.15 m2 219 kn.
slika
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la K0ma » 02. 04. 2011. (14:37)

som kakva je to folija i gdje je ima za kupiti :?:
K0ma
New Entry

Tip plovila: adria 800 fnm atm 135

PostPostao/la som » 02. 04. 2011. (14:38)

Pa piše ti na cijeni XPS,ima u Bauhausa.
som
Old Senior Member

PostPostao/la valko » 04. 04. 2011. (11:52)

Meni će izgleda trebati izolacija debljine 2 cm. Deblja bi mogla biti problem (nema dovoljno mjesta). Preporučili su mi VETUS MISO100. Debela je 2cm i samoljepiva. Košta 580 kn po metru kvadratnom. U principu mi sve to odgovara ali mi se čini malo preskupa budući ne vidim da se sastoji od više slojeva. Mislim da nema onog olovnog sloja...
Ima li tko iskustva s ovom izolacijom :?:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

PostPostao/la madi » 04. 04. 2011. (11:56)

Dali je potrebno samoljepive izolacije dodatno ljepit nekim lipilom?
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la borro » 04. 04. 2011. (12:11)

Uglavnom NE! Ova koju sam ja metao tako jako drži, da kad mi je brat u zajebanciji zaljepio dva komada na odjeću, ja sjeo na to i naslonio se, i išao skinut nako pola sata, ostalo zaljepljeno, skinuo sve odim onog sloja ljepila - nema šanse!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la valko » 04. 04. 2011. (13:09)

borro je napisao/la:Uglavnom NE! Ova koju sam ja metao tako jako drži, da kad mi je brat u zajebanciji zaljepio dva komada na odjeću, ja sjeo na to i naslonio se, i išao skinut nako pola sata, ostalo zaljepljeno, skinuo sve odim onog sloja ljepila - nema šanse!

Oprosti ako si već o tome pisao ali koju si ti izolaciju stavljao?
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

PostPostao/la Gaso » 04. 04. 2011. (16:29)

Ovisi koje lepilo je na izolaciji, kad se motorni prostor zagrije preko godina polako može pustit lepilo. Ja sam stavio siku na oni djeo koji se odvojio i ponovno zaljepio, sad nema problema i nema šance da se odvoji, kad se zagrije.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la som » 04. 04. 2011. (18:26)

madi je napisao/la:Dali je potrebno samoljepive izolacije dodatno ljepit nekim lipilom?

Madi ako podlogu dobro pripremiš,ne.Ja sam svoju prebrisao brusnim papirom i oprao acetonom evo u čovika več pet godina ništa se ne odvaja.
som
Old Senior Member

PostPostao/la Minesweeper » 05. 04. 2011. (15:54)

valko je napisao/la:Meni će izgleda trebati izolacija debljine 2 cm. Deblja bi mogla biti problem (nema dovoljno mjesta). Preporučili su mi VETUS MISO100. Debela je 2cm i samoljepiva. Košta 580 kn po metru kvadratnom. U principu mi sve to odgovara ali mi se čini malo preskupa budući ne vidim da se sastoji od više slojeva. Mislim da nema onog olovnog sloja...

Ja sam koristio izolaciju za ventilacijske sisteme, izgleda potpuno jednako kao ova na slici, ima ih različitih debljina, 2cm košta oko 80-100kn po kvadratu zove se K-flex
Minesweeper
Member

Tip plovila: Plastični guc 5.50, Torpedo 6ks

PostPostao/la Rexi » 05. 04. 2011. (16:18)

koliko to utisa stvar kod vanbrodskih dvotaktola? :mrgreen:
Rexi
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka

PostPostao/la Minesweeper » 05. 04. 2011. (16:32)

To u biti ne utišava već samo umrtvi plohe pogotovo kod plastike znaći nema toliko vibriranja pri specifićnim okretajima,a dvotaktaša možeš utišati jedno da ga potopiš u more :D
Minesweeper
Member

Tip plovila: Plastični guc 5.50, Torpedo 6ks

PostPostao/la valko » 06. 04. 2011. (07:45)

Minesweeper je napisao/la:
valko je napisao/la:Meni će izgleda trebati izolacija debljine 2 cm. Deblja bi mogla biti problem (nema dovoljno mjesta). Preporučili su mi VETUS MISO100. Debela je 2cm i samoljepiva. Košta 580 kn po metru kvadratnom. U principu mi sve to odgovara ali mi se čini malo preskupa budući ne vidim da se sastoji od više slojeva. Mislim da nema onog olovnog sloja...

Ja sam koristio izolaciju za ventilacijske sisteme, izgleda potpuno jednako kao ova na slici, ima ih različitih debljina, 2cm košta oko 80-100kn po kvadratu zove se K-flex

Hvala na informaciji ali mislim da ću ipak ići na ovu Vetusovu. Ne bih želio eksperimentirati s nečim što baš i nije namijenjeno za brodove. Ima tu dosta posla za skinit staru spužvu, sve očistit, stavit novu i ne bih želio da nakon nekog vremena moram to sve raditi ponovo. Ovdje se ipak radi o moru i višim temperaturama... Što se tiče izgleda, sve one izgledaju manje više isto samo je pitanje kako djeluju, a to izgleda nitko od nas ne zna dok ne stavi. Kad stavi, većinom čuje da djeluje ali opet ne zna ništa o tome kako bi djelovala neka druga izolacija osobito ako se stavlja na drugi brod i motor. Meni se možda naoko više sviđaju neke druge izolacije ali treba mi baš od 2 cm i želio bi da bude samoljepiva. Iz mog iskustva sa samoljepivim stvarima, ova nova ljepila drže čudo, a pogotovo kad su namijenjena za takve prostore (temperatura, vlaga...). Također, što se tiče montaže, samoljepivu spužvu je neusporedivo lakše montirati, pogotovo kod mene jer mi nisu baš sve plohe ravne, a i ima ih dosta (3 kvadrata). Ovu Vetusovu mi je preporučio Grašo, a on valjda ima iskustva i s drugima. Kaže da postoje bolje ali da je ova nekako srednje kvalitete i prihvatljive cijene. Budući samo po izgledu teško što mogu zaključiti o pojedinoj izolaciji odlučio sam poslušati čovika koji sigurno ima puno više iskustva (a i nemam baš neki izbor ako želim izolaciju od 2 cm i da je samoljepiva...)
Pozdrav svima i nadam se da će ova moja razmišljanja biti kome pomoći...
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.