Minesweeper je napisao/la:valko je napisao/la:Meni će izgleda trebati izolacija debljine 2 cm. Deblja bi mogla biti problem (nema dovoljno mjesta). Preporučili su mi VETUS MISO100. Debela je 2cm i samoljepiva. Košta 580 kn po metru kvadratnom. U principu mi sve to odgovara ali mi se čini malo preskupa budući ne vidim da se sastoji od više slojeva. Mislim da nema onog olovnog sloja...
Ima li tko iskustva s ovom izolacijom

Ja sam koristio izolaciju za ventilacijske sisteme, izgleda potpuno jednako kao ova na slici, ima ih različitih debljina, 2cm košta oko 80-100kn po kvadratu zove se K-flex
Hvala na informaciji ali mislim da ću ipak ići na ovu Vetusovu. Ne bih želio eksperimentirati s nečim što baš i nije namijenjeno za brodove. Ima tu dosta posla za skinit staru spužvu, sve očistit, stavit novu i ne bih želio da nakon nekog vremena moram to sve raditi ponovo. Ovdje se ipak radi o moru i višim temperaturama... Što se tiče izgleda, sve one izgledaju manje više isto samo je pitanje kako djeluju, a to izgleda nitko od nas ne zna dok ne stavi. Kad stavi, većinom čuje da djeluje ali opet ne zna ništa o tome kako bi djelovala neka druga izolacija osobito ako se stavlja na drugi brod i motor. Meni se možda naoko više sviđaju neke druge izolacije ali treba mi baš od 2 cm i želio bi da bude samoljepiva. Iz mog iskustva sa samoljepivim stvarima, ova nova ljepila drže čudo, a pogotovo kad su namijenjena za takve prostore (temperatura, vlaga...). Također, što se tiče montaže, samoljepivu spužvu je neusporedivo lakše montirati, pogotovo kod mene jer mi nisu baš sve plohe ravne, a i ima ih dosta (3 kvadrata). Ovu Vetusovu mi je preporučio Grašo, a on valjda ima iskustva i s drugima. Kaže da postoje bolje ali da je ova nekako srednje kvalitete i prihvatljive cijene. Budući samo po izgledu teško što mogu zaključiti o pojedinoj izolaciji odlučio sam poslušati čovika koji sigurno ima puno više iskustva (a i nemam baš neki izbor ako želim izolaciju od 2 cm i da je samoljepiva...)
Pozdrav svima i nadam se da će ova moja razmišljanja biti kome pomoći...