plasicni rezervar?

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: plasicni rezervar?

PostPostao/la Mali Dabar » 29. 12. 2010. (18:45)

ceko je napisao/la:@zore: Mislim da se sa ovim predfiterom samo dobiva na sigurnosti i spriječavanju štopanja..i pošto je uvijek pun, da motor ne povuče zrak (za torpedo 7 ks dovoljno, pošto malo troši) ha šta misliš?
@Dabar: ta cijev za ispuštanje služi i za punjenje ;) kad more valja i u vožnji da se na prolije po koverti i kad su mriže gori..

Pa ti u vožnji puniš gorivo ka avion :lol:
Taj motor s 10 litara radi cili dan,onda ti malo gasiš motor :D
:wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 29. 12. 2010. (19:20)

Pape je napisao/la:
zore70 je napisao/la:Dragane moj..da ti jedan od okolokućnih majstora kaže nešto....
Možda tebi radi,možda će i radit..ali..mrižica u taložnku,tj filteru nafte za centralno ima rupice za propustit sve "nametnike"
ispod veličine žabe iz razloga šta tamo nije potriba fino filtriranje,tlakovi su mali,rupa na dizni plamenika od centralnog
je jedna i jako velika u odnosu na rupice dizne motora kao i tlakove koji postižu pumpe i dizne...
Dizna plamenika za centralno košta par desetaka kuna a oprema za ubrizgavanje na brodskom motoru često više nego taj tvoj cili kotao zajedno sa fumarom.....
Zato,dobronamjerno..ne dovodi druge u zabludu ;)
I ako ti triba takvih predfiltera,prije nego bacim,javi se..pa stavi na svoj motor,znat ćeš nam kazat rezultate ;) :wave:

... : Laughing4: : Laughing3: : Laughing3: ....koji si ti munjito...al stoji sve šta si reka... :thumbup:

Jel´ to na uvlačenje ili na slobodan pad?
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la ceko » 03. 01. 2011. (21:10)

Čekam odgovore od onih pravih, ali ništa..
I dok čekam, čitam malo po drugim temama, jedan (nazovimo ga npr. Papan) piše da mu je sa 14 pukla gumica, a i tovar vidi da je to bilo sa 29 kad se malo, ono, što bi se reklo priženio.. Pa totalno popizdio, pa najedan put skočio iz, štatijaznan, kadice na, Is´sati rođo, na brod, ma šta brod, brodinu i to sa parkinsonon.. A tast dobar.. samo oće pomoć, ali više ništa ne pita, (samo i dalje daje..) ovaj se uzmavo, oće udarit, po brodu lupa, zoljun gađa.. Is´sati, samo patke broji... Al´ malo je kako sam kaže - sporiji.. pa treba malo razmislit. Pa, Papane razmisli još malo (neću bit desetak dana na forumu), pa me prosvijetli - šta ne valja... Pitaj i meštra.. Meštre-respect... Al ovi uvlakači mi idu na živac. da je bar pogleda i napisa sta pametno.. i kritiku - OK, al pametovat bez veze i pokrića...
Za sve: sorry na OT..
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la šetač pasa » 03. 01. 2011. (22:12)

ceko je napisao/la:Čekam odgovore od onih pravih, ali ništa..
I dok čekam, čitam malo po drugim temama, jedan (nazovimo ga npr. Papan) piše da mu je sa 14 pukla gumica, a i tovar vidi da je to bilo sa 29 kad se malo, ono, što bi se reklo priženio.. Pa totalno popizdio, pa najedan put skočio iz, štatijaznan, kadice na, Is´sati rođo, na brod, ma šta brod, brodinu i to sa parkinsonon.. A tast dobar.. samo oće pomoć, ali više ništa ne pita, (samo i dalje daje..) ovaj se uzmavo, oće udarit, po brodu lupa, zoljun gađa.. Is´sati, samo patke broji... Al´ malo je kako sam kaže - sporiji.. pa treba malo razmislit. Pa, Papane razmisli još malo (neću bit desetak dana na forumu), pa me prosvijetli - šta ne valja... Pitaj i meštra.. Meštre-respect... Al ovi uvlakači mi idu na živac. da je bar pogleda i napisa sta pametno.. i kritiku - OK, al pametovat bez veze i pokrića...
Za sve: sorry na OT..

U svemu ti stoji jedino ova zadnja kratica OT. :thumbdown: Prošeći malo po forumu pa vidi po kome ti udaraš. Ako ti neko hoće dati pametan savjet, onda će to bit Zore, Dome, Amiklić, Pape, Primorac i da ne nabrajam dalje jer ću se morat ispričavat što sam nekog zaboravio. Ako te smeta malo šale u svemu tome, onda to i reci, a ne trebaš ovako uvredljivim tonom. Ako hoćeš dobronamjeran savjet - isprika bi dobro došla. Bojim se da ćeš u protivnom doć u situaciju da te zaobilaze, pa ti neće ni savjet dat. I što bi Lupis rekao, no hard feeling. :wave:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la ceko » 03. 01. 2011. (22:23)

Od svih nabrojanih ovo se odnosilo na samo jednog (ko ono znaš ti ko je on, znam - pun sebe i čitam kako se odnosi prema drugima koji ga ne ljube u dupe).. Nije morao ismijavati bez potrebe.. Bio sam dobronamjeran u svom prvom postu, pišem iz svog iskustva i ko hoće neka prihvati mislim da nisam nikog oštetio ni krivo naveo, ne treba nikog ponižavati i ismijavati. Sad ga pitam (ako se prepozna) šta ne valja, a glavno da je popljuvao... Drugima svaka čast.. Isprika može al prvo od njega (po godinama smo isti pa nemam respekta za nasilnike)..
P.S. I ti čitaj sve..
P.P.S. Nije Zore, ni Dome, ni Primorac, ni Amilkić...
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 03. 01. 2011. (23:09)

Zanima me, možete li ovo riješiti bez mojega uplitanja?
I uplitanja cijelog Foruma?

Postoje privatne poruke i tako ... ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la zore70 » 03. 01. 2011. (23:21)

Vodite ljubav a ne rat ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la ceko » 03. 01. 2011. (23:34)

Peace brother! :D
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 03. 01. 2011. (23:52)

Eto, ovo je pozitivan pomak :D

Ali ipak ... skoro sam to zaboravio, ako mi do sutra u jutro ne stigne pozitivna i (meni) vesela vijest o pomirenju (od obadvojice) putem pp-a, na vidiku je ban od dvije sedmice.

Da pojasnim (opet). Svađe uglavnom započnu neshvaćanjem šala ili duhovitosti. Započnu i nastave se radi toga što je nekome teško reći: "Prika, samo sam se šalio ;) " Pa padnu i teže riječi, pa ...
Nakon toga nastupa ponos:" ... ja se nemam što i komu ispričavati ... on je započeo prvi ... ja sam stariji ... ja se nikome ne ispričavam ..." :shifty:
Radite kako vas je volja, ja sam umoran od toga da svaki put moram izigravati tumača misli ili riječi nekoga, te on je mislio ovo, te nije ti to baš tako i ... tako dalje. Sve to bez razloga ...

Napisao sam jasno i razumljivo ovdje što mislim o tome. To vidi cijeli Forum i nije moja krivnja što je netko lijen čitati. Žalosno je i to što je trebalo za sve napisati uputstva ... kojih se gotovo nitko (čast iznimkama) ne pridržava. Većina nije u stanju ni citirati neki post, a da se to i razumije, iako i za to postoje uputstva.

Odrasli ste ljudi, nadam se i razumni, ne ponašajte se kao djeca. Ne samo da je smiješno, nego je ponekad i žalosno ...

Moj je Sandučić u privatnim porukama pun. Uglavnom temama u kojima želim i nastojim pomiriti zavađene strane i izgladiti (vjerujte mi , zaista) nepotrebne razmirice.
Tek sada sam shvatio da mi je puno lakši način banirati ... i banirati ću ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
riberer
Moderator

PostPostao/la zore70 » 03. 01. 2011. (23:56)

ceko je napisao/la:Peace brother! :D

Tako vas voljem...ajmo dica :thumbup:

Aj kad se vrnem sa puta poslikat ću par predfiltera,načkrabat štagod o tome i o bačvetinama za gorivo...
A nastavit ćemo i o kadici od našeg prozvanog Pape pa će i tamo štagod osvanit o temu ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 04. 01. 2011. (00:12)

...mislin se oču li popustit i ovi put, neču li...taman zaradija trajni ban...ma aj dobro... :)...ipak nisan zlopantilo... :lol:

...Peace!... :Drink27:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la ceko » 04. 01. 2011. (00:14)

Peace.. Ni ja nisam zlopamtilo.. Pa eto i ovi put :D !
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 04. 01. 2011. (08:55)

Eto, moglo se je sve skupa razjasniti i putem pp-a prije nego li je do nesporazuma (javnog) došlo , no dobro je i ovako slika
riberer
Moderator

PostPostao/la sika » 09. 01. 2011. (00:06)

tek sad sam vidio slike od ceke. Svaka cast! apoteka! :thumbup:

Moj motor još nije u barci, al neki dan baš idem vidit hoce li mi vuci naftu ako je rezervar ispod razine filtera. I tako ja spustim gumu od rezervara na kojoj je bio nabijen tratur od nekih pola litre 30 cm ispod filtera, upalim ga i vidim da mi vuce gorivo bez problema.
sika
Member

PostPostao/la sika » 11. 01. 2011. (19:19)

sika je napisao/la:tek sad sam vidio slike od ceke. Svaka cast! apoteka! :thumbup:

Moj motor još nije u barci, al neki dan baš idem vidit hoce li mi vuci naftu ako je rezervar ispod razine filtera. I tako ja spustim gumu od rezervara na kojoj je bio nabijen tratur od nekih pola litre 30 cm ispod filtera, upalim ga i vidim da mi vuce gorivo bez problema.

što nema nitko komentar na ovo? ovim pada u vodu teorija da za 7-icu treba rezervar sa slobodnim padom. dal je moguce da sama boš pumpa povuce goriva koliko joj treba, bez obzira što nafta ne dotiče sama?
sika
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.