prljav rezervoar nafte

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: prljav rezervoar nafte

PostPostao/la borro » 30. 03. 2011. (09:33)

Tvoje komentare uvijek volim, a i ti si stručnjak u mnogo čemu, naučio sam i ja ponešto od tebe. :thumbup: :wave:
Probaj ovu foru, više nikad nećeš poželit šmirgl papir, osobito za neki zajebaniji komad metala, kao npr...glava na tomosu 4 - ona rebarca fina...
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la arba » 08. 04. 2011. (15:48)

Da se i ja malo nadovežem što se tiče elektrolize sve je ispravno rečeno što se tiče + i - i komada metala, a u vodu se stavlja "kristalna soda" ima je za kupit u svakoj poljoprivrednoj apoteci, inače se koristi za pranje inox bačava od vina i slično, pakiranje od kila desetak kuna. Ja sam primjenio takvu elektrolizu na svojoj staroj yamahici od 3,5 ks koja ima metalni rezervoar na sebi, rezervoar je bio skoro pa trul iznutra i u jedno popodne sam ga očistio elektrolizom da je bio kao ogledalo... pojelo je samo hrđu neoštetivši naoko zdravi materijal... ali nisam ga ničime zaštitio iznutra nakon toga računavši da je to to, bio je ko nov i nakon tjedan dana motor na barci krep... zaključak nakon samo tjedan dana pojavila se ponovno hrđa kao da ništa nisam čistio :thumbdown:
arba
New Entry

PostPostao/la SEA » 01. 02. 2015. (10:24)

Svako dobro svitu

Molim pomoc i pametan savjet po jednom pitanju

Kako i na koji nacin se moze ocistiti,isprati ,prekontrolirati rezervar nafte na brodu cc 800l.
Nafta u separatorima djeluje ok,tank nema inspekcijski otvor osim gdje dolazi plovak.
Dali ima nekakva tekucina kiselina ili ljudi koji spoje pumpu separator i cirkuliraju tekucinu kroz tank po tlakom?
Tank je veoma tesko izvadit vanka....

Unaprid zahvaljujem na savjetu :thumbup:
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la open510 » 01. 02. 2015. (12:46)

dobro pitanje, to valjda zanima sve koji imaju rezervare u brodu koje ne mogu vadit vanka (bez raskopat pola broda) uključujući i mene :)
Raspitiva sam se malo za kemijska sredstva kojima bi se mogli očistit rezervari, zanimljiv je bija DATACOL koji je domaći proizvod i po riječima prodavača upravo za to služi i može riješit naše probleme...Trik je šta ga ne prodaju privatnim korisnicima nego bi tili da ga uvedu kroz servisere kao dio standardnog godišnjeg servisa - "loša" stvar za nas sa VM-ovima je da npr. MRS se dosta tome opire pa bi to jedino mogli koristit u privatnom aranžmanu (tj. bez garancije ovlaštenog servisera)
Idem uskoro na sajam u ZG-u pa cu vidit ima li šta novo po tom pitanju i jesu li DATACOL-ovci šta prominili po pitanju svoje politike...imali su vjerujem zanimljivo predavanje tj. radionicu (tu i još neke je organizirala BurzaNautike) na sajmu u Biogradu prije par miseci, ali nažalost nisam moga doć tamo pa vidit detaljno o čemu se radilo...
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.