Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
kalafat je napisao/la:evo samo jedno pitanje za taceka ili ako ko moze priporucit ne triba mi nikakvi izracun, znaci brod 6m duzine na VL, sirine na VL 230, poludeplasmanski , 2.5 tone piza, motor 70 ks na 2600 okretaji. koliki omjer kopce uzet , ponudeno 1:1,54 , 1:2, ili 1:2,47
tacek je napisao/la:Gull ima kobilicu pa je trokraka propela idealna. Mozda je propela savijena, ostecena, kod ciscenja ste ju mozda ostetili brusen jem...
Mozda cak ima motor problem sa pritiskom iza turbopuhala. Nadam se da ne trosi ulje sta bi pokazaivalo na neki 'unutarnji' problem. Mozda ste tijekom upotrebe brod nakrcali preko sve mjere , lanci, sidra, oprema, voda, gorivo ....
Svakako bi trebalo pogledati svce ovo. Bez broja okretaja tako i tako ne mozemo nista. Pokusavaj sa elektronskim brojacem koji ima svaki serviser (naljepis markicu na remenicu i usmjeris laser na vrteci dio - naravno u voznji) Mjerac kosta manje od 10 EUR. Ako sve to stima cujemo se. Npr kod max 2500 okretaja taj motor razvija samo 40 ks.
kalafat je napisao/la:evo samo jedno pitanje za taceka ili ako ko moze priporucit ne triba mi nikakvi izracun, znaci brod 6m duzine na VL, sirine na VL 230, poludeplasmanski , 2.5 tone piza, motor 70 ks na 2600 okretaji. koliki omjer kopce uzet , ponudeno 1:1,54 , 1:2, ili 1:2,47
alex je napisao/la:Tacek i Zore70, moj prijatelj Maki je nasao tocne podatke za onaj VM motor sta ima u barku:
VM 694 HID, 3600 okretaja,220 ks(162kw),kopca 2.6:1
Podaci broda:
-Duzina na vod lin. 10.5 m
-sirina na v.l. 3.5 m
-gaz 0.9 m
-11.00 tona
P.s: Tacek, kad imate malo vremena Maki vas zamoli da mu priblizno izracunate propelu, ako mozete...Hvala!
alex je napisao/la:Tacek i Zore70, moj prijatelj Maki je nasao tocne podatke za onaj VM motor sta ima u barku:
Podaci broda:
-sirina na v.l. 3.5 m
-gaz 0.9 m
-11.00 tona
P.s: Tacek, kad imate malo vremena Maki vas zamoli da mu priblizno izracunate propelu, ako mozete...Hvala!
zore70 je napisao/la:alex je napisao/la:Tacek i Zore70, moj prijatelj Maki je nasao tocne podatke za onaj VM motor sta ima u barku:
Podaci broda:
-sirina na v.l. 3.5 m
-gaz 0.9 m
-11.00 tona
Podatci su provjereno točni,dobija san iste podatke na upit iz tvornice ka ovi gori..
Tacek...napravi mu račun propelera za ovu redukciju koju ima...2.6:1...jer na tome motoru nije kopča mala stavka za minjanje,lakše je kombinirat propelere, a i radi teškog broda pasat će mu više veća redukcija i veći propeler
tacek je napisao/la:zore70 je napisao/la:alex je napisao/la:Tacek i Zore70, moj prijatelj Maki je nasao tocne podatke za onaj VM motor sta ima u barku:
Podaci broda:
-sirina na v.l. 3.5 m
-gaz 0.9 m
-11.00 tona
Podatci su provjereno točni,dobija san iste podatke na upit iz tvornice ka ovi gori..
Tacek...napravi mu račun propelera za ovu redukciju koju ima...2.6:1...jer na tome motoru nije kopča mala stavka za minjanje,lakše je kombinirat propelere, a i radi teškog broda pasat će mu više veća redukcija i veći propeler
Uz kopcu redukcije 3,5:1 i brzinu od 11,5 milje trebao bi propeler GL 355 promjer 25,5'' x 24'' hod.
tacek je napisao/la:kalafat je napisao/la:evo samo jedno pitanje za taceka ili ako ko moze priporucit ne triba mi nikakvi izracun, znaci brod 6m duzine na VL, sirine na VL 230, poludeplasmanski , 2.5 tone piza, motor 70 ks na 2600 okretaji. koliki omjer kopce uzet , ponudeno 1:1,54 , 1:2, ili 1:2,47
Predlozio bi redukciju 2:1 i propeler trokraki sa ca 55 % pokrivenosti npr. Michigan GL 355 dimenzije 19 x 17''. Brzina ce biti nekih 12 milja ako su podaci tocni.
tacek je napisao/la:Nema sanse sa 16.5 propelerom . Najmanji koji bi jos nekako mogao na tu kombinaciju bio bi 24'' promjer. Odustao sam racunajuci sve moguce kombinacije. ne mozes 11 t barku gurati sa propelerom od 40 cm promjera. Ili podaci nisu tocni ili je netko
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.