TORPEDO 7 KS - elektropokretač

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: TORPEDO 7 KS - elektropokretač

PostPostao/la ceko » 16. 12. 2011. (21:51)

Ako će brod ostat otvoren onda ide vanbrodski 100%, a ako stavim kabinu onda će bar 20-30 ks ići unutra, zva bi i teranavisa da pomogne :lol: ..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la jmt » 16. 12. 2011. (23:07)

ceko pa nema problema za ugraditi anaser ne treba zvono s devetke koje ima utor anasera već se može postaviti ploča koja drzi anaser na poklopac bloka (ujedino je tada ploča poklopac bloka) jedino treba biti debljine 12 mm da se ne uvija prilikom paljenja motora .Stavljali su se anaseri i na teže slučajeve od ovih .Ljudi bez straha tu pilate brode na polovine i kvarte a kako vam jedan anaser može dati problem!Sta se tiče VM je lipi su dok su novi al ipak su mi puno draži ovi stari tipovi dizelica koje kad upališ u Istri i voziš do Afrike a on ne staje.Vidija sam več dosta njih koji su se prebacili s unutarnjeg na vanjski samo zbog jednog razloga a ta je cijena jer vidim da se s dosta strahopoštovanja govori o cijeni popravaka i dijelova .Za torp se još sve nađe osim pumpe ulja a iona se da popraviti bilo ona zupčasta ili starija s krilcima.
Pozdrav
jmt
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: prvić 25

PostPostao/la bananko28 » 17. 12. 2011. (08:17)

ceko, ako se odlučiš na vanbrodski sigurno ces radit neki spojler? kolika bi bila potoršnja sa tom yamahom od 10 ks? Moj ti je prijedlog da ne stavljaš nikakvu kabinu, što će ti? nečeš sa njom dobiti ništa, samo češ si oduzeti prostor. tvoja barka sama po sebi ima dosta mista pod provom i bocnim sanducima. osobno nikad nebih kupovao barku do 5.5 metara sa kabinom,nit bi je radio. ne vidim svrhu te kabine. dva prava čovika u njoj se gužvaju, koristiš samo ono malo krmenog prostora, teško je u vožnji pokraj kabine prolazit do prove, nezgodna za ribarenje....

jmt@

i meni su puno draži dizelski motorići, imaju oni neke svoje čari, pogotovi ovi stari drndavci. Je da su uvik masni i blatni i često mi to ide na živce al puno su zgodniji za ribarit (bacat parangal, vuć panulu) od vanbrodskih.... taka taka taka i ko što kažeš pravac u afriku! :D :thumbup:
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la ceko » 17. 12. 2011. (08:43)

@jmt: ok, Slažem se da nije neizvedivo.. Ali zašto ne dinamostarter :) ?
@bananko: => tema Maestral 500 ;)
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la jmt » 17. 12. 2011. (17:14)

ceko samo zato sta mi odnosi više snage nego alternator ,anaser je lakši za popravak i to je to .Ako ga ko ima doma (dino ) sto da ne ukoliko ne želi baciti koju kunu više za ugradnju ako ne može sam ugraditi.Jednostavno priznajmo da je dino danas malo zastario.
pozdrav
jmt
Member

PostPostao/la fordson » 28. 12. 2011. (12:54)

Eto, da se malo pohvalim - tko traži taj i nađe. Našao sam zaribani Torpedo 7 s elektropokretačem, alternatorom i utisnutom krunom zupčanika na zamašnjaku. Sad slijedi faza pituranja - najprije skidanje starog Hammeritea do željeza, onda tretiranje s kiselinom i skidanje ruzine, pranje i pituranje. Evo i malo slikica ...

DSCN0004.JPG
DSCN0003.JPG
DSCN0002.JPG
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
fordson
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena pasara s kabinom, Torpedo 7 KS

PostPostao/la beba » 28. 12. 2011. (15:05)

beba je napisao/la:eco coming split ali nije jeftin više se isplati kupit neki zaribali motor sa tim za 2000-2500 kn nego njemu plačat pun ku... :D

kao sto rekoh :D
beba
Senior Member

Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la bananko28 » 28. 12. 2011. (15:49)

di si ga nabavija i koliko si dao? dal misliš samo zamašnjak prebacit na motor koji imaš ili češ uredit ovoga?
dal je tonetko radio ili je to orginal zamašnjak?
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la skroza » 28. 12. 2011. (22:54)

JMT imas li slucano remenicu za alternator na Torpedu 9ks kaja ide na zamajac na one cetiri vide oko glavne matice zamajca

Poz.

jmt je napisao/la:ceko samo zato sta mi odnosi više snage nego alternator ,anaser je lakši za popravak i to je to .Ako ga ko ima doma (dino ) sto da ne ukoliko ne želi baciti koju kunu više za ugradnju ako ne može sam ugraditi.Jednostavno priznajmo da je dino danas malo zastario.
pozdrav
Sólo hay tres clases de hombres, los vivos, los muertos y los que navegan
skroza
Member

Tip plovila: Fortis 590

PostPostao/la jmt » 28. 12. 2011. (23:27)

skroza je napisao/la:JMT imas li slucano remenicu za alternator na Torpedu 9ks kaja ide na zamajac na one cetiri vide oko glavne matice zamajca

Poz.

jmt je napisao/la:ceko samo zato sta mi odnosi više snage nego alternator ,anaser je lakši za popravak i to je to .Ako ga ko ima doma (dino ) sto da ne ukoliko ne želi baciti koju kunu više za ugradnju ako ne može sam ugraditi.Jednostavno priznajmo da je dino danas malo zastario.
pozdrav

Mislim da iman baciću oko ovih dana kad izlijemo prvića pa ću ti poslat po rođi!
pozdrav
jmt
Member

PostPostao/la fordson » 29. 12. 2011. (10:25)

bananko28 je napisao/la:di si ga nabavija i koliko si dao? dal misliš samo zamašnjak prebacit na motor koji imaš ili češ uredit ovoga?
dal je tonetko radio ili je to orginal zamašnjak?

Platio sam ga 250 eura, zaribala je radilica - dobio sam kompletan motor s anlaserom i alternatorom. Samo ću prebacit zamašnjak i montirat sve na moj stari motor i to je to. Kad sve bude gotovo, poslikat ću, bez brige . A za ovo je li zamašnjak originalan, stvarno ne znam ... čini mi se kao da je, ali to ne mora ništa značiti. Anlaser je od Iskre, a alternator je talijanski, MagnetiMarelli.
fordson
New Entry

Tip plovila: drvena pasara s kabinom, Torpedo 7 KS

PostPostao/la skroza » 29. 12. 2011. (10:53)

Ja sam cuo da se zamajac balansira skupa sa radilicom pa provjeri kod mestra jeli to tocno prije nego ga samo zavidas na novu radilicu.
skroza
Member

PostPostao/la bananko28 » 29. 12. 2011. (11:33)

skroza je napisao/la:Ja sam cuo da se zamajac balansira skupa sa radilicom pa provjeri kod mestra jeli to tocno prije nego ga samo zavidas na novu radilicu.

točno. nije ti to samo stavit drugi zamašnjak i vozi. još su i zubi na njemu....uf, neće to baš tako lako ić... :(
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la beba » 29. 12. 2011. (15:40)

radilica se balansira posebno od zamajca ali ako je netko skida sa zamajca za zupcanik a nije
balansira to nije dobro premda tu nema nekih okretaja da bi bio u nekom statickom ili dinamickom debalansu.
beba
Senior Member

Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la skroza » 29. 12. 2011. (18:01)

JMT jesi kad radija odvojen sistem hladenja za torpeda i s kojom kiselinom ocistit kanale u torpedu

poz.
skroza
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.