ceko je napisao/la:Tacek, s oproštenjem, ne trkeljaj... Filtrer sa čašicom šta se koristi za plin ima mrežicu istu kao i protočni filter od nafte od auta, a čašica služi za skupljanje vode koja se nakupi u nafti (kondenzacijom ili sl.), prozirna je i lijepo se vidi koliko vode ili smeća ima.. Ima lijepo mesingano tijelo sa pravim navojima na koje se stave prave cijevi i...jeftinija je 100 puta od one koja je "baš" za nautiku... E da, isprobano je. Duži niz godina. E! I služi kao predfilter tako da voda i smeće ne dospiju u filter na motoru. Sorry, malo si mi diga tlak s onim
kućni majstor, ali čovjek lijepo traži prijedloge i savjet i ja sam svoj dao..
Dragane moj..da ti jedan od okolokućnih majstora kaže nešto....
Možda tebi radi,možda će i radit..ali..mrižica u taložnku,tj filteru nafte za centralno ima rupice za propustit sve "nametnike"
ispod veličine žabe iz razloga šta tamo nije potriba fino filtriranje,tlakovi su mali,rupa na dizni plamenika od centralnog
je jedna i jako velika u odnosu na rupice dizne motora kao i tlakove koji postižu pumpe i dizne...
Dizna plamenika za centralno košta par desetaka kuna a oprema za ubrizgavanje na brodskom motoru često više nego taj tvoj cili kotao zajedno sa fumarom.....
Zato,dobronamjerno..ne dovodi druge u zabludu
I ako ti triba takvih predfiltera,prije nego bacim,javi se..pa stavi na svoj motor,znat ćeš nam kazat rezultate
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO