plasicni rezervar?

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: plasicni rezervar?

PostPostao/la tacek » 28. 12. 2010. (20:23)

ceko je napisao/la:
sika je napisao/la:nije problem na plastiicni rezervar od benzina na donju stranu stavit pipicu, al je problem sto taj rezervar nema unutra pregrade i sabirnik za naftu, jer prilikom valovitog mora nafta se mucka i može povuc zrak i eto ti belaja. nema druge nego napravit od inoxa. mislio sam da ima plasticni za naftu da se ne zajebavam.

Mislim da nebi bilo problema sa plastičnim rezervarom od benzine.. Ja imam inox rezervar (oblik valjka) kapaciteta oko 25 l bez ikakvih pregrada i nikad mi nije povukao zrak... Na rezervar spojiš "predfilter" sa čašicom (može od plina - za centralno) za vodu od kondenzata i to je to...

Opet jedan kucni majstor. Kada zaglavis u nevremenu zovi onda svog majstora da te spasi.... :crazy:
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la tacek » 28. 12. 2010. (20:27)

Plastican rezervoar je odlican. Ima nekih firmi koje proizvode plasticne rezervoare prema obliku prostora (donses mjere ili oblik napravljen od stiropora). Ali ne zaboravi sve ostalo (odusnik, dovodni ljevak sa poklopcem koji ne pusta vodu, Recor filter a ne casicu za kondenzat za plin :sick: , prave cijevi, prikljucke, ventile) Improvizacije na moru NEMA!
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la ceko » 28. 12. 2010. (21:15)

Tacek, s oproštenjem, ne trkeljaj... Filtrer sa čašicom šta se koristi za plin ima mrežicu istu kao i protočni filter od nafte od auta, a čašica služi za skupljanje vode koja se nakupi u nafti (kondenzacijom ili sl.), prozirna je i lijepo se vidi koliko vode ili smeća ima.. Ima lijepo mesingano tijelo sa pravim navojima na koje se stave prave cijevi i...jeftinija je 100 puta od one koja je "baš" za nautiku... E da, isprobano je. Duži niz godina. E! I služi kao predfilter tako da voda i smeće ne dospiju u filter na motoru. Sorry, malo si mi diga tlak s onim kućni majstor, ali čovjek lijepo traži prijedloge i savjet i ja sam svoj dao.. :eh:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la zore70 » 29. 12. 2010. (09:09)

ceko je napisao/la:Tacek, s oproštenjem, ne trkeljaj... Filtrer sa čašicom šta se koristi za plin ima mrežicu istu kao i protočni filter od nafte od auta, a čašica služi za skupljanje vode koja se nakupi u nafti (kondenzacijom ili sl.), prozirna je i lijepo se vidi koliko vode ili smeća ima.. Ima lijepo mesingano tijelo sa pravim navojima na koje se stave prave cijevi i...jeftinija je 100 puta od one koja je "baš" za nautiku... E da, isprobano je. Duži niz godina. E! I služi kao predfilter tako da voda i smeće ne dospiju u filter na motoru. Sorry, malo si mi diga tlak s onim kućni majstor, ali čovjek lijepo traži prijedloge i savjet i ja sam svoj dao.. :eh:

Dragane moj..da ti jedan od okolokućnih majstora kaže nešto....
Možda tebi radi,možda će i radit..ali..mrižica u taložnku,tj filteru nafte za centralno ima rupice za propustit sve "nametnike"
ispod veličine žabe iz razloga šta tamo nije potriba fino filtriranje,tlakovi su mali,rupa na dizni plamenika od centralnog
je jedna i jako velika u odnosu na rupice dizne motora kao i tlakove koji postižu pumpe i dizne...
Dizna plamenika za centralno košta par desetaka kuna a oprema za ubrizgavanje na brodskom motoru često više nego taj tvoj cili kotao zajedno sa fumarom.....
Zato,dobronamjerno..ne dovodi druge u zabludu ;)
I ako ti triba takvih predfiltera,prije nego bacim,javi se..pa stavi na svoj motor,znat ćeš nam kazat rezultate ;) :wave:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la ceko » 29. 12. 2010. (09:30)

Nisam reka da ga se stavi umjesto filtera, nego prije njega...Ne kužim šta tu ne valja? I maš pravo filter je za lož ulje, a ne za plin (pisalo je na deklaraciji "filt. pl.")..
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la Dade » 29. 12. 2010. (09:44)

Al ste ga zakomplikovali..uzmi rezervar od tomosa 4 i podigni ga na sedište i osiguraj da ne padne i teraj braco dok ima čorbe. :thumbup:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la ceko » 29. 12. 2010. (14:57)

Evo slika motora, rezervara, filtera.. Pa molim komentare šta ne valja. :D
Motor
slika

Rezervar (ispod prove na povišenom zbog slob. pada)
slika

Nivokaz
slika

Predfilter od centralnog
slika

Filter
slika
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la Dade » 29. 12. 2010. (17:26)

Odlično,bez primjedbi :Claping50:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Mali Dabar » 29. 12. 2010. (17:51)

ceko je napisao/la:Evo slika motora, rezervara, filtera.. Pa molim komentare šta ne valja. :D
Motor

A di si naša ova criva za polivat vrt :D ,odmah se naježim kad vidim ova criva na brodu :D
To nije za naftu i najviše zajeba na moru upravo rade puknuta criva.
Zamini criva i sve pet.
Ostalo je odlicno.
:wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 29. 12. 2010. (18:02)

Prozirne su gume za nivokaz, odušak i za ispustit rezervar (to sam radio kad sam slikao) do motora ide ona crna baš za gorivo tako da nema straha..
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 29. 12. 2010. (18:24)

ceko je napisao/la:Nisam reka da ga se stavi umjesto filtera, nego prije njega...Ne kužim šta tu ne valja? I maš pravo filter je za lož ulje, a ne za plin (pisalo je na deklaraciji "filt. pl.")..

Lož ulje a i ostala diesel goriva se inače u mnogim tehničkim listovima zove plinsko ulje..lako...ekstralako...
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Mali Dabar » 29. 12. 2010. (18:32)

ceko je napisao/la:Prozirne su gume za nivokaz, odušak i za ispustit rezervar (to sam radio kad sam slikao) do motora ide ona crna baš za gorivo tako da nema straha..

Vidim,znaci ovo je za ispuštat gorivo,onda :thumbup:
Ne vidim cemu to,vec imaš jedan ventil za filteru i tu možeš ispuštati gorivo,ovo je suvišno,greškom ako se otvori može samo iscuriti gorivo.
Što manje ventila,jednostavnije,manje crijeva i spojeva to bolje.
Za stare motore,ovo mi je najdraži filter.........lako se minja a cijena bagatela 20 kn.
Ti imaš vec na motoru pa ti i ne treba.

:wave:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 29. 12. 2010. (18:39)

zore70 je napisao/la:Dragane moj..da ti jedan od okolokućnih majstora kaže nešto....
Možda tebi radi,možda će i radit..ali..mrižica u taložnku,tj filteru nafte za centralno ima rupice za propustit sve "nametnike"
ispod veličine žabe iz razloga šta tamo nije potriba fino filtriranje,tlakovi su mali,rupa na dizni plamenika od centralnog
je jedna i jako velika u odnosu na rupice dizne motora kao i tlakove koji postižu pumpe i dizne...
Dizna plamenika za centralno košta par desetaka kuna a oprema za ubrizgavanje na brodskom motoru često više nego taj tvoj cili kotao zajedno sa fumarom.....
Zato,dobronamjerno..ne dovodi druge u zabludu ;)
I ako ti triba takvih predfiltera,prije nego bacim,javi se..pa stavi na svoj motor,znat ćeš nam kazat rezultate ;) :wave:

... : Laughing4: : Laughing3: : Laughing3: ....koji si ti munjito...al stoji sve šta si reka... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la ceko » 29. 12. 2010. (18:41)

@zore: Mislim da se sa ovim predfiterom samo dobiva na sigurnosti i spriječavanju štopanja..i pošto je uvijek pun, da motor ne povuče zrak (za torpedo 7 ks dovoljno, pošto malo troši) ha šta misliš?
@Dabar: ta cijev za ispuštanje služi i za punjenje ;) kad more valja i u vožnji da se na prolije po koverti i kad su mriže gori..
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 29. 12. 2010. (18:44)

ceko je napisao/la:@zore: Mislim da se sa ovim predfiterom samo dobiva na sigurnosti i spriječavanju štopanja..i pošto je uvijek pun, da motor ne povuče zrak (za torpedo 7 ks dovoljno, pošto malo troši) ha šta misliš?
@Dabar: ta cijev za ispuštanje služi i za punjenje ;) kad more valja i u vožnji da se na prolije po koverti i kad su mriže gori..

...nisan Zore...ali sa teglom od kukumari do 5kg, unutra hulahop od žene ka filter...i moga bi vozit cilu šetimanu... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.