Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
beba je napisao/la:Ako ti je u drveni brod montaža u tvrdo se i može opravdat, ali u plastični po meni nikako jer prije sam ima u tvrdo i fala bogu navika san se na buku i trešnju ali kad sam doša na brod u čovika na gumenim nosačma koji ima isti motor nisam se moga načudit razlici tako da san ga stavija na gumene i montira gumgeling (elastična spojka ) I mogu reč da mi je to najisplativija investicija. Pošto održavam i stricov m700 koji je utvrdo tako da se svaki dan posjetim na blagodati gumenih nosača U svakom slučaju ako imaš malo para viška to ti dode sa materijalom i rrukama max 3000 kn stavi.
farymann je napisao/la:Ja imam motor 1 cilindar na gumenim nosačima 4cm u pastičnom kaiću. Na osovini prije samog motora imam taj gumeni dio(gumena spojka) radi vibracija jer mi je osovina fiksna( ležaj je od lenjo šanto). No međutim to je dotrajano i moram prominiti osovinu i bukulu jer se je poilo i ima lufta. Ja bi sada kupi prokromsku osovinu i u bukulu utokari piksnu s gumenim ležajem. I sad me zanima da li je to sve u redu što planiram i da li da ostavim i dalje gumenu spojku na osovili,ili da je maknem pošto će biti gumeni ležaj. Hvala lipa unaprid
peškafondo je napisao/la:farymann je napisao/la:Ja imam motor 1 cilindar na gumenim nosačima 4cm u pastičnom kaiću. Na osovini prije samog motora imam taj gumeni dio(gumena spojka) radi vibracija jer mi je osovina fiksna( ležaj je od lenjo šanto). No međutim to je dotrajano i moram prominiti osovinu i bukulu jer se je poilo i ima lufta. Ja bi sada kupi prokromsku osovinu i u bukulu utokari piksnu s gumenim ležajem. I sad me zanima da li je to sve u redu što planiram i da li da ostavim i dalje gumenu spojku na osovili,ili da je maknem pošto će biti gumeni ležaj. Hvala lipa unaprid
A kako misliš izvesti brtvljenje tog ležaja?
Predpostavljam da sad imaš šupernicu?
Inače taj tip ležaja je predviđen za vanjski ležaj.
Jedno pitanje: koliko ti motor radi na amortizerima,i koliko dugo imas elastičnu spojku,je ona "od uvijek" ili
je naknadno ugrađena?
peškafondo je napisao/la:Ako je vanjski onda ok.
Sta nisi rekao da ti je i unutarnji pojeden?
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.