U konkretnom slucaju radilo se tocno o brodu ka sta je tvoj (antares 760), ali debelo preopterecenom, a onda vozenom skoro na 100% opterecenja.
I onda to na kraju rezultira problemom, sta je prilicno logicno.
Ali istina da se otislo malo off topic

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
mares je napisao/la:Kako ce brusiti blok za klipove u nadmjeri kad je blok s kosuljicama? A ako je kosuljica toliko
potrosena (ovalna) da ju treba brusiti, onda je i toliko termicki vec opterecena da ju treba zamijeniti
a ne brusiti i oslabiti.
I opet pitam, koji su to radni sati na kojima se mjenjaju klipovi i (ili) kosuljice? Shvatio bih da se radi
o ribaricama sa 25-30.000 sati, ali brodice za slobodno vrijeme?
Ako uredno odrzavani dizel motor potrosi klipove ili kosuljice u 2-3.000 sati, onda je problem drugdje.
josey je napisao/la:mares je napisao/la:Kako ce brusiti blok za klipove u nadmjeri kad je blok s kosuljicama? A ako je kosuljica toliko
potrosena (ovalna) da ju treba brusiti, onda je i toliko termicki vec opterecena da ju treba zamijeniti
a ne brusiti i oslabiti.
I opet pitam, koji su to radni sati na kojima se mjenjaju klipovi i (ili) kosuljice? Shvatio bih da se radi
o ribaricama sa 25-30.000 sati, ali brodice za slobodno vrijeme?
Ako uredno odrzavani dizel motor potrosi klipove ili kosuljice u 2-3.000 sati, onda je problem drugdje.
zasto bi bila termalno opterecena ako je ovalna? (kosuljica oltiga cilindar) i ako je pri tome ovalna 2/100mm
zato treba mjenjat kosuljice?
nebi reka,
probijes blok 0.5mm veci
nabijes unutra nove klipove sa prstenovima i sve radi sljedecih par tisuca sati.
nije sve u mehanici crno i bjelo, zapravo je sve sivo.
pohabali se prstenovi i pohabali ce cilindri i odma je motor klan to je ubijeno. pa jos nisan vidija motor koji se ne "trosi" pa da neznan koje ulje stavis unutra
josey je napisao/la:koji motor koji blok?
evo, duratec 2.0 tvornicki aluminijski blok, motor sa 147ks, n/a olitiga atmosvera
ugradjen turbo sa 67/91mm kompresorskim djelom, turbinski dio 80mm.
2.8 bara boosta, 100 oktana benzin 818ks mjereno na valjcima,
ja sastavio, ja tunirao, u autiću od 1330kg daily driver KKN (klima koza navigacija a ne neka sklepotina) i eto dolazimo do kosuljica, kosuljice ugradjene naknadno u alu blok, darton mid sleeves od bullet proof celika (koja mu je din oznaka neznam, al znam da je jebeno tvrd - tako je tokar koji je obradu radio rekao, i da se zbog bullet proof jebeno prodaje, cisti marketing a mozda i ne, al su skupe jako) treba brusit nakon 15 000km,
eto pitao si koji motor koji blok, ja sam ti odgovorio.
znaci nisan idiot znan sta ti pricam, a tretiras me ko idiota, a isto tako znam da je tvoje pitanje bilo usmjereno na dizel motore al sam se pravio blesav ko sta se ti pravis blesav i mene pravis blesavim.
jesmo sad ok?
jel sad mozemo nastavit normalno pricat?
ili ces da se i dalje pravimo blesavi pa da ti pricam o opelu koji ima gizani blok i koji nema kosuljice pa busimo blok 0.50 ili 1.00 vise? isto 2.0 atmosvera na 2.0 turbo preko 3.5 bara boosta i preko 1000ks, a maleni 2.0![]()
![]()
josey je napisao/la:pa bog te dragi nece!
zasto da da za klip 1300 eura ako moze busit blok / kosuljice (izgleda da ovaj dio ne razumjes, ako blok nema kosuljice busi blok, ako blok ima kosuljice busi kosuljice) na 0.5 vecu mjeru i plati klip 250e umjesto 1300?
KOJI DIO NIJE JASAN????????????????????????
i koju sam ja PM okrenuo?
jesi pitao koji blok i koji motor jesam ti napisao? sta sam ja sad okrenuo?
sto si pitao to sam ti rekao
al kad ja pitam, eeeeeeeeeeeee, onda ti nikad ne odgovoris nego mudrujes, jer vjerojatno radis ko mehanicar pa moras prodavat pricu kako je to velika filozofija.
josey je napisao/la:koji ce ti k kosuljice?
uzmes oversized piston 0.5 ili 1.0 ili 1.5
i prbusis blok na tu miru i cao
klip bi tiba bit oko 250e-300e al opet daleko je to od onih 1300e po komadu
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.