suhi led - peskarenje suhim ledom je jedini nacin ako neces unistiti motor. Pjesak ulazi u sve pore motora i nikako ga izvuci iz osjetljivih djelova npr semeringa. Kemikalije, Desol ili slicno na motoru nemaju sta traziti. Previse stete na djelovima koji ne ljube kemiju! Pozz T
Ako motor nije rastavljen,najbolje ga ne pjeskarit s nicim,jer i sa suhim ledom od pritiska komadi piture i ruzine isto tako mogu zavrsit tamo di nebi trebalo.Svaka firma ima u prodaji sprejeve za popravak laka na motoru.Rasket u ruke,pa skinut staru farbu i malo spreja ... Kad se dopusti da motor izgleda ko hrpa ruzinavog zeljeza onda lepo u servis pa nek oni odrade kako treba.
"Un vincente trova sempre una strada, un perdente trova sempre una scusa"
očistili motor,ručno,rašketa,čelična četka,dobro odprašio kompresorom i opro acetonom,spreman za pituranje.....e sad vidim da piše som,da je farbao hamermajtom,ja isto mislim s tim ofarbat dvi ruke,ča mislite,jel još ko farbo s tim,čini mi se dobra pitura...
znam jednoga koji je dizela zračno hlađenje na pili za drva ofrba hempelovim polienamelom. prije njega hempelov primer. nakon par godina sam mislio da je to novi motor.