Motor bez papira

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Motor bez papira

PostPostao/la beba » 17. 10. 2013. (12:29)

[quote="COGI"]Idemo ovako;imaš 3 auta i jednog si registrira,a ostale nisi.Zar ti skidaš tablice i stavljaš na ove druge kad ti zatribaju????????? :o ;)
Pricam o pomocnom motoru ili cak puno puta sam tomosa posudio prijateljima kad idu negdi dalje kao pomocnog,sta bi triba radit ugovor sa njima
beba
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la saratoga » 22. 10. 2013. (21:20)

E sad kad gledas drugacije npr imas auto u garazi neregistriran i negdi izgubis papire od auta i sta sad auto mozes bacit ?! Neide to bas tako prvo policija triba po broju motora ustanovit da nije ukradeno pa na osnovu broja isto tako vidit dije uvezen kod kojeg uvoznika jer za svako vozilo motor mora postojat uvoznik zna se i koja godina i serija sve po broju motora,kod auta ako ja prominim cili motor dali ce ga policija izvadit iz auta???Nece normalno ne triba mi ni racun ni papiri za taj motor da bi ga ugradija u auto i to danas niko ne gleda pa tako i vanbrodski motor policija nesmi oduzimat osim ako nije prijavljen kao ukraden svaki odvjetnik ce dobit taj spor protiv drzave sigurno,i dali ja smim imat u kuci ili garazi motor bez papira? Normalno da mogu ali zasto ga nesmim imat na brodu ako s njim ne vozim nego stoji u kabini,ma zakon im je prepun rupa i moj motor koji stoji u kabini kao pomocni nemogu uzet jer je moj brod privatno vlasnistvo na koji oni nemogu pristupit bez sudskog naloga ili bez moje suglasnosti i prema tome na moj brod nemoze policija stupit nogom bez sudskog naloga a kamoli uzimat motor,ovo je provjereno i zato vas prvo pitaju dali mogu uc na vas brod i samo kazite da mogu ako imaju sudski nalog pa cete vidit reakciju,duzni ste pokazat sve dokumente ali oni na brod nemogu po zakonu o privatnom vlasnistvu!
saratoga
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 6.5m moja izrada sa hondom 115

PostPostao/la golum » 23. 10. 2013. (10:06)

Teoretski je tako ali definitivno to nebi trebao biti scenarij i pouka kako imati motor bez papira na brodu.
Postavlja se pitanje "što imaš na brodu" kada ih tražiš nalog da mogu ući u tvoj brod?
I treće budi siguran da ti neće dati mira kad vide na koji način si ih iskonjira .ebaće te u zdrav mozak :)
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la Robi-ST » 23. 10. 2013. (10:35)

koliko znam, ako milicajac 8-) zakljuci da postoji osnovana sumnja na izvrsenje krivicnog djela, tada ima pravo i obaviti pretres i uci u privatan posjed. a motor bez papira sasvim sigurno spada u tu kategoriju jer postoji velika mogucnost da je ukraden.
ako motor ima papire i koristi se kao pomocni na drugom brodu, siguran sam da ako im se pokazu papiri oba broda da ce milicija imati razumijevanja i nece praviti probleme. traziti sudski nalog je najbolji nacin za stvoriti problem sam sebi.
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la saratoga » 23. 10. 2013. (14:09)

ma nemoze bez naloga to je sigurno, prijatelj mi radi u pomorskoj zato uvik pitaju dali mogu stupit na brod a ako postoji osnovana sumlja na neko krivicno djelo to sve ranije obave i dodu sa nalogom.
saratoga
Member

Tip plovila: 6.5m moja izrada sa hondom 115

PostPostao/la golum » 23. 10. 2013. (15:37)

Kao što rekoh stoji da ne može bez naloga u brod.
Ali pitaj prijatelja što radi takvima koji ga tako hebu u zdrav mozak,možda nekom drugom prilikom :) .......uvjek kad ga vidi na moru?
golum
Old Senior Member

PostPostao/la Robi-ST » 23. 10. 2013. (16:06)

Saratoga,
moze se bez naloga ako se sumnja u kazneno djelo za koje je predviđena zatvorska kazna od 3 ili vise godina, a okolnosti traze hitno postupanje.
a ako se policajac bas zainati jer ne pristajes na pregled sebe, auta ili broda, moze te lijepo skupa sa prijevoznim sredstvom odvesti u postaju gdje ces pricekat dok on ne dobije nalog... ali nakon toga vise ne slijedi pregled nego pretres.
u svakom slucaju, bolje je imat uredne papire, platit dozvole i uzivat na moru bez brige hoce li ti netko doci u "posjetu". a i siguran sam da ako koristis pomocni motor koji je upisan u plovidbenu dozvolu drugog broda i imas papire jednog i drugog kod sebe, da te policajac nece zajebavat ako si pristojan i lijepo zamolis. 8-)
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la neli27 » 23. 10. 2013. (19:17)

Tako se jedan moj prijatelj inatio i kad su ga sa pol kvarnera otpratili do lučke kapetanije i pretres barke i našli stari lamo motor bez papira,prva pomoč otvorena,neodgovarajuči konop,naplatili kaznu i troškove pratnje,više mu ne pada na pamet zajebancija sa njima,svaki put kad su vani a i on oni su na njemu.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la golum » 23. 10. 2013. (19:38)

svaki put kad su vani a i on oni su na njemu

To je poanta :) pa mu ti nedaj na brod i traži nalog :)
golum
Old Senior Member

PostPostao/la cady » 25. 10. 2013. (07:04)

pravi kolege :sick:
maverickova izjava od 16.10
cady
Senior Member

Tip plovila: Zora 590 ven - Yamaha 25ks 4t

PostPostao/la maverick975 » 25. 10. 2013. (12:09)

A ne znam jeli to pozitivna ili negativna opaska :D ali stvar pije vodu..i funkcionira :thumbup: pa tko se da navlaciti na takav nacin eto i rijesenje
maverick975
Member

Tip plovila: Alu Bel-Yamaha Hetl 40-60

PostPostao/la cady » 25. 10. 2013. (13:02)

maverick975 je napisao/la:A ne znam jeli to pozitivna ili negativna opaska :D ali stvar pije vodu..i funkcionira :thumbup: pa tko se da navlaciti na takav nacin eto i rijesenje

Mislim da se ti motori,koji se na ovakav ili onakav način nude,bez papira,sa naljepkom (original) nađu na tržištu,
prije ili kasnije naiđu na prave kontrolore,vlasnici tih,ostaju i bez motora i dobrom,masnom kaznom.
A ti traži prodavača. Ja bi kupcu nabio, cijenu kazne, novoga.
motora sa PDVjem. Pogotovo ako je cijena takvog motora,ispod normalne.
cady
Senior Member

PostPostao/la maverick975 » 25. 10. 2013. (13:54)

Ma ima tu svega ...neki dan su kod nas uhvatili skupinu lopova koji su radili sve i svasta s motorima...nisam siguran koliko ce dobiti kazne...ali to je Hr...
maverick975
Member

Tip plovila: Alu Bel-Yamaha Hetl 40-60

PostPostao/la cady » 25. 10. 2013. (14:22)

maverick975 je napisao/la:Ma ima tu svega ...neki dan su kod nas uhvatili skupinu lopova koji su radili sve i svasta s motorima...nisam siguran koliko ce dobiti kazne...ali to je Hr...

A ja jedan dan gledao kako su uhvatili lopova, ( azija ) i na pitanje šta želi metak u glavu ili da mu se odsječu prsti.
Lopov logično odabrao prste. Treba imati želudac,gledat kako mu na tri puta sjekirom siječe prste. Više nego grozno.
To bi lopovima možda trebalo pokazat. :mrgreen:
cady
Senior Member

PostPostao/la Miljac » 04. 12. 2013. (15:36)

Pozdrav,

svaka čast svima koji se voze na barkama s krivotvorenim papirima kao i s motorima bez papira. Mi ostali smo valjda budale.

Također mi je drago što s vremena na vrijeme policija pročešlja oglasnike i pokupi ponešto motora i čamaca "bez papira".

Ne zaboravite da je u prekršaju svatko tko na teritoriju HR proda kao i onaj tko kupi čamac ili motor za koji je potrebno proći proceduru uvoza, posebice onaj tko u ime stranca prodaje čamac ili motor a isti nema dokument o privremenom uvozu ili nema pravovaljanu punomoć.
Srećom sad je barem jednostavno uvoz napraviti za robu iz EU.

Ja bi uveo u zakon da se u takvim slučajevima trajno oduzme ne samo motor nego i plovilo koje je bilo pogonjeno istim motorom !!!

Možete se složiti ili ne ali tako bi sigurno bilo više reda.
Miljac
Member

Tip plovila: Elan T401L + Suzuki DF5

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.