Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
dimulius je napisao/la:sinitram je napisao/la: Cink radi samo kad je brod u pokretu i tada se trosi (tada se i stvara galvanska struja), u stanju mirovanja more jede cink kao i sve u moru, beznacajno.
hm, hm i opet hm.
Galvanska struja nema nikakve veze sa gibanjem (galvanska struja nastaje kad su u tekucinu uronjena dva metala razlicitog potencijala), tako da je gornja izjava netocna.
Inace, jedna od najvecih prednosti vanbrodskog motora je upravo dizanje iz mora. Idealno bi bilo kada bi citav motor (ukljucivo nosac) bio van bilo kakvog kontakta sa morem.
Pape je napisao/la:...a ebate led Murterinjo...ko da si mene priupita pogodak u srž i bit problema teme....
...boli i mene kuac za vaše cinkove i obrastanja...plati metar duži vez i ne brigaj brigu...odnosno.... neče drugi brigat brigu tada.......
MURTERINJO je napisao/la:Jako zanimljiva tema da se netko tko ima pentu brine o tome kako ce se netko drugi vezat a ne o tome da li je kome i koliko sporkalo nogu i pojilo cink.
U komercijalnim lucicama vez se placa po duznom metru broda i sa spustenom pentom.A vi koji volite dizat pentu masite se za takujin i placajte za metar duzi vez i rijesen problem.
Pape je napisao/la:...a ebate led Murterinjo...ko da si mene priupita pogodak u srž i bit problema teme....
...boli i mene kuac za vaše cinkove i obrastanja...plati metar duži vez i ne brigaj brigu...odnosno.... neče drugi brigat brigu tada.......
MURTERINJO je napisao/la:Procita , razmislija i
Marin2112 je napisao/la:Pape je napisao/la:...a ebate led Murterinjo...ko da si mene priupita pogodak u srž i bit problema teme....
Vez mi je 6-8 metara, bar bi triba bit, a brod 6,30,........
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.