Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
borro je napisao/la:Da to je istina, ali na moju makinu se ne može staviti kao trajno. Volvo 2002. a nemam ni otvora za ispuštanje na karteru. No vidio sam u Diamar-a da imaju ovakvu kao što je montirana na makinu. nekih 350 kunica.
Trogiranin je napisao/la:Ne vidim oko čega dižete frku ?
Šta fali pumpi na slici pričvršćenoj trajno na motor i spojenoj na dno kartera na izljevni čep. Komad gume sa bragom i stara kanta od ulja od zadnjeg minjanja.
Prenosna pumpa od 5,10,15, ... litara vam treba jedino ako imate servis pa ste na pet brodova dnevno ka kolega Zore a onda vam treba puuuuuno bolja (čitaj skuplja) pumpa od ovih koje vi spominjete - vidija sam Zorinu ... Inače ... zašto jednostavno kad može komplicirano ???
borro je napisao/la:Jasno je to meni, ali nije mi šipka za mjerenje ulja cijev već šipka - puni presjek!
som je napisao/la:borro je napisao/la:Jasno je to meni, ali nije mi šipka za mjerenje ulja cijev već šipka - puni presjek!
Boroooooo čitaj!!!! Izvadiš šipku i makni je ča. Komad gumenog criva staviš na cijev gdje je bila šipka i kroz cijev od šipke izvučeš ulje.
pagus je napisao/la:som je napisao/la:borro je napisao/la:Jasno je to meni, ali nije mi šipka za mjerenje ulja cijev već šipka - puni presjek!
Boroooooo čitaj!!!! Izvadiš šipku i makni je ča. Komad gumenog criva staviš na cijev gdje je bila šipka i kroz cijev od šipke izvučeš ulje.
Some jesi to kad u praksi probao ? Pa cijev od šipke ti ne dopire niti do pola kartera. Tako ne možeš izvući niti pola ulja.
Moraš tanku cjevčicu od pumpe ugurati kroz cijev u kojoj normalno stoji šipka i spustit je skroz doli do dna kartera da izvučeš svo ulje.
Trogiraninova pumpa spojena umjesto čepa na dno kartera je sigurno najbolje rješenje.
Ona moja pumpa iz WASI-a može to odradit, a dobro dođe i za druge tekuće šporkice po brodu (košta 801 kn u maloprodaji - pitao jučer))
I da, motor neka bude topal.
borro je napisao/la:Zore, zašto mora biti metalna? Daj pojasni malo, vidim na netu milion verzija što mesinganih, rostfrajnih, a najviše plastičnih. Pa mi nije baš sad jasno zašto MORA biti metalna. Šta se ove plastične vole rastopit od toplog ulja ili šta!?
lupis je napisao/la:
...,jesu ti i Zore i onaj čiča s brkovima lipo sve napisali...
Thomy je napisao/la:lupis je napisao/la:
...,jesu ti i Zore i onaj čiča s brkovima lipo sve napisali...
Koji je to čiča s brkovima napisa...
Trogiranin je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.