Anti Barnacle Grease za propelu

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Anti Barnacle Grease za propelu

PostPostao/la Sototajer » 08. 10. 2012. (10:56)

Treba to isporovat ja sam imao neku drugu stvar koja je bila neosa ali nema je vise dobit
Sototajer
New Entry

Tip plovila: Gumenjak Bat 745

PostPostao/la Kapo » 08. 10. 2012. (12:36)

Ne znam da li kome moze pomoci no evo sto sam radio dok sam imao fishermana sa VB motorom. Naime, nosac motora i hidraulicni trim cilindar bili su stalno u moru i prve godine mi se nahvatalo jako puno trave i puza koje je trebalo skidati struganjem,samim time moguce je i ostecenje lakiranih povrsina, a na koncu ni ne izgleda lijepo. Slijedecu sezonu taj sam dio nosaca premazao sa bijelom masti koja se koristi u nautici, tanki sloj,tek toliko. nakon vadjenja iz mora isto je bilo obraslo,ali ipak nesto manje,samo trava,puza nije bilo,a sve se lijepo spralo sa miniwashom bez ostecivanja laka. Nakon 6 godina redovnog mazanja,nosac motora i hidraulicni cilindar bili su kao novi. Pa eto...mozda negdje nekome i ova ideja bude od koristi.
Bijela mastse moze kupiti u svakoj nautickoj trgovini.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la tacek » 09. 10. 2012. (06:33)

Prijedlog je pravi. Hidrodinamski profil kolombe i pete kormila stvara vrtloge pa i kavitaciju. Treba poraditi na odljevanju vode na kormilo, lisiti se ostrih profila pete - zavariti ili nasarafiti dodatne profile(kutne ili okrugle prema propeli, profil kolombe prema propelei preraditi. itd) Mozda i propela sama nema pravi profil (mozda je bio promjenjen naknadno kut???) pa stvara kavitaciju. Glede galvanskih struja najvise treba paznje okrenuti na struje koje teku izmedju ozemljenja i nule. Ako instalacija na molu i na brodu nije identicna onda poteku struje pa skidaju intonak...
tacek
Meštar od propela

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.