Dizelski motor umjesto benzinca

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Dizelski motor umjesto benzinca

PostPostao/la Ivek Zagorec » 07. 10. 2024. (20:25)

A da znam, najbolje van stim i vanbrodski staviti.
Evo inače planiram uzeti Windy 22 HC.
Dogovaram papire za uvoz.
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la josey » 08. 10. 2024. (07:16)

znaci kupujes brodicu stareu cca 40god, sad vrlo vjerojatno jednako toliko starim motorom, sa upitnim brojem sati (nakon toliko godina)i pitas ima li motor star 40god problema?

nema!
star je samo 40god, vozen jednom godisnje sat vremena (nema puno radnih sati).
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Ivek Zagorec » 08. 10. 2024. (07:21)

Profesore vidovnjaku kako ti znaš kolko je star brod a kolko motor.?
Kad vidim tvoje odgovore znam sa kim tipkam, google majstor.
Jel ti vidiš sebe šta pišeš?
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la porer » 08. 10. 2024. (07:32)

Josey pa ne moraš ovdje stalno napadati. Ja recimo nemam pojma o tom motoru ali bježao bih od toga kao od vraga jer ne volim taj koncept i ne bih se ni javio ni pisao o tome.
Forum je za to da razmijenimo iskustva, podjebavanje i zajebancija su poželjni ali sve ima neke granice. Ok si lik i stvarno znaš puno pa pomozi ako možeš ako ne preskoči.
NHF
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josey » 08. 10. 2024. (08:20)

2 porer
pa upravo sam mu suptilno napisao da NE KUPUJE tu brodicu.
Ako nije skontao, onda evo sad ti ivek pisem, ne kupuj, al boze moj tvoje pare.
Neko voli crne neko brinete neko plavuse, ti ocito volis tj svidja ti se windy 22hc, onda rokaj.
A osim toga, prvi je iskrenuo kantu govana na nas sve na forumu sa izjavama kako smo debili i kako kupujemo preskupe brodice da on to iskašira ko iz pičke. Toga se ne sjecas?
a onda su krenule druge stvar, pa je krenulo samo dalje, sa prozivkama itd. i onda da ja trpim i sutim na prozivke covjeka koji o moru ne zna nista ili zna jako malo? taj film nece niko gledat.

2 ivek
gle care,
ja sam vise svojim rukama na brodicama napravio neg si ti u zivotu vidio, i svi rade, plove voze...
ti si od kaširanog motornjaka od 12m i kako ti to odradis ko iz pičke, dosao do toga da bi kupio noviji (ne novi - noviji) vanbrodski motor za svoj gumi, a i ta odluka je teska i trajala je 10mj, da bi sad kupovao brodicu koncepta sa pocetka osamdesetih proslog stoljeca, i ocito si odlucio kupit, i onda kad ti se napise dda kupujes macka u vreci onda taj koji ti je to rekao je debil.
Al bitno da sam ja google majstor :thumbup: :thumbup:
dakle, kupi covjece, tvoje pare.
Nijednog, ali ni jednog covjeka neznam (a znam ih preko nekoliko sa ovim motorom) a da nema problema sa tim govnom od motora. Ne sa Z nogom nego sa motorom, bas motorom.
Dabogda ti nama bio sretan i zadovoljan sa kupnjim, i dabogda te motor sluzio do kraja zivota bez i jednog jedinog kvara. :thumbup: :wave:
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 08. 10. 2024. (10:43)

Ti ali u svakoj temi moraš bit u pravu, nevjerojatno.
Kolko kao imaš"znanja" a u biti bubaš sa interneta.
Pišeš o stvarima koji nisi vidio u žiotu, kolko znaš o windy ju kao brodu? Kolko?
Kolko možeš naći na netu. Jesi ga imao da znaš o njemu nešto? Jesi imao takav motor. Ne nisi ali si čuo od Jure, jer nejgov prijatelj Ante ima rođaka Željka, koji je kum od Ivana,a Ivanov brat Pero je čuo sve loše o tim motorima.
Isto kad si neki dan napisao koristiti orginal remenje Volvo? Od kad to volvo radi remenje? Ja 12 godina radim Volvo kamione radim i nikad nismo imali volvo remenje. Da volvo remenje ali to ne radi volvo.
Ima tu x stvari kojim poklopiš ljude.
Ako nešto neznaš čemu to pisat? Ali da tu bude srce na mjestu ja ću staviti 20 konja gore a ti se jedi kako znaš od muke, jer po tebi to nevalja.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la josey » 08. 10. 2024. (11:13)

apsolutno si u pravu,
samo da znas izvadit statistiku sa foruma vidio bi da ne sudjelujem ni u 10% tema. al ok u pravu si

pa da ti opet odgovorim na prozivke kako nista neznam i kako nisam nista napravio i procitao sam na internetu.

tema od nekiddan, volvo, da, sveta krava, da osim sto to nije.
volvo tamd41, tamd43 KADovi itd
treba stavljat orginal volvo marine remenje jer na remenju iz tokića i slicno, konus nije isti i sjebes remenicu, a remenice su skupe druze.
Onda kad ekipa stavi neorginalni remen i cude se kako im je cili remen smrvljen u santinama nakon 10 uri voznje.
kako znam? imam francuza sa dva volva na kojima je napravljena generalka i vidio sam sto sam vidio, a onda sam pitao gospodu koja servisiraju volvo motore dugo godina, potvrdili su mi isto sto sam vidio, a onda sam pitao i ovlaštene pa su mi i oni potvrdili.
dakle nisam googlao, sam sam rastavio, vidio pa pitao onog tko od toga zivi i taj mi je potvrdio. dakle nisu google majstori.
na googlu cesto nadjes krive informacije. cesto.

windi nisam vidio u zivotu, osim sto prijatelj od mog starog ima tu brodicu, i da bio sam na toj brodici, al to ne mjenja cinjenicu da je to koncept brodice iz 1980 zar ne?
i osim sto je po bandama od te iste brodice nemoguce proc, ima jos x mana, a istranka je bolja od njega po tom pitanju, a i po svakom drugom.
da nebi bilo da nisan nikad bija na istranci, jesam, nono je ima istranku pa gradac. Iman vise radnih sati i predjenih milja na istranci kao djete, nego sto neki nakupe cjeli zivot. toliko o tome. amo dalje.

mercury? ovaj sto si poslao sliku?
nisam ga nikad vidio u zivotu u pravu si!
osim sto je merca 7.4lit prijatelj imao u baylineru 2885 i sto mu je crkao jedan, pa je napravio generalku, pa mu je crkao i taj, pa je kupio polovnog u stanju ko novi koji je stajao u garazi, pa je i taj crkao u jedno ljeto i onda je on htio zapalit brod.
Na kraju sam ga odgovorio, pa je ipak kupio diesela, stari cummings I6 evo ga trece ljeto ga vozi pun gas i nikad se nije nakasljao.
U pravu si, nikad nisam vidio taj motor osim sto sam bas taj 4,3 v6 karburaš prebacio na EFI i tunirao na megasquirt, motor nikad do tad nije radio kako treba, jako cesto se gasio na leru, kako god i kolko god ler štelao, pa kad sam ga ja istunirao radio je ko urica, od onda se nikad nije gasio na leru, i ler je bio 700rpm. Prodan je na vrjeme novom vlasniku (dalje neznam sta je sa tom brodicom, mozda motor i dalje radi ko sat u sto sumnjam, jer je i do tad bilo problema ako s nicim onda sa ispusnim kolektorima)

Ima jos primjera, al nema jure i mate da pitaju franu sta se dogodilo.

Dakle evo jos jednom sam pisao o stvarima koje nisam vidio u zivotu.
Naj iskrenije te molim da prihvatis moju ispriku.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 08. 10. 2024. (12:09)

Prihvaćam ispriku, i molim te da drugi put pitaš ako ti nešto nije jasno ili neznaš.
Nije sramota pitati.
Tu smo da si pomažemo.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la josey » 08. 10. 2024. (12:51)

je u pravu si :thumbup:
evo ispricavam se jos jednom
josey
Old Senior Member

PostPostao/la magic » 08. 10. 2024. (12:58)

A Mercruiser 5.0 MPI DTS 194 kW? Što mi možete reći o tom motoru?
magic
New Entry

PostPostao/la Ivek Zagorec » 08. 10. 2024. (13:43)

Samo oni koji su ga imali bi mogli reći, upravo vijećamo o tome ko je čuo od koga kakav je motor. Ako ga neko ima nek napiše iskustva.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la josey » 08. 10. 2024. (15:09)

tocno to.
moram kupit novi volvo i zabit se s njim u zid da bi znao da je sigurnij od clia dvojke.
A kazu da pametni uce na tudjim greskama.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 08. 10. 2024. (17:48)

A kakvi su se pokazali Cummins Mercruiser 1.7?120 konja dizel.
Ima neko neka iskustva?
Ivek Zagorec
Senior Member

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.