Kopča TMD 40 2:1

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Kopča TMD 40 2:1

PostPostao/la mihovil » 20. 07. 2024. (21:00)

Pozdrav ekipa, e bogami nisam bija dugo na forumu. Bilo je puno bolesti, jedva škapula glavu. Puno je godina! Sad je sve 5+!
Ma tija san pitat samo za ulje u kopči.
Motor je Beta marine 25 Ks, 3600 điri, original kubota, kopča TMD 40, 2:1, mehanička. Motor ima inače 1800 sati rada.
Da ne duljim. Zadnja dva tri puta kod večeg broja okretaja iznad 2000 počeja san čut kopču kako zuji, čuje se. Ulje je ATF a ima ga dovoljno i nisan ga minja jedno 250 sati rada.
Problema sa radom naprid nazad nema.
Razgovara san sa nekima zbog zvuka pa su mi rekli da stavin ulje koje stavljan u motor, kastol 15w40. Ne znam triba li kopču nosit kod meštra zbog tog zvuka ili pobat ovo sa uljem.
Molim malu pomoć!!
More nije cesta da moš' stat sa strane i zvat' pomoć!
mihovil
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena pasara, kabina natkabina,

Re: Kopča TMD 40 2:1

PostPostao/la peroLA » 20. 07. 2024. (22:20)

Ulje samo atf ako je za atf, zovi mestra na brod da procjeni..inace demontaza ti je 2 sata..nis steaano
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la mihovil » 21. 07. 2024. (06:31)

Znači ne minjati ulje nego ATF. Danas ću to učiniti i ako se bude čulo opet zvat ču meštra.
mihovil
New Entry

PostPostao/la peroLA » 21. 07. 2024. (10:14)

Meni su isto neki ribari tako nesto sugerirali, ja sam misljenja da treba biti ono sto je proizvodjac predvidio.. ako treba na servis, ide serviseru, ja sam sam skinuo odnio i vratio
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la som » 21. 07. 2024. (10:34)

U tu kopcu ide isto ulje ka i u motor.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la mihovil » 21. 07. 2024. (11:08)

som je napisao/la:U tu kopcu ide isto ulje ka i u motor.

I motor livam castrol 15w40 a i kopču ATF. Na kopči stoji oznaka "only ATF oil".
mihovil
New Entry

PostPostao/la som » 21. 07. 2024. (12:16)

Kod mene kopca i motor imaju 3800 uri. Od prve promjene je u kopci Rimola 15 W40 ka i u motoru. U malom brodu je Yanmar i u kopci je isto ulje ka i u motoru. Valjda u servisu znaju šta rade. Jedino nema nikakvih cudnih zvukova.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la mihovil » 22. 07. 2024. (07:07)

Jučer san prominija ulje. Stavija san ATF, 2 dcl, kako piše da triba u kopču stavit. Nisam izaša vani da vidim jel se šta čuje, danas ću. Al starog ulja je bilo nešto više od 1,2 dcl. Možda je to razlog šta se čulo jače zujanje.
mihovil
New Entry

PostPostao/la peroLA » 22. 07. 2024. (08:27)

Ja imam dodatno pitanje, dali postoji kopča u koju iako na njoj piše ATF only, da ide motorno ulje? pitam jer sam više puta to čuo... probao jesam kad mi je propišala pa nisam imao atf, stavio sam motorno i sve je rradilo normalno ali poslije sam ipak vratio atf, moja je tmc40?
Čak taj ribar kojeg sam spomenu isto ima baš volvo manji motorić možda je i ista ta kopča... meni nekako razum govori da treba stavit ono što piše, naravno, nivo mora biti točan, i boja normalna, jer ako je crna jako, to nije dobar znak... uglovnom neče tek tako crknut... Ja sam svoju reparirao u Rijeci Slavko, plizu Vulkana, slovi meštar kao najbolji, znam da pokriva i Dalmatinsko područje, a danas doneseš i max 2 ddana gotovo
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la mihovil » 22. 07. 2024. (18:27)

peroLA je napisao/la:Ja imam dodatno pitanje, dali postoji kopča u koju iako na njoj piše ATF only, da ide motorno ulje? pitam jer sam više puta to čuo... probao jesam kad mi je propišala pa nisam imao atf, stavio sam motorno i sve je rradilo normalno ali poslije sam ipak vratio atf, moja je tmc40?
Čak taj ribar kojeg sam spomenu isto ima baš volvo manji motorić možda je i ista ta kopča... meni nekako razum govori da treba stavit ono što piše, naravno, nivo mora biti točan, i boja normalna, jer ako je crna jako, to nije dobar znak... uglovnom neče tek tako crknut... Ja sam svoju reparirao u Rijeci Slavko, plizu Vulkana, slovi meštar kao najbolji, znam da pokriva i Dalmatinsko područje, a danas doneseš i max 2 ddana gotovo

Ma to svi kažu da može motorno ulje al da postoji takova kopča to ne znam. Glavna primjedba je da ATF ulje izgrize semering i kopča procuri. Kad ga zamjeniš sa 15w40 ne curi. E ko će bit pametan. Danas mi jedan govori da ako staviš motorno ulje da imaš problema zimi dok se ulje ne zagrije, kopča neče da "uvati"! I ajde sad ti budi pametan šta raditi.
Ja san sad ponovo stavija ATF. Moran ga provozati da čujem jel se pojavljiva onaj zvuk nakom 2000 okretaja.
mihovil
New Entry

PostPostao/la peroLA » 23. 07. 2024. (08:57)

istina i to sam čuo, čak i to mi se desilo atf procurio pa motorno nije... ali nakon servisa nije ni atf... imao sam dalmatinku s dmbom sa hutr kopčpom, proda sa 3800sati, bivši vlasnik je diza mreže sa njom, ulje u kopči se mjenjalo svakih 5godina tad i nikad nije niš procurilo... Na soletu sam imao RonimV kopču sa motornim isto nikad nikakog problema
peroLA
Old Senior Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.