JOHNSON PUMP

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

JOHNSON PUMP

PostPostao/la bobipu » 13. 02. 2018. (20:14)

Poz....imam navedenu pumpu oznake : F4B-9.....10-35098-4...Dakle..popadale su mi glave vijaka..( dvi su ostale ) same od sebe....strah me išta dirat prije nego iman nove vijke za zamjenu a i kako odstranit tako male vijke bit če veselja....Dali itko zna koja je dimenzija vijaka na tim pumpama ( nekako bin reka m3x8 cca koliko se sječam od zadnje izmjene impelera ) i šta bi bilo da stavin inox vijke sa inbus glavon a pumpa je čini mi se mesingana...razlika materijala?!
Dali je tko ima takvo iskustvo? Je to zbog galvanskih struja ? Koji razlog tome ?! :roll: :roll:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marušić 21

Re: JOHNSON PUMP

PostPostao/la Orut » 13. 02. 2018. (20:44)

Znači ostala ti je ploča na dvi vide a ove bez glav su naraz ploče. Skini i te dvi i ploču pa će ti ove bez glav za debljinu ploče viriti van tila pumpe dovoljno da ih možeš sa nečim uvatiti i odvidati. Ja na scam pumpi imam inox vide original.
Orut
Senior Member

Tip plovila: drvena pasara sa kabinom

PostPostao/la bobipu » 14. 02. 2018. (08:48)

Orut je napisao/la:Znači ostala ti je ploča na dvi vide a ove bez glav su naraz ploče. Skini i te dvi i ploču pa će ti ove bez glav za debljinu ploče viriti van tila pumpe dovoljno da ih možeš sa nečim uvatiti i odvidati. Ja na scam pumpi imam inox vide original.

Nadajmo se da če ić klištima..ne znam dali ima tako mali svinjski rep...naša san najmanjeg za vijak od m3....ako su vijci od 3mm bit če dobro..
Ako su tvoji od inoxa nema zašto nebi mogli bit i na mojoj :wave: ..ili stavit mesingane pa mijenjat i vijke kad i impeler ;)
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

PostPostao/la Orut » 14. 02. 2018. (09:18)

Nemoj nikako pokušati odvidavati sa klasičnim klištima jer ćeš odma uništiti ono malo vide ča viri. Ako imaš patent klišta ili nove kombinirke moglo bi ići lako jer vide nisu puno duge.
Orut
Senior Member

PostPostao/la bobipu » 14. 02. 2018. (10:13)

Orut je napisao/la:Nemoj nikako pokušati odvidavati sa klasičnim klištima jer ćeš odma uništiti ono malo vide ča viri. Ako imaš patent klišta ili nove kombinirke moglo bi ići lako jer vide nisu puno duge.

Imam patent klišta u alatu na barci ....skoro nove..taman za to....samo vijke da najden i to je to.. :thumbup:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

PostPostao/la som » 17. 02. 2018. (20:56)

Vaditi vidu M3 s patent klištima je ka i bušit zub s Hilticom.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Orut » 17. 02. 2018. (21:24)

som je napisao/la:Vaditi vidu M3 s patent klištima je ka i bušit zub s Hilticom.

Mala patent klišta ili lipe nove kombinirke su taman za ono ča čoviku triba . Nije u pitanju vodoinstalaterska grifa.
Ako imaš bolji način , reci, pomozi čoviku ako nije kasno.
Orut
Senior Member

PostPostao/la bobipu » 18. 02. 2018. (17:01)

Orut je napisao/la:
som je napisao/la:Vaditi vidu M3 s patent klištima je ka i bušit zub s Hilticom.

Mala patent klišta ili lipe nove kombinirke su taman za ono ča čoviku triba . Nije u pitanju vodoinstalaterska grifa.

Ma stvar je riješena sa pola muke....od svega ča san mislija da če bit problem, na kraju niš...kad san poša skidat ostale vide pukla još jedna glava.. :? ..ali svo zlo u tome.Skinija san poklopac pumpe i patent klištima ( iman 4 komada neuništenih i raznih veličina ) odvida vijke..pošlo bi bilo i dobrin kombinirkami....vijci nisu bili trojka nego četvorka...( kad san kupova san se naoruža m3 i m4 za svaki slučaj ;) ..) i rešeno...osim brtve koja se raspala kad san otvorija :twisted: ...dobra stara bilježnica dala je svoju donaciju ( korice ) i napravila se nova brtva.. :wave:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

PostPostao/la Orut » 18. 02. 2018. (17:52)

bobipu je napisao/la:
Orut je napisao/la:

Ma stvar je riješena sa pola muke....od svega ča san mislija da če bit problem, na kraju niš...kad san poša skidat ostale vide pukla još jedna glava.. :? ..ali svo zlo u tome.Skinija san poklopac pumpe i patent klištima ( iman 4 komada neuništenih i raznih veličina ) odvida vijke..pošlo bi bilo i dobrin kombinirkami....vijci nisu bili trojka nego četvorka...( kad san kupova san se naoruža m3 i m4 za svaki slučaj ;) ..) i rešeno...osim brtve koja se raspala kad san otvorija :twisted: ...dobra stara bilježnica dala je svoju donaciju ( korice ) i napravila se nova brtva.. :wave:

Ma tako je meštre . Nije to atomska fizika . Bitna je volja i dobar alat. Mene mudraci obma užgu ka šuferinu. Živija ti meni. Orut
Orut
Senior Member

PostPostao/la zore70 » 18. 02. 2018. (21:12)

bobipu je napisao/la:: ...dobra stara bilježnica dala je svoju donaciju ( korice ) i napravila se nova brtva.. :wave:

Kod tako male pumpe mora brtva je dosta tanka..višestruko tanja od korica bilježnice...i može se dogodit da ti ne bude brtvija impeler u pumpi mora jer brtva diže poklopac...pa obrati pažnju na količinu mora da ne bude frke..preventive radi..
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la bobipu » 19. 02. 2018. (18:30)

zore70 je napisao/la:
bobipu je napisao/la:: ...dobra stara bilježnica dala je svoju donaciju ( korice ) i napravila se nova brtva.. :wave:

Kod tako male pumpe mora brtva je dosta tanka..višestruko tanja od korica bilježnice...i može se dogodit da ti ne bude brtvija impeler u pumpi mora jer brtva diže poklopac...pa obrati pažnju na količinu mora da ne bude frke..preventive radi..

Fala Zore...več je promjenjena sa oriđiđi brtvom..korica je bila za prvu ruku dok ne pođem u grad kupit a da ne pustim otvoreno...i istina je...deblja je od "prave brtve ".. :thumbup:

Orut.... :clap:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

PostPostao/la Orut » 19. 02. 2018. (18:41)

Bobipu, fala.
Orut
Senior Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.