Ugradnja alternatora

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Ugradnja alternatora

PostPostao/la zredd » 14. 06. 2014. (19:41)

Moram ugraditi alternator na Lombardinija Focs ldw 502. Nazalost ovaj model je imao alternator na zamasnjaku i nije predviđeno neko dobro mjesto za vanjski alternator.
S obzirom da je motor na drvenim nosačima (drvena barka) mislio sam zavariti alternator na jaču željeznu šipku koju bi pričvrstio na nekoliko mjesta u drvene nosače.
Pretpostavljam da bi moglo biti problema s vibracijama. Motor nije na gumenim nogarima nego je pričvršćen na drvo.
Znam da je bolje da je na motoru, ali ovo je najjednostavnije rješenje i ukoliko ne riskiram neku štetu sklon sam napraviti tako.
Ima li tko iskostva s time ili je pokušao sličnu stvar?
Ima li tko kakav savjet? Ili koje misljanje? Ne bih zelio da se nesto sprzi... :?
zredd
New Entry

Tip plovila: drvena pasara s kabinom i natkabinom

Re: Ugradnja alternatora

PostPostao/la bobipu » 24. 06. 2014. (13:37)

nosače treba napravit da se fiksira na motor...drugo ne dolazi u obzir. :roll: ..ako se želi napravit da posao valja....di je ta barka? nađi nekog tko se bavi zeljezom neka uzme mjere i napravi nosač sa polumjesecima za zatezanje....i varenje po alternatoru ako sam dobro razumio.... :crazy: ...ima več prihvate predviđene na sebi...tako da.... ;)
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marušić 21

Re: Ugradnja alternatora

PostPostao/la zredd » 26. 06. 2014. (15:15)

U pravu si...tako cu vjerovatno i napraviti.
Opcija drzaca na drvu mi je djelovala privlacno jer ne bi morao nista variti na motoru, a nije bas lako nac majstore kada ti trebaju.
No kao sto si i rekao, bolje je to napraviti kako treba.
zredd
New Entry

Tip plovila: drvena pasara s kabinom i natkabinom

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.