LINKOVI DEALERA RABLJENIH DIESEL MOTORA U ITALIJI

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: LINKOVI DEALERA RABLJENIH DIESEL MOTORA U ITALIJI

PostPostao/la plavnik » 06. 01. 2012. (22:26)

Drago mi je da je tema zazivjela... :thumbup: :wave:

Znam da je kupovina polovnog motora lutrija, ali imam tu srecu da sam na poslu okruzen ljudima koji su iskusni brodski mehanicari, pa ce jedan od njih oboruzan raznim alatima samnom u eventualnu kupnju.

Sta se tice dijelova, ni oni nisu problem jer sam prodajem sve moguce rezervne dijelove svih vaznijih brendova brodskih motora.

Jos uvijek sanjam da cu slozit financijsku konstrukciju za neki novi motor, ali ako bi neki polovni, povoljne cijene uletio...

Svakakvih motora u burzi, njuskalu, a nista sta bi meni odgovaralo :thumbdown:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la zore70 » 06. 01. 2012. (23:40)

plavnik je napisao/la:Drago mi je da je tema zazivjela... :thumbup: :wave:
ali imam tu srecu da sam na poslu okruzen ljudima koji su iskusni brodski mehanicari, pa ce jedan od njih oboruzan raznim alatima samnom u eventualnu kupnju.

Sta se tice dijelova, ni oni nisu problem jer sam prodajem sve moguce rezervne dijelove svih vaznijih brendova brodskih motora.\\ :thumbdown:

Cekaj,cekaj,,,,sad mi nisi jasan..bez uvrede...u struci si,prodajes medu svim vaznijim brendovima kako kazes,ekipa strucnjaka oko tebe a ne znas di bi trazija motor....pa mora bi ti ovdi forumasima nabacit adresa samo tako,dat savjeta a ne trazit kruva vrh pogace :lol: :?

Inace,samo ti zivi u nadi da ce ti neki talijan ili njemac dat da mu kopas po motoru...a kad izmiris kompresiju ako ti i da, tek neznas kod brodskog motora nista ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 06. 01. 2012. (23:49)

...aj mislija san da sam samo ja pojija ludu gljivu pa da san vidija iste kontradikcije koje i ŽorŽ... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la plavnik » 07. 01. 2012. (01:05)

Ne bavim se Rabljenim motorima, tako da ne znam nikog tko ih kod nas uvozi. Iako sam u nautickoj bransi do sad mi nista slicno nije trebalo, pa eto ne znam di bi mogao nac koji rabljeni npr. Yanmar od 125 KS ili sl. Kod nas ga ne mogu nac!

Taman se poveselio da cu dobit neki prijedlog, kad vas dva sad ovdje kao ono bez uvrede, al ajmo ga malo sprdat jer kao on tu nesto prodaje i okruzen je strucnjacima a nema pojma o cemu prica! :thumbdown:

Nisam dugo na ovom forumu, ali ne mogu se pohvalit da sam dobio neki savjet. Ovdje vrvi pametnjakovicima koji se najvise vole prepucavat i sprdat. Cast izuzecima. (pozz Tera)

zore70 je napisao/la:
plavnik je napisao/la:Drago mi je da je tema zazivjela... :thumbup: :wave:
ali imam tu srecu da sam na poslu okruzen ljudima koji su iskusni brodski mehanicari, pa ce jedan od njih oboruzan raznim alatima samnom u eventualnu kupnju.

Sta se tice dijelova, ni oni nisu problem jer sam prodajem sve moguce rezervne dijelove svih vaznijih brendova brodskih motora.\\ :thumbdown:

Cekaj,cekaj,,,,sad mi nisi jasan..bez uvrede...u struci si,prodajes medu svim vaznijim brendovima kako kazes,ekipa strucnjaka oko tebe a ne znas di bi trazija motor....pa mora bi ti ovdi forumasima nabacit adresa samo tako,dat savjeta a ne trazit kruva vrh pogace :lol: :?

Inace,samo ti zivi u nadi da ce ti neki talijan ili njemac dat da mu kopas po motoru...a kad izmiris kompresiju ako ti i da, tek neznas kod brodskog motora nista ;)

Kas si tako pametan i tako dobro znas Njemce i Talijane, mozda bi onda mogao stavit koji link i drzat se teme, ili ces ostat u offu?

Pape je napisao/la:...aj mislija san da sam samo ja pojija ludu gljivu pa da san vidija iste kontradikcije koje i ŽorŽ... :lol:

Tebi je ocito jako dosadno kad iz cista mira ovakve komentare ostavljas :thumbdown:
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 07. 01. 2012. (01:59)

plavnik je napisao/la:Ovdje vrvi pametnjakovicima koji se najvise vole prepucavat i sprdat

Kas si tako pametan i tako dobro znas Njemce i Talijane, mozda bi onda mogao stavit koji link i drzat se teme, ili ces ostat u offu?

Tebi je ocito jako dosadno kad iz cista mira ovakve komentare ostavljas :thumbdown:

Po tvojoj retorici dalo bi se zaključiti da bi se mogla primjeniti ona "s kim si takav si"

plavnik je napisao/la:Nisam dugo na ovom forumu, ali ne mogu se pohvalit da sam dobio neki savjet.:

Evo ja ću ti dati jedan savjet : "pometi prvo ispred svog praga"

Sve bi bilo dobro i uredno da nisi promjenio stil u polu bezobrazni i podcjenjivački prema starim uvaženim članovima koji su ti dali dobronamjerne naputke stoga nemoj nastavljati u tom smjeru .......... evo ti još jednog savjeta ...... i naravno ne očekujem ispraznu repliku nego djelovanje u tom smjeru
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la zore70 » 07. 01. 2012. (09:46)

plavnik je napisao/la:Ne bavim se Rabljenim motorima, tako da ne znam nikog tko ih kod nas uvozi. Iako sam u nautickoj bransi do sad mi nista slicno nije trebalo, pa eto ne znam di bi mogao nac koji rabljeni npr. Yanmar od 125 KS ili sl. Kod nas ga ne mogu nac!
Nisam dugo na ovom forumu, ali ne mogu se pohvalit da sam dobio neki savjet. Ovdje vrvi pametnjakovicima koji se najvise vole prepucavat i sprdat. Cast izuzecima. (pozz Tera)
Kas si tako pametan i tako dobro znas Njemce i Talijane, mozda bi onda mogao stavit koji link i drzat se teme, ili ces ostat u offu?:

AJ dati malo pojasnim..ne bavim se ni ja Rabljenim motorima,samo zastupam,prodajem i uvozim nekoliko brendova motora,kopci,propelera...necega...da sad ne ispadne reklama...pa isto znam di i kako se sta moze nabavit kad zagusti....i iz rukava bi ti moga nabrojit barem desetak adresa di bi trazija motor za sebe u Italiji,Njemackoj,Austriji...

Kad sa nekim na forumu ulazim u raspravu onekoj temi onda nastojim vidit sa kime pricam,jeli neko totalni amater,jeli nesto zna,jeli strucnjak,da znam koji su mu dosezi..staz na forumu,mladost ili starost izrazena u godinama nemaju veze,bitno je kako se kaze, "koliko piza"' sugovornik...

A pogledom na tvoj dosadasnje sudjelovanje dalo se zakljucit da puno znas o motorima,znas mane,prodajes dijelove svih vaznijih brendova,u struci si....ako san falija ispricavam se ...

Nemoj zaboravit....ni ti ni svi mi ostali...da je ovi forum jedno javno misto koje je jako posjeceno i citano,misto di ljudi dolaze trazit osim razbibrige i savjet za svoje potribe,zamisli,dileme,probleme sa stvarima vezanim uz brodove plovidbu i ribolov....

Zato nije dobro ljude dovodit u dileme,u zabludu jer mnogi ne znaju razlucit,filtrirat ono korisno i istinito od ostalog....pa ispadne vise stete nego koristi...

A ti bi se odma svada,vrjeda...odma na zadnje noge...pa zato sta se mene tice nemamo se sta vise pricat...ni slova.. ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la plavnik » 07. 01. 2012. (11:14)

dome je napisao/la:
plavnik je napisao/la:Ovdje vrvi pametnjakovicima koji se najvise vole prepucavat i sprdat

Po tvojoj retorici dalo bi se zaključiti da bi se mogla primjeniti ona "s kim si takav si"

plavnik je napisao/la:Nisam dugo na ovom forumu, ali ne mogu se pohvalit da sam dobio neki savjet.:

Evo ja ću ti dati jedan savjet : "pometi prvo ispred svog praga"

Sve bi bilo dobro i uredno da nisi promjenio stil u polu bezobrazni i podcjenjivački prema starim uvaženim članovima koji su ti dali dobronamjerne naputke stoga nemoj nastavljati u tom smjeru .......... evo ti još jednog savjeta ...... i naravno ne očekujem ispraznu repliku nego djelovanje u tom smjeru

Nije da se sad pokrivam usima, ali zao mi je da sam ovako reagirao, iako svejedno mislim da sam samo odg.u istom tonu kao njih dvoje koje sam bas u prethodnom postu pohvalio.

Mislim da su oni bili bezobrazni i podcjenjivacki sa tim spominjanjem kruha, pogace, ludih gljiva... Zar nije to podcjenjivanje? Ako se napise prije takvih rijeci bez uvrede, ne znaci da nije.
Ali njima je to kao uvazenim clanovima ocito dopusteno.

Na kraju vidim da Zore znas linkove i ne kuzim zasto si me isao testirat dal se kuzim ili ne u motore, jer i sam znam da u IT mogu kupit rabljeni motor u losem stanju, ali vec svjestan cinjenice sam otvorio temu koja nije o opasnostima i isplativosti kupovine takvog motora, zato sam i napisao da prodajem dijelove ako bi eventualno trebali.

Vjerujem da niste nista lose mislili, ali ova stranica teme je zapocela mojom pohvalom svih vas u ovoj temi, pa ste ipak vas dva malo okrenuli...

Nisam htio bit bezobrazan i ispricavam se svima koji su ovo citali.
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 07. 01. 2012. (11:46)

Pape je napisao/la:...aj mislija san da sam samo ja pojija ludu gljivu pa da san vidija iste kontradikcije koje i ŽorŽ... :lol:

pročitaj samo ovu rečenicu molin te ponovo....ako opet ne kužiš...evo objasnit ću...

pročitah tvoj post i promislih doslovno isto šta i Zore, ali ne odgovorih na tvoj post...jer možda san izija LUDU GLJIVU pa mi se samo čini....kad je Zore napisa isto to šta mislin i ja...pojija je i on LUDU GLJIVU pa vidi isto šta i ja....dakle...oba smo pojili LUDE GLJIVE...
...dakle zaključak je....nigdi se ne spominješ ti, nit tebe, niti te ko vriđa...a ako te vriđa rić kontradikcija, koja se može prenjeti kao misao i onomatopejski navodeći tebe u nekakvom kontekstu lirskog izričaja kroz pejsaže proze.....je, onda si u pravu..... oprosti....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la plavnik » 07. 01. 2012. (12:07)

Ispricali smo se svi, nemojmo vise o tome i ako tko ipak zna koji link, ne samo zbog mene, jos uvijek ga moze ovdje postat.

Hvala svima :thumbup:
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 11. 02. 2014. (10:17)

da malo obnovim temu, zanima me dali ima netko nova iskustva sad kad smo u eu?? vidim da je korsnig agalac1 u temi viewtopic.php?f=8&t=141071 napisao kako je dobavio volvopentu iz uk...
pa sam htio čisto malo bacit oko na proširenu ponudu, jer me uvjek kopka makinja na 2cil... ali kad vidim da bi mora dat 4-5 t€ za novo ili 3-4 za novog lomateca, a ostalo zna bit 2-3motora max godišnje u njuškalu... govorim za 15-20ks za dalmatinku...
gledao sam na subito.it i na ebayu ali tamo je manje motora nego u njuškalu i burzi nautike
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la tacek » 13. 02. 2014. (08:42)

procitao i vredanja i pametovanja. Svugdje se nalaze rabljeni motori cak ima linkova iz Indije kdje prodaju starudiju skinuto iz spasilackih camaca na brodu.
Rabljeni motori su velika lutrija. Posebno jer su djelovi brodskih motora skupi a za starije motore tesko jih nabaviti.
Bollji savjet - traziti oko prodavaca. Uvjek ima nesto na lageru sta treba brzo prodati, uvjek su sajmovi kdje daju posebne popuste a i prava rijec na pravom mjestu moze pomoci do nekog pametnog popusta. Na kraju krajeva imas garanciju, papire i sigurnost na moru. Ovo je samo moj mali doprinos toj temi. Pozz T
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la jmt » 18. 02. 2014. (21:09)

Ljudi moji linkovi vam neće pomoci nista motori se kupuju na kvadratne metre u manjim marinama i skverovima po UK ,Francuskoj eventualno Njemackoj, sad zasto e kako je zore reka zbog satnice mehanicara tamo jer se ne isplati raditi motor a kad se desi da neko skine motor jer je premali pa i oni imaju susjede koji traze takve stvari.Svi motori koji se prodaju na kvadrate su ispaceni i bez otvaranja ne bu islo znaju ga cak i opiturati da bude kao nov pa vi trazite pedra iz sta ja znam odakle da vam objasni zasto nema tlaka ulja vise a samo ste prominili ulje i filter :?: .Mislim da je zelenija trava u nasoj kuci nego u susjedstvu.
Poz.
jmt
Member

Tip plovila: prvić 25

PostPostao/la sikira » 20. 02. 2014. (21:43)

Bolje njemačko gov_o nego hrvatska torta je stav dosta njih..
sikira
Member

Tip plovila: Pershing 115'

PostPostao/la agalac1 » 27. 02. 2014. (20:47)

Ja sam kupio Volva u UK i sve ok .
Pogledaj na Youtubu "Volvo penta 2002 Sukošan "
agalac1
Member

Tip plovila: CORONET 27

PostPostao/la jerga » 02. 03. 2014. (22:12)

To znači da si srećko
ono čega nema to se ne kvari
jerga
Member

Tip plovila: Marinello Eden E-tec 115; pasaraElanYamaha6

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.