Išao sam potražiti te stare flapsove i ostao u čudu,nisam ranije obraćao pažnju.....na njima su ipak bili cink protektori što je vidljivo na slici....
I pored njih je aluminij kao švicarski sir....
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
pagus je napisao/la:Aluminij nije sretan izbor za bilo što što je uronjeno u more.
Naprotiv, legure aluminija koriste se baš kao žrtvene anode (iako se kod nas najčešće koriste cinkovi).
Potencijal aluminijske legure kreće se -0,76 do -1,00 V , cinka -0,98 do -1,03 V, magnezij i legure magnezija -1,60 do -1,63 V
Zato nije čudo da je struja pojela aluminij jer ga cink baš i ne štiti naročito, za to je bolje koristiti magnezij.
O tome je je na forumu puno pisano, tko voli može pronaći hrpu članaka na tu temu.
Ja bi zato , ako se uopće odlučim za flapsove, napravio nešto slično , ali od inox-a i svakako sa zinkovima.
borro je napisao/la:Imam pitanje pagus, ako je sve od inoxa iste kvalitete, a nije povezano sa drugim metalima ni ičim na barci (žicaca i slično, a vidi se da nije), čemu uopće cinkovi!? Ja ih nebi ni metnuo. Iz istog razloga nisu niti na ogradi na barci ili nosaču pomočnog motora. Mislim dda ti u ovom slučaju cinkovi uopće ne trebaju!
ab ovo je napisao/la::!: Pazi da ti možda cink na timunu ne dela posal.
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.