Unutanji motor za dalmatinku

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Unutanji motor za dalmatinku

PostPostao/la perinjoza » 16. 06. 2011. (10:16)

Prijatelj je zaključio da vanbrodski motor nije ono što je htio pa se vraća na unutarnji (ne na torpeda ;) )

Pitanje je, koji motor staviti u dalmatinku?
Ako je netko sa foruma voljan ponuditi sa montažom u Rijeci neka se slobodno izjasni.
Potreban je komplet znači; motor, kopča, osovina, propela, kormilo itd
perinjoza
Member

Re: Unutanji motor za dalmatinku

PostPostao/la primorac » 18. 06. 2011. (08:40)

SCAM, Viškovo
sve porebno za ugradnju, i ugradnja

http://www.scam-marine.hr/view.asp?p=1&c=66

Barku na prikolicu, pa na Viškovo
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la tacek » 19. 06. 2011. (10:50)

Kako god je tehnologija stara jos uvjek se moze za dalmatinku kupiti Farymann od 7 konja. Unarji dizel od 7 ks isto je kako vanbrodski od vise od 10 ks!! Danas su novi Farymanni sa eko certifikatom IMO, malo vise tresu jer su jednocilindricni ali su mali, jednostavni i izdrze jako dugo. Koliko znam novi je vlasnik Farymanna dosta tih stvari izmjenio na motorima da bi dobio nove okolinske certifikate. Tvornica koliko znam je jos kako ziva...Potrosnja - pola litre na sat. :thumbup:
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la primorac » 19. 06. 2011. (22:36)

Farymann ima 7 ks i jedan cilindar, Scam 212 ima dva cilindra i 12 ks i svega nekoliko cm veće gabarite, s tim što se za cijenu Farymanna kupi kod Scama i motor i oprema za ugradnju plus propela, a vjerujem da ukoliko se sve prepusti SCAM-u i cijena ugradnje bila sa popustom...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la kalafat » 20. 06. 2011. (17:55)

nemoj ni pitat cjenu ugradnje u scama ako si slabijega zdravstvenoga stanja da nebi ima troškove za likara..
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la kalafat » 20. 06. 2011. (17:56)

a sta se tice motora za dalmatinku mislin da je neki optimum sole diesel 16 ks zadnjih par godina 3 san ugradija u dalmatinke i gabaritni a i u voznji lipo se pokaza taj motorić
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la peroLA » 24. 06. 2011. (08:19)

mislim da će s vremenom još dosta ljudi tako odlučit..prednosti:ekonomičnost, ipak zatvoren i nije vani, sigurnost, dugotrajnost, nedostatak cijena... prije su svi imali unutarnji pa došla kriza, i dobri i jeftiniji vanjski pa svi išli na tu soluciju... negdje je Ven spomenuo statistiku da samo 5% ljudi kupuje dizela za nove venove dalmatinke... prije svega mislim da razlika dođe par tisuća €... ja još uvjek vozim na DMB - Lambordini koji je napravio oko 2000h pa kompletna generalika i sad ima oko 400h... i za deplasmanski režim je ok.. jedino imam neki mali prop i trebao bih ga zamjenit jer s ovim neide preko 5.3, skoči nekad i na 5.8, 6.2 ali sekunda.. frendu ide 6 s istim motorom ali većim propelerom...i sasvim je ok pogotovo s hidrauličkim amortizerima. Da kupujem novi, a vjerojatno neću jer bih onda mjenjao i cijelu barku.. kupio bih na dva cl, s time da bih se vjerojatno odlučio na nešto jače + optimizacija propele i spojelera jer bi se onda postigla brzina putna sigurno i 8.. a trošak skoro isti.. pliz izvijesti šta si odlučio i spomeni cifre... sretno
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.