Postao/la peroLA » 24. 06. 2011. (08:19)
mislim da će s vremenom još dosta ljudi tako odlučit..prednosti:ekonomičnost, ipak zatvoren i nije vani, sigurnost, dugotrajnost, nedostatak cijena... prije su svi imali unutarnji pa došla kriza, i dobri i jeftiniji vanjski pa svi išli na tu soluciju... negdje je Ven spomenuo statistiku da samo 5% ljudi kupuje dizela za nove venove dalmatinke... prije svega mislim da razlika dođe par tisuća €... ja još uvjek vozim na DMB - Lambordini koji je napravio oko 2000h pa kompletna generalika i sad ima oko 400h... i za deplasmanski režim je ok.. jedino imam neki mali prop i trebao bih ga zamjenit jer s ovim neide preko 5.3, skoči nekad i na 5.8, 6.2 ali sekunda.. frendu ide 6 s istim motorom ali većim propelerom...i sasvim je ok pogotovo s hidrauličkim amortizerima. Da kupujem novi, a vjerojatno neću jer bih onda mjenjao i cijelu barku.. kupio bih na dva cl, s time da bih se vjerojatno odlučio na nešto jače + optimizacija propele i spojelera jer bi se onda postigla brzina putna sigurno i 8.. a trošak skoro isti.. pliz izvijesti šta si odlučio i spomeni cifre... sretno
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj