Elastična spojka

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Elastična spojka

PostPostao/la bobipu » 01. 09. 2010. (21:17)

E ovako,trebam montirat motor u barku( plastičnu),gumeni nosači,prednji gumeni ležaj,dali je neophodno montirat elastičnu spojku ili ne? Neki imaju neki ne,pa sad neznam u čemu je stvar.Dali u meštru koji montira jer svaki svoj pogled i iskustva ima! I još jedna stvar,perković u ponudi nudi ovako: prirubnicu statvene cijevi na oko mesing,a statvena cijev inox 316!! vecina ce recna se ta dva materijala baš i ne podnose na moru,galvanske struje itd itd....šta je najbolje na kraju?
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marušić 21

Re: Elastična spojka

PostPostao/la zore70 » 01. 09. 2010. (21:47)

bobipu je napisao/la:E ovako,trebam montirat motor u barku( plastičnu),gumeni nosači,prednji gumeni ležaj,dali je neophodno montirat elastičnu spojku ili ne? Neki imaju neki ne,pa sad neznam u čemu je stvar.Dali u meštru koji montira jer svaki svoj pogled i iskustva ima! I još jedna stvar,perković u ponudi nudi ovako: prirubnicu statvene cijevi na oko mesing,a statvena cijev inox 316!! vecina ce recna se ta dva materijala baš i ne podnose na moru,galvanske struje itd itd....šta je najbolje na kraju?

U toj kombinaciji elastična spojka je samo višak koji će napravit komplikacije...
Šta se tiče statvene cijevi,samo piči,nemaj brige,nije bukula mesing nego bronca i nema frke za galvansku...
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la tacek » 02. 09. 2010. (06:58)

bobipu je napisao/la:E ovako,trebam montirat motor u barku( plastičnu),gumeni nosači,prednji gumeni ležaj,dali je neophodno montirat elastičnu spojku ili ne? Neki imaju neki ne,pa sad neznam u čemu je stvar.Dali u meštru koji montira jer svaki svoj pogled i iskustva ima! I još jedna stvar,perković u ponudi nudi ovako: prirubnicu statvene cijevi na oko mesing,a statvena cijev inox 316!! vecina ce recna se ta dva materijala baš i ne podnose na moru,galvanske struje itd itd....šta je najbolje na kraju?

Nije ti iz posta jasno kakav motor? Ako je u pitanju do nekih 25 konja onda bjezi od spojke - jedino ako imas neki potresuljak od motora. Trocilindrasi znadu tresti JAKO. Treba gledati sto ces kupiti. Ako je vise konja ondaspojka da. Ali ne spojka nego dvojni homokineticki . Zakon ti je aqua drive: pogledaj: http://www.aquadrive.com/ Za bolji efekat trebaju i meki nosaci motora. Buka ti padne za oko 10 dB. To znaci za pola!!!! Inace izbjegavaj inox i mesing. za statveni. Moze biti prirubnica, statvena cijev, .... i osovina iz inoxa 316. Kombinacije se ne podnose. Inace odaberi sve iz brona/mesinga osim osovinu naravno.
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la bobipu » 02. 09. 2010. (21:20)

Puno fala,sad još moran meštru reč da ja rađe nebi el.spojku ali i to čemo da se dogovorimo ...pozdrav i fala
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la Siki » 10. 09. 2010. (14:02)

Vidim da si iz Pule pa ti savjetujem da paziš koga uzimaš za taj posao. Imao sam slučaj sa jednim novopečenim majstorom pa sam se opekao da mi je pola bilo dosta. Pogledaj temu o torpedu pa će ti biti jasno šta mi je napravio. U buduće samo Marinić ili jedan drugi kojeg sam upoznao koji mi je ispravio pogrešku majstora koji se pravio prepametan, a ostale neželim vidjeti blizu barke. Pročitaj prvo savjete ovdje na ovom forumu pa ćeš znati tko te to obrađuje i krivo upućuje. Čak mi se čini da mi je poznat prema pitanju koje si postavio. Pazi se!!!
Mala!!! Ja sam tvoja zlatna želja, tri puta ću ti ispuniti ribicu!!!
Siki
Member

Tip plovila: Primorka (Torpedo 14/16)

PostPostao/la Siki » 10. 09. 2010. (14:12)

viewtopic.php?f=17&t=1492&start=320

klikni na ovaj link pa ćeš vidjeti sposobnost majstora, kojeg je malo na cesti pregaziti autom ali mi se neda ići u zatvor radi fušara.
Mala!!! Ja sam tvoja zlatna želja, tri puta ću ti ispuniti ribicu!!!
Siki
Member

Tip plovila: Primorka (Torpedo 14/16)

PostPostao/la borro » 10. 09. 2010. (15:10)

Ima ovdje rečenih dosta pametnih stvari, ali Tacek (oprosti na ispravci), mislim da se ne može reći da se sve kombinacije ne podnose. Mislim da inox i mesing idu zajedno jer je meni cijeli osovinski vod od mesinga a osovina od inoxa i sve je u redu već 35 g koliko je star brod. A ako se ne varam ne vole se aluminij i inox, te brodnca u nekim kombinacijama. Za kombinacije treba malo pogledati kemiju, ali inox i mesing nema greše! Čak ima i ventila za vodu koji su kombinacija mesinga i inoxa.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la tacek » 10. 09. 2010. (19:14)

borro je napisao/la:Ima ovdje rečenih dosta pametnih stvari, ali Tacek (oprosti na ispravci), mislim da se ne može reći da se sve kombinacije ne podnose. Mislim da inox i mesing idu zajedno jer je meni cijeli osovinski vod od mesinga a osovina od inoxa i sve je u redu već 35 g koliko je star brod. A ako se ne varam ne vole se aluminij i inox, te brodnca u nekim kombinacijama. Za kombinacije treba malo pogledati kemiju, ali inox i mesing nema greše! Čak ima i ventila za vodu koji su kombinacija mesinga i inoxa.

Sve je to istina makar imaju Inox i bron ipak 30 mV galvanskog napona. Inox i aluminij cak 200 mV) Zato se stavlja na propelu koja je na inox osovini UVJEK cink anodu. Bez anode za godinu dana na propeli mozete vidjeti rezultat. Prvo strada propela - ne zbog mora nego zbog inoxa osovine!
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la Arbun » 18. 02. 2011. (20:13)

zavisi od kopče ja sam ima tm 345a dok nisam stavija gumenu spojku kopča je imala neugodan zvuk na minimumu
Arbun
New Entry

PostPostao/la zore70 » 18. 02. 2011. (22:49)

Arbun je napisao/la:zavisi od kopče ja sam ima tm 345a dok nisam stavija gumenu spojku kopča je imala neugodan zvuk na minimumu

Gumenu spojku di?Na zamašnjak ili na spoju kopče i osovine?
Usput koja je konfiguracija..motor?... plus TM34A
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 27. 03. 2011. (20:25)

Tražim ovakvu... Ako netko zna di ih ima..

slika
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la zore70 » 29. 03. 2011. (14:42)

Ma sve mi neobičan ovi izgled...forume,ne spojke...

EWvo san ti naša nešto ali mi se neda skenirat pa evo samo osnovnih podataka..pa zovi ;)

Prije je bija obrt Maržić...a sad je to Pro-nautica doo, Lužine 1-4 51000 Rijeka
tel 051 615 651...GSM 091 572 9133...

Ljudi su imali-proizvodili ove spojke i komande kopče i gasa,one jake originalne za Torpeda i slične drobilice...motalice za idra i sl.. ;)
Ova je informacija od prije 2-3 god sa sajma nautike u ZG,nadan se da su još u igri pa provaj zivkat...
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 29. 03. 2011. (14:49)

Fala!
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.