OLDTIMER CLUB : SVE VRSTE BRODOVA

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

OLDTIMER CLUB : SVE VRSTE BRODOVA

PostPostao/la edicace » 15. 04. 2012. (07:59)

Dobar dan,

Evo došla mi je ideja da otvorimo temu : OLDTIMER CLUB.

Molim moderatora za mišljenje.

Hvala
edicace
Member

Tip plovila: Al Lifeboat 8.05m 1957 shipyard Ivan Cetinić

Re: OLDTIMER CLUB : SVE VRSTE BRODOVA

PostPostao/la COGI » 15. 04. 2012. (23:03)

Pozz.Podržavam ideju :thumbup: Koliki je minimum godina brodu da se može učlanit u klub? ;) :thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la Bomo » 15. 04. 2012. (23:43)

interesantna inicijativa....podrzavam! :thumbup:
Nisam lud da budem normalan....by Toma Bebic
Bomo
Member

PostPostao/la edicace » 16. 04. 2012. (06:42)

pa ... ja prtedlažem sve što je starije od 1968 .... :))

Što mislite ?
edicace
Member

Tip plovila: Al Lifeboat 8.05m 1957 shipyard Ivan Cetinić

PostPostao/la josme » 16. 04. 2012. (08:47)

Po logici ovo bi se trebalo odnositi samo na drvene brodove a ovisi i o uvjetima koje trebaju ti brodovi imati (godine starosti) jer ako se stavi 30-40 god tu već ulaze i plastični pa bi trebalo uvesti dvije kategorije ali jedan klub.Načelno podržavam ovu ideju.. :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la ab ovo » 16. 04. 2012. (10:18)

I šta ćemo u tom klubu radit? Kolika je članarina? Mogu li ja bit blagajnik :think:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la porer » 16. 04. 2012. (10:23)

Ti budi blagajnik a ja ću biti čuvar klubskog pečata.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Grinteša » 16. 04. 2012. (11:09)

Moj je 1941 godina drveni, pa plastificiran.
Znači ja ulazim u obe kategorije ;) .
...li ne mogu biti član jer je plastikom uništena izvornost (drvo). :(
Grinteša
Senior Member

Tip plovila: Gajeta 8.30 m (plastificirana) IMR 34

PostPostao/la porer » 16. 04. 2012. (11:44)

Pa dobro evo zrnce ozbiljnosti. Na delfinu se pojavila jedna drvena gajeta. Težak brod, ima u dužinu jedno 8 metara a u širinu sigurno 3. Moćno izgleda, sve je masivno i predimenzionirano.

E sad, vjerovali ili ne, godina proizvodnje je 1800. Barem me tako uvjeravaju, obećali su dokaze.

P.S. brod plovi, izvađen je da mu daju novi koper i malo ga osvježe.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la Karlo Yachting » 16. 04. 2012. (21:11)

pa daj slikaj to čudo, i ako ne virujem u tu brojku ali slikaj

nekidan sam bio u splitu i priko puta jokera vidio prvi put vridnog, zaljubio sam se na prvi pogled i odmah malo mašta

radim na plastičnom gliseru koji je star 50godina, njemačka proizvodnja, izgleda ki kopija rive

a iman i ja policijsku boru, 1970god koju uređujem i prepravljam

što se tiče kategorizacije brodova, triba kao kod auta napraviti klase, prvo po godinama, predratni, historiski oni još stariji, pa obični oldtimer 1945 do npr. 1970, a sve drugo youngtimer, ali to stručni ljudi tribaju razraditi

onda klasificiranje po autentičnosti, prerade, dorade, modernicacije, jel ima izvorni izgled i motor.

plastificirano drvo je opet priča za se, kao da auto umisto limon krpaš nečim drugim itd.

ima po americi i evropi oldtimer klubove pa triba od njih te klasifikacije zatražit.

ja osobno, iman taj brod 1970, auto koje svaki dan vozim 1982, traktor 1938, ima sam i druge oldtimere i cili život patim i volim te starine i smatram i kulturnim dobron i dokazu inovativnosti predaka itd.
Karlo Yachting
New Entry

PostPostao/la el passo » 16. 04. 2012. (22:02)

Evo kad je več o starinama riječ bio sam nedavno u garaži kod nekog tipa pogledati jedan stari drveni gliser koncipiran kao riva. On tvrdi da je riva, ali nije jer nema nigdje niti jedan znak i ime modela. Inače gliser ima 5 metara, u otužnom je stanju i trebalo bi uložiti barem 10t eur. Unutra je i motor v6 benzinac. Ima sve palubne elemente kao i rive i sve bi to trebalo kromirati na novo. U kokpitu ima sjedalo za dvoje ljudi a nakon njega se nastavlja velika površina za sunčanje. Pogon je direktan. Paluba nije u tako lošem stanju. Tapicirung kokpita je crvene boje i dosta je propao tj trebalo bi ga zamijeniti. Naravno ne treba ni govoriti da je pala ljubav na prvi pogled
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la sans-ego » 16. 04. 2012. (23:26)

el passo je napisao/la:Evo kad je več o starinama riječ bio sam nedavno u garaži kod nekog tipa pogledati jedan stari drveni gliser koncipiran kao riva. On tvrdi da je riva, ali nije jer nema nigdje niti jedan znak i ime modela. Inače gliser ima 5 metara, u otužnom je stanju i trebalo bi uložiti barem 10t eur. Unutra je i motor v6 benzinac. Ima sve palubne elemente kao i rive i sve bi to trebalo kromirati na novo. U kokpitu ima sjedalo za dvoje ljudi a nakon njega se nastavlja velika površina za sunčanje. Pogon je direktan. Paluba nije u tako lošem stanju. Tapicirung kokpita je crvene boje i dosta je propao tj trebalo bi ga zamijeniti. Naravno ne treba ni govoriti da je pala ljubav na prvi pogled

Poslikaj gliser, rebra iznutra narocito i sa svih strana i posalji Rivi da ti oni kazu je li je ili nije. Takve barcice znaju biti dosta vrijedne..koji je motor tocno to im isto reci.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la porer » 17. 04. 2012. (08:26)

Karlo, poslikat ću danas. Ne vjerujem ni ja u tu brojku ali kad se pogleda način gradnje i detalji nije nemoguće. Također želim kontaktirati vlasnika da se u potpunosti uvjerim. U svakom slučaju, brod je impresivan.

El Passo, mislim da znam o kojem brodu govoriš. Veli Vrh, Partizanski put, tamo se nalazi?
porer
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 17. 04. 2012. (20:16)

porer je napisao/la:Karlo, poslikat ću danas. Ne vjerujem ni ja u tu brojku ali kad se pogleda način gradnje i detalji nije nemoguće. Također želim kontaktirati vlasnika da se u potpunosti uvjerim. U svakom slučaju, brod je impresivan.

El Passo, mislim da znam o kojem brodu govoriš. Veli Vrh, Partizanski put, tamo se nalazi?

ne. U jednoj samo meni poznatoj garažici u gradu 8-)
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Karlo Yachting » 17. 04. 2012. (21:15)

znam i ja ili sam znao 3 drvena glisera i svi su tvrdili da je riva

jedan je bio ručni rad, njemačke proizvodnje, presvučen epoxidom i motor od wartburga direkt drive 5,5m, proda se negdi u zd
2 još postoji, isto te dužine, gol bez ičega, isto direkt drive, bez papira znam di je
3 6,5m raspao se, več je bio u raspadu i za ništa kad sam ga ja vidio, na kraju na otpadu završio

čuo sam za jednog u zd ali neznam di? moram se raspitat

interesantni su mi i stari gliseri od jna, i titovi, ili oni stari policijski od drva 10tak metara dužine, od mahagonija, znam jednog uživo, i jedan se vrti po burzi nautike

inače ovaj brod koji radim za mušteriju trenutno je ovaj, http://www.oldieboote.de/fr/navigation/ ... ncess.html

na toj stranici www.oldieboote.de ima popis starih proizvođača cilog svita i zanimljivo je

kad se uzme u obzir starost brodova, onda bi pola naših domačih lučica spalo pod oldtimere, ali sad je pitanje koji je kriterij da je brod oldtimer i u koju klasu spada.

naši stari domači brodovi koji god je vridno sačuvanja tradicije i kulturne baštine a oldtimer je opet nešto drugo, a sačuvat triba sve ako je ikako moguče.

radio sam na čeličnom teretnjaku koji je priko 130 godina star, i taj stari lim je bolji nego ijedan moderni, brod je inače felicio, ima ga na internetu
Karlo Yachting
New Entry

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.