Traditional boat building training

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Traditional boat building training

PostPostao/la dalibor » 12. 12. 2010. (22:43)

Gledam

http://www.ibtc.co.uk/

i pitam se zašto kod nas nema ovako nešto?

Bi li kod nas uspio jedan ovakav projekt?
Od svega šta stoji na jednoj nozi, najdraža mi je čaša vina.

Nije važno ciljati u metu, nego metati u cilj.

Goran ivanišević: Ja sam žrtva teniskog reketa.
dalibor
Member

Re: Traditional boat building training

PostPostao/la lvky » 15. 12. 2010. (21:16)

kod nas nema onako starih ljudi koji svoje znanje nude mladima
kod nas nema onako mladih ljudi koji su zainteresirani za iskustva starijih
kod nas nema onolikog škvera za projekt ovakvog tipa
kod nas nema tvrtki osim banaka i ostalih stranih koje to mogu platiti, a one su u zg pa većini nije ni zanimljivo ovo o čemu se radi
djelimično sam pokušao odgovoriti :Other9: :Other11: :Angry53:
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la balun » 15. 12. 2010. (21:37)

Nisi djelomično nego potpuno :thumbup:
balun
Member

Tip plovila: Skandinavac 5m tohatsu 30

PostPostao/la dalibor » 15. 12. 2010. (22:47)

S obzirom na to u kojem smjeru ide priča sa škverovima moglo bi uskoro bit i viška starijih ljudi punih znanja i mladih ljudi i viška mista u škverovima i viška ...........dopuni po potrebi......... :cry:
Od svega šta stoji na jednoj nozi, najdraža mi je čaša vina.

Nije važno ciljati u metu, nego metati u cilj.

Goran ivanišević: Ja sam žrtva teniskog reketa.
dalibor
Member

PostPostao/la lvky » 16. 12. 2010. (23:18)

možeš ovako u nedogled
uglavnom ti se svodi na IMT (imal mene tute)
pošto je ovo za opće dobro stvarno mi nije jasno koga bi to moglo zanimati
šalu na stranu projekt je hvale vrijedan ali .......
sve bi bilo dobro da nema onog ali...
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la josip » 17. 12. 2010. (08:52)

Šta vas ćudi takvo stanje. Pa ono je u skladu sa sviješću ljudi u ovoj državi pa i ljudi na ovom forumu. Večina preferira plastiku. Koliko mi na ovom forumu imamo ljudi koji doista sa ljubavlju žive uz drveni brod. Jako malo. Čak i nekoliko vlasnika drvenih brodova jedva ćeka da ga se riješi i pređe u plastiku. Čast izuzecima , ali ako nismo u stanju promjeniti koji madir, rebro i sl. da drvenjaku vratimo život, kako će mo tek biti u stanju naručiti novi brod i omogučiti brodograditeljima drvenih brodova da prežive. Jednostavno , drvenjake će mo gledati sve rijeđe i rijeđe. Uživat će mo u drvenjacima samo zahvaljujući nekolicini istinskih zaljubljenika, i divit će mo se njihovim ljepotanima ali same vlasnike tih drvenjaka će mo smatrati čudacima koji ne žive u korak sa vremenom.
Znanja i volje za proizvodnju drvenjaka na našoj obali ne nedostaje, ćak ne nedostaje niti mladih ljudi koji bi izučili zanat i koji bi se vrlo rado školovali za brodograditelje, ali nažalost takva škola više ne postoji, možda kratkoročno gledano i opravdano jer trenutno nema naručitelja, ali dugoročno će ovakva politika dovesti do istrebljenja drvenjaka.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la kalafat » 17. 12. 2010. (13:26)

josip je napisao/la:Znanja i volje za proizvodnju drvenjaka na našoj obali ne nedostaje, ćak ne nedostaje niti mladih ljudi koji bi izučili zanat i koji bi se vrlo rado školovali za brodograditelje, ali nažalost takva škola više ne postoji, možda kratkoročno gledano i opravdano jer trenutno nema naručitelja, ali dugoročno će ovakva politika dovesti do istrebljenja drvenjaka.

nebi se slozija s tobom na ne fali znanja i volje, fali i volje i znanja a i ono sta je najvaznije fali pinez za bavit se drvenon brodogradnjon. rec cu ti na svome primjeru, pokojni otac mi je bija kalafat cili zivot je radija i popravlja drvene brode sta u škveru sta doma, a među prvima je sebi kupija plastični brod u trogiru. jer za drveni brod triba imat strahovito i volje i znanja i para za odrzavat ga al bas odrzavat a ne samo svaku godinu namazat dvi ruke piture. a sad tili ne tili nepostoju ni škole za izucit posal kalafat ( nesto pokusava profesor brodogradnje Markovina o osinivanju takve skole na Korčuli al izgleda nista od toga). najlakše je drzat govore o tradiciji i slicnin stvarima vezano konkretno za drvene brode, a od toga se ne može živit . dosta je napravit usporedbu koliko triba vrimena i kolika je zarada za napravit plastični brod od 6 m i drveni od 6 m stavit sve na kartu i podvuc na kraju crtu .
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.