Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
levan je napisao/la:ako imaš kalup slobodno kalkuliraj sa 70 kn po kg.potrošnog materijala se uvijek nabere više od planiranog.
rukavice,zaštitne maske,razrjeđivaci,krpe,pineli.pa od opreme valjci za istiskivanje zraka,pineli,rulini (8 kn/kom) a potroši se puno..pa brusni papiri,struja voda,pa pivo i tako
stjecanje iskustva isto tako košta, da ne bude poslje i par kila kita u troškovniku.
pomalo i strpljivo.
jekila je napisao/la:sta ti to znaci 2 bacve smole? 100 litara?
neces proc ispod tone smole kako okrenes da okrenes.... tribas napravit kalup, koji mora bit cvrst i koji se nece uvijat dok budes izliva brod. a brod sam od 6 metri bi triba bit neki 500-800kg odokativno
smole ti ide dvostruko vise nego vune.
kil smole= 20 kn
vuna ja mislin isto tako
zore70 je napisao/la: Gledan koji put onega kako turpija violinu za velike pare na koncertu,pari lako samo tako,a da je ja uzmen u ruku cila bi dvorana utekla u roku keks
zore70 je napisao/la:Evo da i ja kažen štagod...valjak na veleprodaji-mali miš kuna ipo do dvi...coremat debljine 3mm 32kn plus pdv po kvadratu,rola metar visoka pa riži...pinel od 50mm 2 kune..nema pranja za tako malo love..i tako uz malo kopanja sve..
Uglavnom da ne brljamo puno,lako je sist i sračunat lipo po kilu i reć deru oni naši proizvođači pa bi moga ja napravit...kad bi se naučen rodija..ili kad drugi radi
Gledan koji put onega kako turpija violinu za velike pare na koncertu,pari lako samo tako,a da je ja uzmen u ruku cila bi dvorana utekla u roku keks
U ciloj ovoj baladi materijal je najmanja i najjednostavnija karika...triba to znat i napravit..a di je projekt..model..kalup..malo papira..zakona..ekologije..ima tu svašta nešto...
I da..napravit model,pa iz njega kalup za odlit jedan do dva broda je ludost....
zore70 je napisao/la: od bačve smole do mora 1700 radnih sati!
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.