evo ja tija kupit ovo u Amerika....
http://www.boatsdepot.org/boat.asp?id=4886mukte zar ne?
i posla mi lik odgovor sve divno krasno kad na kraju brokva!....otkrija san preko prike u Jamerika da su me tili preveslat....
ja bi da novce a od broda nista...zato pamet u glavu kad trazite preko neta tamo ima vise zajeba nego kod nas...i baza je šta su uvjerljivi za popizdit....daju ti ime shiping kompanije, (registraciju, ma sve...) ti odeš tamo i sve ka moš provjerit sve legalno za popizdit i odma ti odgovaraju, ''vlasnik'' broda isto tako....tek ih je jedva skužija moj prika iz USA. likovi su nevjerovatni i ko je imalo brzopotezan...najeba je.
druga baza van je da recimo na ebayu mos kupit za nas vrlo dobar brod....ja sam se bida i za 600$ skoro kupija ovo
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... OTORS:1123uz malo šminke za ovde nelos brod....još ako potrosis 10 000 eurića za solidnu polovnu dizelanu i malo šminke za 25-30 pataka imas ozbiljan brod....a onda svatis da bi te jos doslo kisa isusova nojaca za to registrirat( dovest i uvest...nista para prema ovome) jer brod nema EU normu po kojoj bi treba bit izgrađen pa se petljas sa registrom brodova koji cim se pojavis deru, plus ako su te zamislili zaj...avat....triba bi cili brod napravit iz početka( o troskovima da ne govorin...)....samo ka za start da pokrenes proceduru triba ti 10 000 kunića....
pa san ja na kraju povuka svoj bid jer bi čovika tamo mora zajebat ako mu ne platin( a takav nisan), a sa brodon sta bi? jedino ga poklonit mom priki u americi....sve ostalo ne bi imalo smisla....
zato triba rodijaci nać dobrog dealera, zasmrdit mu kojin dolarom isprid nosa i pajdo će vam nać sve, ali samo u provjerene kuce nagazis li na falsega dilera , a ima ih ko pljeve....ne pise ti se dobro.
treča stvar van je prevoz....stavis svoj shipping broda na bid i cekas....likovi van se javljaju ko ce za sta manje para pevest brod....cijene su vam od 8000$ do 20 000$ za brodove oko 25-35 ft bez troskova prevoza do shipinga, njihovih taksi...itd,itd....a budite sritni da van brod dodje u Rijeku, Ploče ili pak (totalno nevjerovatno Split). najprije će van doć u Rotterdam, Hamburg ili sl....a sad triba to dopeljat jos i ovamo cestom.....jos ako van je brod visih gabarita...onda triba to prijavljivat ka specijalni teret po cesti...inace globa...ajmeeeee
ako van brod stane u kontenjer.....tucite se nogon u guicu a i može van doć na kućna vrata. ako triba pilajte ograde sperune rollbarove hard topove bilo sta sta smeta da stane u kontenjer, jeftinije ih je ponovo zavarit nego platit ovi gore prevoz i torturu....
četvrta stvar ko traži u USA brod od nekih 7-8 metera sa dizelom (makar krepanim) to vam je Mission Impossible No 5 ili ako ga nađete cijena piza li ga piza......još kad zbrojis sve ovo gore sta san reka i povuces crtu.....i ovde moš nac jako dobar brod za te novce. tamo su sve benzuljci pijanice 4.8 l motori pa navise.....a kupit brod sa benzuljcem pa minjat motor i nogu....virujte mi, ne upusta van se u to......
evo napisa san se, ja jos uvik pokusajen nac tamo brod, ucetvorostrucija san snage potrage u Jamerika pa van se javin na ovu temu ako uspijen sta pametno nac.....
naravno ovo san sve napisa za ljude koji nemaju para za bacat, a tili bi nešto lipo broda imat....