Polirka

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Polirka

PostPostao/la mstim » 16. 12. 2022. (10:43)

mikula moli je napisao/la:
mstim je napisao/la:A kod kojih to polirki su perforanse bolje od Feinoove marine polirke ako je u pitanju poliranje gelcoata.

Naravno da je Fein u vrhu ponude alata,ali to ne znaci da je najbolji za "poliranje gelcota"samo zato sto je Fein napisao "marine" a prvobitna namjena polirke je obrada metala...jer najbolja ne postoji. ;)
Sve je stvar iduvidualnog odabira i navike a ovdje koliko sam shvatio govorimo o "roto-polirkama"...Svaki od proizvodjaca ima neke benefite u odnosu na druge a vecinom su svi tu negdje:snaga motora,okretni moment,dizajn,duzina tjela polirke,amortizacija vibracije,duzina kabela,elektronika,meki start,zastita,cijena,broj okretaja,servis,djelovi..itd...
STATUS
kreditno nesposoban
mstim
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: renta boat

PostPostao/la mstim » 16. 12. 2022. (11:10)

dimulius je napisao/la:Nisu sve nabrojane tu u istoj kategoriji (za jedan festool mozes kupit i dewalt i bosch i makitu skupa).
Fein ima nizi broj okretaja (1500), sta ukazuje da mu je namjena upravo gelcoat, a ne autolak, ili slicno, a mogu ga dobit na amazonu za razumnu cijenu.

Flex i Festool - 2100 okr
Mirka - 3700 okr
Rupes je tu najblizi - 1700 okr

Da se razumimo, za moje potribe, svaka je dobra, ali eto, ima nesto i u gustu.

E da, fein je made in germany i dolazi sa narancastim kuferom :D
A nista me ne nervira vise nego alat bez kufera :lol:

U kategoriji su roto-polirke razlicitih proizvodjaca profesionalnih alata...Autolak jos manje trpi velike okretaje roto polirkom nego gelcoat,zavisno o situaciji...
I bosch i flex i metabo su "made in germany" i dolaze u sortimo kuferima :thumbup:
Meni osobno pase roto-polirka sa duzim tjelom,imam vecu kontrolu nad masinom pogotovo sa velikim padovima i vunama... ;)
STATUS
kreditno nesposoban
mstim
Senior Member

PostPostao/la mikula moli » 16. 12. 2022. (11:43)

mstim je napisao/la:Naravno da je Fein u vrhu ponude alata,ali to ne znaci da je najbolji za "poliranje gelcota"samo zato sto je Fein napisao "marine" a prvobitna namjena polirke je obrada metala...jer najbolja ne postoji. ;)

Jesi probao polirat sa ovom Fein polirkom? Jel to tvoje mišljenje temeljeno na tvome iskustvu ili....?

Fein ima i drugih modela polirki koje su predviđene za neke druge poslove između ostalog i za obradu metala.

Ja sam iznio svoje mišljenje na osnovu mog iskustva u radu sa dotičnim modelom, i ja sam prezadovoljan.
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la mstim » 16. 12. 2022. (14:51)

mikula moli je napisao/la:Jesi probao polirat sa ovom Fein polirkom? Jel to tvoje mišljenje temeljeno na tvome iskustvu ili....?

Fein ima i drugih modela polirki koje su predviđene za neke druge poslove između ostalog i za obradu metala.

Ja sam iznio svoje mišljenje na osnovu mog iskustva u radu sa dotičnim modelom, i ja sam prezadovoljan.

Naravno i druge marke sam probao od kineskih do profesionalnih ali,kazem to je profi alat i bilo bi cudno da nisi zadovoljan s njime...Ali tvoj citat:
mikula moli je napisao/la:Ako je za poliranje gelcoata Fein je zakon, ove druge su više za poliranje auta....

...ispada da svi mestri u nautici imaju ili bi trebali imati Fein jer druge polirke su za autoindustriju?
Ne bih se tu slozio s tobom jer ne polira polirka nego je to cijeli niz drugih faktora koje treba ispostivati da se dobije zeljeni rezultat,samo poliranje je proces i vjestina,koji se radi u nekoliko faza koje se tesko mogu preskociti a da imas retultate..Tako da tu dolazimo i do upotrebe nekoliko vrste alata osim roto-polirke,a to su i fine ekscentricne brusilice i ekscentricne DA i "Forced Rotation DA" polirke...a to je sad vec druga tema.Da Fein je profi alat koji ce odraditi vrhunski posao ali nije uvjet za poliranje gelcota... :thumbup:
STATUS
kreditno nesposoban
mstim
Senior Member

PostPostao/la mikula moli » 16. 12. 2022. (16:01)

Ja nisam nigdi napisa da je uvjet za poliranje gelcota Fein polirka.
Reka sam da to obavlja odlicno, nije dobra za obradu metala jer joj fali djiri.
Prednost su manji djiri i veliki okretni momenat, upravo zbog toga je dobra i za brusenje. Makita je najprodavanija polirka kod nas, ali meni je Fein za gelcoat dvi klase bolji. Dimulius je pita misljenje za konkretno ovaj model i ja sam mu reka šta mislim na osnovu moga iskustva.

E da i nije svaki njemacki alat made in germani, i boscheva polirka ne dolazi u kuferu vec u kartonskoj kutiji i bez ikakvih dodataka, samo sa ruckom.
mikula moli
Senior Member

PostPostao/la Gec » 16. 12. 2022. (19:18)

Koje šutanje mrtvog magarca... čovjek na temelju svog pozitivnog iskustva sa odličnom polirkom namijenjenom baš za "marine" aplikacije pohvali Feinovu polirku i onda krenu filozofije u beskonačnost, tako je to na večini foruma.
Na kraju još čovjek pita zašto je polirka dobra za poliranje gelcoata ako piše "marine"....pa možda zato što je napravljena namjenski da ima najveću snagu i okretni moment u idealnom području okretaja za poliranje gelcoata, brušenje podvodnog dijela i sl.? Neki misle da ako brusilica ima mogućnost reguliranja okretaja na recimo 1500 okretaja da je odmah dobra za to....malo morgen! Ukoliko si joj sa 3000 smanjio okretaje na pola, smanjio si joj snagu i okretni moment a ova koja je napravljena za to područje gazi na maksimumu na tim okretajima...."sitna" razlika :) Ja imam u radioni dvadesetak polirki i brusilica od kojih neke imaju mogućnost regulacije okretaja, sve su Makita ali ni jedna nije dobra za poliranje Gelcoata iako su neke i duplo skuplje od tog Feina. Zaključak je da bi alat sa natpisom "marine" uvijek trebao bolje obaviti posao u tim aplikacijama od onog koji nije namjenski napravljen za to.
Gec
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Crownline Bayside 765

PostPostao/la som » 16. 12. 2022. (20:33)

Ja se pitam kako sam polirao brod zadnjih 40-50 godina bez tih raznoraznih čudesnih polirobrusilicošlajferica. Kakva god je postojala brod je bio ispoliran.
Uzmes i poliras, ionako je polirka samo 30 % posla. Izuzetak su mestri kojima je to posal.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la mstim » 17. 12. 2022. (10:18)

mikula moli je napisao/la:E da i nije svaki njemacki alat made in germani, i boscheva polirka ne dolazi u kuferu vec u kartonskoj kutiji i bez ikakvih dodataka, samo sa ruckom.

Da nije vise nista "made in germany",ali su jos uvjek njemacki brendovi zastupljeniji...
Zna i bosch imati akcije polirke u setu sa kuferom...bosch profesional se moze kupiti sa kuferom ili bez ili samo uloske alata za kufere...
STATUS
kreditno nesposoban
mstim
Senior Member

PostPostao/la mstim » 17. 12. 2022. (10:30)

Gec je napisao/la:.....imam u radioni dvadesetak polirki i brusilica od kojih neke imaju mogućnost regulacije okretaja, sve su Makita ali ni jedna nije dobra za poliranje Gelcoata iako su neke i duplo skuplje od tog Feina. Zaključak je da bi alat sa natpisom "marine" uvijek trebao bolje obaviti posao u tim aplikacijama od onog koji nije namjenski napravljen za to.

Dosta cesto vidim makitine polirke na barkama,odrade velike poslove...Makita skuplja od Feina? ;)
STATUS
kreditno nesposoban
mstim
Senior Member

PostPostao/la Gec » 17. 12. 2022. (14:09)

mstim je napisao/la:
Dosta cesto vidim makitine polirke na barkama,odrade velike poslove...Makita skuplja od Feina? ;)
Ima polirki za razne namjene, o tome pričam, ali ipak namjenski alat za marine aplikacije je najbolji za ovo o ćemu ovdje pričamo.
Fein je "mercedes" u alatima, to se zna.
Zadnja izmjena: riberer; 17. 12. 2022. (14:58); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Uređeno quotiranje
Gec
Member

PostPostao/la 4ever » 17. 12. 2022. (14:38)

Ne bih se tu slozio s tobom jer ne polira polirka nego je to cijeli niz drugih faktora koje treba ispostivati da se dobije zeljeni rezultat,samo poliranje je proces i vjestina,koji se radi u nekoliko faza koje se tesko mogu preskociti a da imas retultate..Tako da tu dolazimo i do upotrebe nekoliko vrste alata osim roto-polirke,a to su i fine ekscentricne brusilice i ekscentricne DA i "Forced Rotation DA" polirke...a to je sad vec druga tema.Da Fein je profi alat koji ce odraditi vrhunski posao ali nije uvjet za poliranje gelcota... :thumbup:[/quote]

....sa ovim je sve receno :thumbup:
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Gec » 17. 12. 2022. (19:23)

Je, bitno je i tko drži prst na prekidaču no naslov teme je "Polirka" ;)
Gec
Member

PostPostao/la som » 02. 02. 2023. (17:17)

Radi sve ko i najskuplja a kosta 105 Eura. 1050 W, DA, od 1000 do 4800 rpm.
Nije profi ali za ispolirat brod, dva super.

https://ibb.co/z6DJXm3

https://ibb.co/Lnrg2gK
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 02. 02. 2023. (17:21)

U kompletu je kofer, narandasta spuzva i krzne i disk.

https://ibb.co/vkvgYQ7

https://ibb.co/xmZRws0
som
Old Senior Member

PostPostao/la mikula moli » 02. 02. 2023. (21:02)

som je napisao/la:Radi sve ko i najskuplja

:D :lol: :D :lol:

Iz samog imena se vidi da je PRO...
Ako si ti sretan i zadovoljan i mi smo....

Ove puzzle slape dođu sastavljene ili ih sam moraš sastavit.... :mrgreen:
mikula moli
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.