Uvoz iz Francuske

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Uvoz iz Francuske

PostPostao/la ivan83 » 07. 12. 2022. (21:47)

HRB ti radi prvi pregled broda od njih dobivas suglasnost da mozes registrirati brod na HR zastavu
ivan83
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 9metara, rakovica 3 cilindra

PostPostao/la Gec » 07. 12. 2022. (22:34)

Brod je u Crikvenici na suhom, znači vjerojatno radim sve tamo?
Gec
Member

Tip plovila: Crownline Bayside 765

PostPostao/la Gec » 08. 12. 2022. (07:31)

peroLA je napisao/la:Nece bit problem, kao sto pise odjavu ces morat prevest kod sudskog tumaca, pa vidi koja ti je podruznica hrb-a najbliza njih nazovi i dogovori pregled, brod ti mora imat bilo kakvu plocicu ako je nema izrqdit ces je i postavit...naravno prije ces pregledat brod da zadovoljava sve za teh., pregled od registra ces plati 3-4tisuce zavisi o putnim troskovima plus teh.na kapetaniji
Ok, moram provjeriti za pločicu ali bi ju trebao imati. Brod ima sve živo za tehnički pregled, crni tank sa mogućnosti pumpanja van, nema kuhalo na plin nego na alkohol, ne znam da li tu trebam ugraditi CO senzor u kabini? Kaljuža uredna, nema kapi ulja dole, da li kaljužna pumpa treba imati isto poseban izlaz da se može ispumpati na kopno? Motor je benzinac, što treba imati još osim ventilacije? Planiram ga registrirati za IIIa područje plovidbe (6 milja od kopna).
Gec
Member

PostPostao/la peroLA » 08. 12. 2022. (09:28)

za Crikvenicu će ti doć HRB iz Rijeke, senzor bi bilo dobro imat ja sam kupio i za lpg i za CO... ovo za kaljužnu pusti kako je, i nemoj previše pitat i neće bit problema, zovi i naruči se to zna i potrajat, recimo u mom slučaju su čekali više ljudi pa da se podijele putni troškovi, tako da odradi u jedan dan više njih iz okolice.... i ako baš puno kuhaš ugradi plin nakon tehničkog...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Gec » 08. 12. 2022. (09:45)

Zvao sam HRB u Rijeci, jako fina komunikacija, čovjek mi sve objasnio što moram prikupiti i njima poslati na mail. Uglavnom neće biti problema jer je brod registriran u EU i kao što ste rekli 2-4000 kuna će me doći.
Slijedeči tjedan kupujem brod pa ću sve detaljno još pregledati, naravno da ću imati još milion pitanja :) Hvala za sada.
Gec
Member

PostPostao/la Gec » 18. 02. 2023. (22:14)

Evo mali update što sam do sada napravio....brod je upisan u HRB, bio je inspektor, pregledavao po spisku na 5 stranica oko sat vremena. Prije toga sam pribavio svu živu i neživu opremu po spisku. Nakon pregleda sam morao postaviti novu pločicu sa brojem i otkloniti par sitnih nedostataka te sve poslikati, uglavnom dobro je prošlo. Cifra je 460 Eura za taj dio. Sada sam krenuo dalje na kapetaniju za registraciju i odmah problemi, naši ne priznaju odjavu iz njemačkog registra brodova od lokalnih vlasti :thumbdown: nego traže da se taj dokumenat dodatno ovjeri na višoj razini...ne znam da li bih se smijao ili plakao. Morao sam poslati poštom dokumenat natrag u Njemačku i ispuniti neki zahtjev, sada su mi odgovorili da ipak nisu oni u Regensburgu nadležni več da su poslali dalje i da će to neki drugi ured riješiti u roku 6 tjedana! Toliko o njemačkoj administraciji, ukoliko mislite da su naši loši to je kamilica prema Njemačkoj. Dok čekam da se ova saga završi počeo sam raditi neke stvari na brodu, skinuo sam kolektore ispuha da testiram nepropusnost, pribavio sve za servis motora i noge, sad kad su kolektori skinuti poslovi se samo otvaraju :D , glupo bi bilo ne promijeniti svječice, provjeriti kablove i razvodnik paljenja, skinuti i reparirati anlaser i tako to. Bojim se samo da me ova administracija ne ubije jer moram do kraja 4-tog mjeseca izaći sa suhog veza a volio bih do tada obaviti ovu registraciju da ga spustim u more, krenuo sam rješavati sve na vrijeme ali ne lezi vraže kad te administracija ubija u pojam :silent:
Gec
Member

PostPostao/la peroLA » 19. 02. 2023. (00:14)

Ma samo to njemacko prevest kod sudskog tumaca , tako smo ostali..
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 19. 02. 2023. (10:05)

peroLA je napisao/la:Ma samo to njemacko prevest kod sudskog tumaca , tako smo ostali..
To znam, samo da dođu natrag papiri.
Gec
Member

PostPostao/la lupis » 19. 02. 2023. (15:52)

Gec je napisao/la: Sada sam krenuo dalje na kapetaniju za registraciju i odmah problemi, naši ne priznaju odjavu iz njemačkog registra brodova od lokalnih vlasti :thumbdown: nego traže da se taj dokumenat dodatno ovjeri na višoj razini...ne znam da li bih se smijao ili plakao. Morao sam poslati poštom dokumenat natrag u Njemačku i ispuniti neki zahtjev, sada su mi odgovorili da ipak nisu oni u Regensburgu nadležni več da su poslali dalje i da će to neki drugi ured riješiti u roku 6 tjedana! Toliko o njemačkoj administraciji, ukoliko mislite da su naši loši to je kamilica prema Njemačkoj.

Ako naši zahtijevaju da Dönitz osobno potpiše odjavu,načekat ćeš se.
Terra promessa
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Gec » 19. 02. 2023. (20:33)

Ma pazi koje su to kotroverze...znači dokumente sam prvo poslao u HRB gdje za njih nije bilo nikakvih problema a oni su neka krovna organizacija, brod je dobio svoj broj i upisan je u HRB a sada na lokalnoj kapetaniji nalaze problem. Kako je mogao biti upisan u HRB ako ne priznaju odjavu iz njemačkog registra brodova? Još jedna kontroverza je zašto je potrebno iste stvari gledati na brodu dva puta? Inspektor je sve živo pogledao stvarno detaljno od crnog tanka do mjerenja promjera ulivnog crijeva za gorivo i sada opet mora izaći lokalni kapetan da ponovi to sve isto. Luda smo mi država.
Gec
Member

PostPostao/la gosmart » 20. 02. 2023. (19:18)

A koliko je to brod da treba i HRB? Ili je to nešto novo?
Mi smo pred par godina samo u kapetaniji upisali ... s prijevodom ispisa iz F registra i računom/ugovorom ...

Možda samo previše pitaš?

EDIT: "plovila starija od 2000 g. ako nemaju CE certifikat"
Ufff!!
Super zabava za kućne vozače - superauti.com
gosmart
Member

Tip plovila: MF 655

PostPostao/la Gec » 20. 02. 2023. (21:06)

Da brod je 93.g i nema CE certifikat no to nije problem, problem bi bio i sa novijim brodom ako je odjavljen u lokalnoj kapetaniji u DE bez tzv. apostille.
Gec
Member

PostPostao/la peroLA » 20. 02. 2023. (23:02)

Negdije sam vec cuo taj pojam... uglavnom meni je bilo odovoljno odjava od LK Koper..
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 20. 02. 2023. (23:54)

nekad cak i kad brod ima CE i kad ima sve papire, “fali jedan papir”, iako HRB kaze da ne fali, kapetanija kaze da fali.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Gec » 21. 02. 2023. (11:51)

peroLA je napisao/la:Negdije sam vec cuo taj pojam... uglavnom meni je bilo odovoljno odjava od LK Koper..
Kaže kapetan da sa DE nemamo potpisan neki ugovor za međusobno priznavanje tih dokumenata od lokalnih vlasti.
Vjerojatno sa Slovencima imamo. Inače su mi dosadašnja iskustva sa HRB i lokalnom kapetanijom stvarno pozitivna, komunikacija brza i odlična, vole dati savjet i uputiti što i kako, sve super, ovo isto nije hir lokalnog kapetana nego jednostavno se čovjek drži propisa, nemam tu nikakve zamjerke.
Gec
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: yuura1 i 2 gostiju.