Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Ok, moram provjeriti za pločicu ali bi ju trebao imati. Brod ima sve živo za tehnički pregled, crni tank sa mogućnosti pumpanja van, nema kuhalo na plin nego na alkohol, ne znam da li tu trebam ugraditi CO senzor u kabini? Kaljuža uredna, nema kapi ulja dole, da li kaljužna pumpa treba imati isto poseban izlaz da se može ispumpati na kopno? Motor je benzinac, što treba imati još osim ventilacije? Planiram ga registrirati za IIIa područje plovidbe (6 milja od kopna).peroLA je napisao/la:Nece bit problem, kao sto pise odjavu ces morat prevest kod sudskog tumaca, pa vidi koja ti je podruznica hrb-a najbliza njih nazovi i dogovori pregled, brod ti mora imat bilo kakvu plocicu ako je nema izrqdit ces je i postavit...naravno prije ces pregledat brod da zadovoljava sve za teh., pregled od registra ces plati 3-4tisuce zavisi o putnim troskovima plus teh.na kapetaniji
To znam, samo da dođu natrag papiri.peroLA je napisao/la:Ma samo to njemacko prevest kod sudskog tumaca , tako smo ostali..
Gec je napisao/la: Sada sam krenuo dalje na kapetaniju za registraciju i odmah problemi, naši ne priznaju odjavu iz njemačkog registra brodova od lokalnih vlastinego traže da se taj dokumenat dodatno ovjeri na višoj razini...ne znam da li bih se smijao ili plakao. Morao sam poslati poštom dokumenat natrag u Njemačku i ispuniti neki zahtjev, sada su mi odgovorili da ipak nisu oni u Regensburgu nadležni več da su poslali dalje i da će to neki drugi ured riješiti u roku 6 tjedana! Toliko o njemačkoj administraciji, ukoliko mislite da su naši loši to je kamilica prema Njemačkoj.
Kaže kapetan da sa DE nemamo potpisan neki ugovor za međusobno priznavanje tih dokumenata od lokalnih vlasti.peroLA je napisao/la:Negdije sam vec cuo taj pojam... uglavnom meni je bilo odovoljno odjava od LK Koper..
Trenutno korisnika/ca: yuura1 i 2 gostiju.