Potpuno plastificiranje drvene barke

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Potpuno plastificiranje drvene barke

PostPostao/la Jože Južina » 26. 08. 2015. (21:23)

Novi sam na ovom forumu te nisam bio siguran da li ova tema treba da ide pod Drveni ili Plasticni brodovi iz tog razloga pisem ovdje, nemojte zamjeriti

e ovako, imam staru barku od djeda (4,5m) koja vec 15ak godina stoji okrenuta naopacke u marini, jos davno je plastificirana ali je ostavljeno drvo. Prosle godine mi je palo napamet da sam mogao da dovedem tu barkicu u red, otisao sam do nje, podigao je. Drvo je potpuno rasireno,ali cak i nije toliko trulo koliko sam ja ocekivao sobzirom da stoji na 5m od mora, u svakom slucaju neiskoristivo. Pokusao sam da testiram njenu jacinu, prvo lupkajuci sa svih strana pomalo, pa sam onda skakao po njoj( stoka od 80kg) i prilicno se dobro drzi, nije davala znake slabosti za divno cudo.

To me je navelo da ozbiljnije pocnem razmisljati o sredjivanju.
Sad, moj je plan izvadit drvo, ostavit rebra i plastificirati ih kao i cjelu barku preci sa par slojeva plastike.

da li je to izvodljivo, i koliko bi moglo izaci u materijalu, staklene vune smole itd.

Amater sam u ovom poslu, ali imam dosta iskustva sa stolarijom,rucnim alatom i generalno slicnim poslovima.

Slike i dimenzije iste postavljam ovih dana.Svaki odgovor je dobro dosao,hvala unaprijed
Jože Južina
New Entry

Tip plovila: Barka

Re: Potpuno plastificiranje drvene barke

PostPostao/la bananko28 » 26. 08. 2015. (21:38)

Jože Južina je napisao/la:Sad, moj je plan izvadit drvo, ostavit rebra i plastificirati ih kao i cjelu barku preci sa par slojeva plastike.

molim te ako možeš pojasnit ovo? koje drvo misliš izvadit pa plasticirat?
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la Shile » 26. 08. 2015. (22:26)

Po meni on bi povadio sve osim rebra da mu drže plastičnu "ljusku" nastalu oblaganjem vanjske oplate...
Neee....nikako...ako ima 4.5m onda za par tisuća kunelića imaš pasarice od 4.5 do 5m (4.99).
Shile
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la Jože Južina » 26. 08. 2015. (23:21)

Shile je napisao/la:Po meni on bi povadio sve osim rebra da mu drže plastičnu "ljusku" nastalu oblaganjem vanjske oplate...
Neee....nikako...ako ima 4.5m onda za par tisuća kunelića imaš pasarice od 4.5 do 5m (4.99).

Zasto ne ? valjska oplata je takodje plastika, a rebra bi plastificirao dodatno(sa unutrasnje strane)

bukvalno od ove barke zelim da napravim potpunu plasticnu barku, stim da ima drvena plastificirana rebra.

postavicu slike ukoliko i sutra
Jože Južina
New Entry

Tip plovila: Barka

PostPostao/la tragos » 27. 08. 2015. (09:22)

to sta bi ti radio to se radi kod kod gradnje novoga broda, kod vec psotojecih brodova je dosta zahtjevno i rezultati ne ispadnu bas nesto. tim tehnikama plastificiranje element po element broda radeni su brodovi sinji galeb, i to su brodi izvanka ka plasticni a u biti su komplet drveni. a to radit nakon ko zna koliko god je rizicno, jer za ove galebe je drvo posebno pripremano od rizanja stabla da obrade za daljnju platifikaciju
tragos
Member

Tip plovila: samogradnja plastika 7,10m

PostPostao/la el passo » 27. 08. 2015. (21:21)

Ako vadiš mandire a ostaviš kovertu đaba si krečio. Čak i ako poduplaš rebra radi težine. Još ostaje i pitanje debljine plastike....ma previše je tu toga i posao ti je neisplativ. Radije kupi plastičnu pasaricu i uživaj odma. Ovako ti se može desiti da potrošiš novac i izgubiš vrijeme a krajnji rezultat bude katastrofa
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la josme » 28. 08. 2015. (08:30)

..bacanje love u vjetar a i šteta materijala...Vaditi sve osim rebra??..a što je to sve??..drvena oplata??..ostaviti samo rebra pa ići dodatno plastificirati..jako upitno..deformirati će ti se cijala barka... jedino ako si stručnjak koji je to radio više puta ...e onda možda...ako želiš plastificirati cijelu barku...ne vadi ništa da je ne poremetiš...postavi je u okvir/kalup da ne mrda dok se radi na njoj..probaj je ispjeskariti iznutra i tek onda ćeš vidjeti koliko je zdrava i dali se isplati plastificirati..pazi na trulež..to se nesmije zaplastificirati..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Shile » 28. 08. 2015. (12:38)

Ima na Njuškalu za 5-6.ooo kn barki da možeš birat.Uredne, s papirima, i drvene i plastične.Aj se kladit da nečeš manje potrošit na svoju...
Shile
Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.