SHAFT SEAL

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

SHAFT SEAL

PostPostao/la SEA » 28. 03. 2015. (22:00)

ekipa imam jedno pitanje

trebam uzest novi sjaft seal za osovinu,medutim klasicne Volvo manzentne ,vetus I sl mi ne odgovaraju po mjeri
osovina je 45 a vanjski je 70

tako da od onoga sta sam pronjuska po netu dosa sam do PSS shaft seal I SureSeal Shaft Seals

sta savjetuju ljudi od struke?

unaprid hvala na odgovorima

http://www.shaftseal.com/en/products/193

https://www.tidesmarine.com/sureseals
SEA
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

Re: SHAFT SEAL

PostPostao/la jmt » 29. 03. 2015. (17:41)

Sea ovo ne valja nista, bili su ugrađeni std na svim Skagenima 50 pa sam na koncu trča od broda do broda i minja po garantnom trošku Sea waya .Ubacivao sam im sure seal koji je u biti semering bez federa a takve sam poslje i sam pravio s tim da bi dao u Balića da mi napravi semeringe ,dobro je to šta uvijek ima dva semeringa tj.jedan rezervni koji je samo nataknut na osovinu.Kad se mijenjaju staroga na brzinu nozem se prereze i gurne novi na njegovo mjesto i to sve u moru bez demontiranja osovine ili bilo čeg drugoga.Da ne ostanem nedorecen u vezi onog drugog seala ne valja zbog toga sto se nečistoće ili zrnce pijeska podvče pod tarnu površinu i zajebe brtvljenje to je u biti pakung ili mehanička brtva samo radi u dosta šporkijem mediju i zbog tog nije dugotrajan.
poz.
jmt
Member

Tip plovila: prvić 25

PostPostao/la jmt » 29. 03. 2015. (17:42)

Vidim tek sad da si stavio i kopiju linka onog drugog o kom sam pričao i to je to ali ako ti je preskup sto ce biti izradi ga sam .
jmt
Member

PostPostao/la SEA » 29. 03. 2015. (21:11)

jmt

hvala na info :thumbup:
pitanje na skagenima shafseal je bilo hladenje vodom preko pumpe mora ili je ima indirektno posebnu kosaru na trupu kroz koje je dobiva more?

nazalost zbog jednostavnosti isporuke uzea sam shaft seal,ameri ga strasno hvale pa ce mo vidit :?

znam da je kod tide marine problem da necistoca zafrkne semering I da se moze stavit koji vise I samo se natakne I izmjena se vrsi dok je brod u moru

s mojim starima je problem da ih je uhvatia kamenac I da su imali posebi usis s prisilinim hladenjem samo kad brod zavozi
tako ako ga nisi vozio vec samo palio motore preko zime adio
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la jmt » 30. 03. 2015. (06:52)

Sea ,na skagenu se hlade prinudno s motora a posto su dva motora opet su povezani paralelno ako jedan motor vozi da i druga osovina ima hladenje .
jmt
Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.