Termo tretirani jasen

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Termo tretirani jasen

PostPostao/la škarik » 07. 03. 2013. (21:29)

Molio bih vas da mi odgovorite da li netko od vas ima iskustva sa termo tretiranim jasenom, da li ga se preporučava ugrađivati na brod u svrhu portukliznih površina? Dakle, za vanjsku ugradnju.
Hvala unaprid
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

Re: Termo tretirani jasen

PostPostao/la luc » 07. 03. 2013. (23:23)

Znao sam ga često termo tretirati, da mi razgori žeravu od garbuna kad je garbun malo vlažan pa se teško užge.
Mogu reći da su moja iskustva u tom smislu dosta dobra . Jedino što nisam tada probao hodati po njemu pa neznam
za protukliznost.
luc
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la riberer » 08. 03. 2013. (00:13)

Imaš jedan cijeli dan da nadopuniš svoja iskustva.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la josme » 08. 03. 2013. (09:11)

škarik je napisao/la:Molio bih vas da mi odgovorite da li netko od vas ima iskustva sa termo tretiranim jasenom, da li ga se preporučava ugrađivati na brod u svrhu portukliznih površina? Dakle, za vanjsku ugradnju.
Hvala unaprid

Ja sam svojedobno htio staviti podnice od tog materijala na terasu,ali sam dobio saznanja da se obavezno mora tretirati sa uljem inače dobiju sivu boju,tako da sam se ipak odlučio na jeftiniju varijantu tj.pločice.Inače mi se sviđa kao materijal za podnice jer uz pravilno održavanje može jako dugo trajati..mislim da je malo pregrub za tvoju barku..to je ipak za veće brode..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la ropee » 08. 03. 2013. (10:08)

Termo tretirani jasen - ne znam koliko bi mogao izdržati vani pod utjecajem vlage , soli :?: , no osim tikovine , koja je naravno poprilično skupa , ima još tih vrsta drva koja se koriste za vanjske podne obloge ( drvo mora biti "masno" ) poput akacije , mahagonija , iroko , sapeli , bangkirai . Ovo su isto egzotične vrste drveća , ali cjenovno pristupačnije od tikovine
ropee
Senior Member

Tip plovila: batana + tomosaki 4,5

PostPostao/la Zagy » 08. 03. 2013. (10:41)

ne znam koliko će ti pomoći ali evo: u kući imam parket od termotretiranog graba. višak koji mi je ostao sam držao na terasi za potpaliti roštilj i tako je stajao godinu dana vani, na kiši, snijegu, suncu.. išao sam baš gledati da li se izobličio tako da sam spojio par letvica skupa, i pasalo je sve kao prvi dan što me stvarno začudilo. termotretiranje zatvara pore u drvu i na neki način ih stvrdne (ako se dobro sjećam, davno sam to proučavao) tako da drvo ne "radi" pod utjecajem vlage i pošto je već termotretiran, ne rasušuje se... vjerojatno je tako i sa jasenom. jedino što je promijenio boju (malo je posivio) ali treba uzeti u obzir da nije bio lakiran ni zaštićen. :wave:
Zagy
Member

Tip plovila: Kvarnerplastika G-370 + Evinrude ETEC 25

PostPostao/la škarik » 08. 03. 2013. (13:07)

riberer je napisao/la:Imaš jedan cijeli dan da nadopuniš svoja iskustva.

:thumbup:
Šaljivđija zajebaje normalan svit. Valjda mu je plastificiranje zamutilo mozak. Isto mi ga je žaj.
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 08. 03. 2013. (13:09)

Hvala ekipa. Pogledao sam po internetu i vidio da dobiva patinu a može se tretirati tikovim uljem.
škarik
Old Senior Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.