Postao/la peroLA » 03. 01. 2013. (12:22)
Bok, baš kao što i piše u naslovu ove sezone se dvoumim oko vađenja... ovo mi je 4 sezona da imam Dalmatinku i do sad je svakog prolijeća(3-4mjesec) bila vani i osim uobičajene prirpeme uvjek je bilo dodatnih poslova, na kako sam lani sve napravio ove sezonu planiram samo standardne stvari napraviti tako da osim čiščenje podvodnog dijela mogu sve odraditi na moru... baš lani sam podvodni dio obnovio high protectom i primerom, i stavio novi koper, cinkovi i ležaj osovine sve je ok,, dakle ako bi uspio zaroniti i očistiti propelu i trave što se nakupilo sve bi bilo ok.. e sada o tome razmišljam jedino radi uštede jer me vađenje i vraćanje u more tj. prijevoz košta 600kn, plus novi koper a ovako bi to ušparao.. negdje sam i pročitao da je vađenje potrebno da se barka osuši jer da je radi vlage znatno teža...pa sve skupa mozgam i kalkuliram.. kad bi bar bila blizu kakva dizalica da je sve skupa jednostavnije...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj