...nasljedit vez, može se...
....iznajmit ne može, iznajmit ga može jedino Lučica...
...u Spinutu se kupuje vez točno onako kako je Ćuba opisa....
...a Bota, lučica ko liučica može izgubit koncesiju, al ugovori sa sukoncesionarima (vlasnicima vezova) se poštivat moraju, ko doša da doša....jedini način kako te može neko potirat sa tvog veza da upadne drugi koncesionar je podizanjem cijena i naplačivanje arije...
...e sad kad neka poluuređena lučica joj počimlje isticat koncesija...nastaju panike, upravo radi toga da ne uleti neko drugi i ne napravi dar-mar kasnije s cijenama...a po novome sad se gleda sve živo i uvjeti za dobivanje koncesije su masu stroži....a koliko iman za primjetit uprava spinutske lučice prati zakon i ulaže u lučicu tokom koncesije da bi zadovoljili traženo...šta je po meni, iako kod nas nevjerovatno, ali najnormalnije...tako da po meni, možeš mirno spavat šta se tiće toga...
...a šta se tiće cijena u Spinutskoj...jesu najveće u Splitu...ali moje je mišljenje da i mirita...a i lučica upravo iz gore navedenih razloga se mora imat odakle financirat. lučice koje imaju 100-tinjak brodi ili mrvu više...sa gomilom staraca koji plačaju 200-300kn godišnje...ta lučica ne može pratit zakonodavsto, jer odakle će se to sve financirat....a obično u takvim lučicama kad digneš cijenu nečega za 50kn...odma pobune i ide se vilama na upravu...a u biti ne svačaju da bi im tribalo dignit cijene za x3...da bi lučica pratila šta se zakonom traži od nje....i da bi na kraju krajeva na kraju mogli ostat bez svega, odnosno, da im uleti neko drugi...plačat debelo, debelo više.... al to je naš mentalitet...najbitnije je neka san ja danas tu mukte...a sutra...šta bude bit će....