Savjet

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Savjet

PostPostao/la Rexi » 27. 04. 2012. (12:32)

Ovako,

planiram na fishermanu koji ima konzolu desno (4,5m) napraviti sljedece:

- konzolu pomaknuti na sredinu broda radi boljeg drzanja broda.
- maknuti stolicu sa postoljem (koja ima masu kila) i:
- maknuti zadnju klupu i umjesto nje od tamo potegnuti ravnu plohu sve do konzole (da mogu sjest kad vozim na to). ta ploha bi bila klupa, suncaliste i rijesila bi mi problem velikih kisa/opasnosti za brod. Osim toga ispod bi napravio po principu haube spremiste veliko i lakse ce mi se bit zavuc kada prckam oko motora/vida.

e sad,
razne stvari mi se motaju po glavi, kako to lezaliste napraviti?
posto je to povrsina otprilike 1,5m x 1,5m. da bude cvrsto da podnese 2-3 osobe i hodanje po tome (iza broda su skale za more).
plastika sigurno ide jer se mora sastrane zacepiti da kisa/more ne ulazi u spremiste, tako da drvo u cjelosti ne igra ulogu.
S druge strane, drvo je drvo. mozda da gore stavim? gledao sam umjetnu tikovinu...al cini mi se ipak malo pre skupo, a i kod konzole taj dio bi se tapecirao (ovaj drugi dio ne radi lakseg odrzavanja, ciscenja itd (lignje :mrgreen: )

i jos jedno pitanje,

ima netko konzolu da ne krpam postojecu jer ta ne ide do dna - bila na bondi ucvrscena, pa da mi proda.
ili ako bi netko napravio a da nije 2000 kn koliko sam vidio u marina store-u.

Hvala svima
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

Re: Savjet

PostPostao/la el passo » 29. 04. 2012. (21:36)

Ne kužim, neda ti se pokrpati konzolu a radio bi sunčalište 1.5m x1.5m :wtf:

Da radiš nešto od drva nebi preporučio radi mogučeg pretjeranog potapanja krme a i nepotrebnog otežavanja glisera ( potrošnja )
Možeš si napraviti kalup od debljeg komada obložene iverice za namještaj, izreži na mjeru ili malo više, nosi stolaru da ti izdubi kanale za odvod vode, pa ih fino pokitaj nanesi odjeljivač i gas. Kad napraviš negativ izli pozitiv. Tako napravi i poklopac. Možeš koristiti u kalupu i neki od modela protukliznih obloga. Kad sve to napraviš ojačaj sa unutarlje strane poprečnim ojačanjima po vlastitom izboru. Pripazi samo na odvodnju vode jer će ti sva ta konstrukcija imati pad prema kadi motora pa nekako izvedi izlaze za vodu.

Jel te još drži želja za zamišljenim zahvatima :?:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Rexi » 30. 04. 2012. (12:27)

nemam do sada iskustva sa plastikom da to izgleda tip top, uvjek je grbavo a i nisam do sad dobar bio sa rubovima i pregibima, zato trazim nekoga da mi to napravi. paralelno s time, informiram se tako da pokusam ja s nekim manje upadljivim detaljem a onda ako bude oke, idem na sljedeci korak.

ma najvise me nervira sto tu na hvaru kad trebam onda nema il pudera, il smole il vune. uvjek neki bog, ne moze covik nis normalno napravit a da ne ceka mj. dana. a kvaliteta je leva leva. nema tu gramske vune. dobis sta ima :/

za izlaze vode sam misli prvo da ce biti dosta nagib (u kadi iza ima odvod), no sad kad si spomenuo, mozda ne bi bilo lose napravit udubljenja prema kadi u obliku "sunca" prema kadi.
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 30. 04. 2012. (14:14)

A da malo to poslikaš pa da društvo vidi o čemu se radi...onda bi mogao i dobiti dobar savjet. :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Rexi » 30. 04. 2012. (16:23)

evo ga, crveno je konzola, plavo to suncaliste.

samo sam otprilike skicirao da dobijete pojma o cem se radi :D

slika

slika

Uploaded with ImageShack.us
Zadnja izmjena: riberer; 01. 05. 2012. (18:47); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Resize
Rexi
Old Senior Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.