Koji vinč ... i da li lanac ili špag

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Koji vinč ... i da li lanac ili špag

PostPostao/la el passo » 15. 12. 2014. (21:16)

Ah...čitam i divim se...jebali vas vinčevi ako nemožete sidra rukama dignuti....još malo pa se neće ručno niti drkati...i za to će biti potrebna naprava naprava od barem 569 w.... :lol:

Ovako ručnim radom razvijate bicepse, reducirate bircepse, pektoralisi se ljepše ocrtavaju, longisimus dorsi isto tako a što je najbolje jajca se slobodno klate u blagom raskoraku što definitivno pogoduje reprodukciji

Over end aut :wave:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la zorica » 15. 12. 2014. (21:27)

ceko je napisao/la:
Pape je napisao/la:Over und Out!

Znači do tog je došlo! :lol:

A baš san se mislija kada ce
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la ćuba69 » 15. 12. 2014. (21:49)

over and out ????
put into the hole ????

...može li prijevod za nas koji baratamo njemačkim govornim područjem...da bi mogli s zanimanjem idalje pratit ovu nadasve poučnu temu...hvala :wave:
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la gof1 » 15. 12. 2014. (22:56)

Koliko mudrolija oko sidrenja a Kapo tako jednostavno ponudio odgovor još uz to njegujući tradiciju :thumbup:
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la teo_ribar » 15. 12. 2014. (23:03)

gof1 je napisao/la:a Kapo tako jednostavno ponudio odgovor još uz to njegujući tradiciju :thumbup:

Ulaskom u EU zabranjeno je sve tradicionalno na moru pa tako i dizanje sidra na ruke, to sve je bilo nekako prešutno dopušteno do 1.1.2015. i sad nastaje panika kad treba na sve barke ugradit winčeve. :D :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Trogiranin » 15. 12. 2014. (23:07)

Sve će biti razvidno jasno nakon predstojećeg sastanka "na VRHU" koji je predviđen za vikend povodom ovog pitanja. Nadam se da će sve bit razjašnjeno i da će bit postignut konsenzus po tom pitanju. Sastanak na VRHU će bit održan u jednoj urbanoj vili na "tajnoj" lokaciji, a u svrhu sigurnosti delegiranih učesnika zbog sumnje u mogućnost terorističkog napada vegetarijanaca i društva za zaštitu životinja.
Hvala
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Pape » 15. 12. 2014. (23:46)

som je napisao/la:Vidim ja da ti nisi ni razumia šta sam napisa. Reka san da koristim vinč 40 godina , koliko ih ti imaš otprilike a ne da se učim sidriti tolike godine. U biti mislia sam ti ufino reć da je mojoj ženi više puta zadija lanac nego si ti puta bacia sidro. Razlika između nas dva je da si ti stručnjak s interneta pun nekih filmića i slićica. Odjednom si stručan za vinč koji si koristio par puta. Zadnji je pita za savjet Chomli, brod mu je Ocqueteau 640 i odgovor je dosta jednostavan:

dosta mu je vinč od 500 W, lanac 6 mm a konop ili lanac neka proba pa sam odluči. Ili bi mu ti preporučio da ugradi tenkić na provu. Ili dva tenkića za svaki slučaj?

....da, vinč je toliko složen i komplikovan da moraš završit 4 fakulteta, 5 puta zaredom magistrirat 6 grana fizike, i onda dobit doktorat od NASA-e...inaće nemoš bit stručan oko vinča...kao recimo ti....

...a bay the way ...upravo mi je danas doša još jedan lipi primjerak na stol za pokušaj "probaj učinit nešto"...i zamisli nije doša sa po prove iščupane s nekog broda na sebi, niti zavezan za komad stinčuge neke grote...kad bolje razmislin nije mi doša nijedan takovi na stol...ali redovito su došli shebanih getriba, iskrivljenih osovina, izgorenih motora, ....ili pak solenoid mi ne pušča struju...ili kao danas još jedan lipo posoljeni aluminijaš kojemu na kraju uspija spasit nisan ništa osin ona dva kapstana i mesinganih konusa...čak i u motoru je bilo toliko soli da bi moga posolit barilo dva inčuna ili srdela...
slika
...ili isto tako recimo kao jedno internet njuškalo sa nekakvim filmićima i sličicama pa se još igran i sa solenoidima i pokušavan spasit šta se spasit da, jerbo ti močni vinčevi od 50-tak ampera lipo griju kabine svojih vlasnika, pokušavajući dignit ono za šta predviđeni nisu, jerbo neka pi_d@ ili nema para...ili ne želi dat više para da mu ih neka druga pizzda otpuše u vitar....
slika

...a koliko je to komplikovano sve šta pričaš...ja sa ključen 13 i jednon križnom kacavidon doma na stolu znan rastavit solenoid da viđem štono mu je i usput napišen koji post...

slika

...čak san skuplja malo materijala, za otvorit temu... pa otkrit i koju sličicu viklovanja špula, ili varenja novih boljih kontakata...al kad bolje razmislim...možda bolje ne...čemu biserje pred prajce bacat....

...vi prdite i dalje...šta znan, znan za sebe...za druge ću znat kad budem dobija kremice u ruke... :Other8:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la ceko » 16. 12. 2014. (06:43)

Ovo je očito oštećenje od galvanske struje - vidi se da je korišten lanac od inoksa..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la Kapo » 16. 12. 2014. (08:52)

Over and again ?
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la plavnik » 16. 12. 2014. (08:55)

zorica je napisao/la:
ceko je napisao/la:
Pape je napisao/la:Over und Out!

Znači do tog je došlo! :lol:

A baš san se mislija kada ce

Moš mislit....

Over and again ?

Od riječi je čovjek...

...čak san skuplja malo materijala, za otvorit temu... pa otkrit i koju sličicu viklovanja špula, ili varenja novih boljih kontakata...

Večeras teško da ću zaspat...

čemu biserje pred prajce bacat....

No comment...

Over and Out (ali ne kao ovaj tvoj)
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la el passo » 16. 12. 2014. (17:34)

Đe zapelo...taman san posla malog u butigu....po kokice

Ps...pape, bilo bi zanimljivo otvoriti neku temu o popravku vinčeva...mislim da bi mogla biti korisna :thumbup:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la golum » 16. 12. 2014. (19:10)

Jednostavno za nepovjerovat :shock: kao da je riječ o nekoj novotariji koja je izmišljena prošli tjedan a ne o vinču. Bilo bi stvarno šteta da i ovo ode u šturc :thumbdown:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la Trogiranin » 16. 12. 2014. (19:34)

Kad smo kod kontakata: je li bolje stopice lemiti ili krimpati ili i jedno i drugo i ako je odnosno šta je molija bi malo objašnjenja. Hvala !
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Turcin » 16. 12. 2014. (19:38)

Hahahahahahahaah
Turcin
Senior Member

Tip plovila: maestral 600

PostPostao/la tg-boy » 16. 12. 2014. (22:32)

Trogiranin je napisao/la:Kad smo kod kontakata: je li bolje stopice lemiti ili krimpati ili i jedno i drugo i ako je odnosno šta je molija bi malo objašnjenja. Hvala !

je bolje je ;)
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.