som je napisao/la:Vidim ja da ti nisi ni razumia šta sam napisa. Reka san da koristim vinč 40 godina , koliko ih ti imaš otprilike a ne da se učim sidriti tolike godine. U biti mislia sam ti ufino reć da je mojoj ženi više puta zadija lanac nego si ti puta bacia sidro. Razlika između nas dva je da si ti stručnjak s interneta pun nekih filmića i slićica. Odjednom si stručan za vinč koji si koristio par puta. Zadnji je pita za savjet Chomli, brod mu je Ocqueteau 640 i odgovor je dosta jednostavan:
dosta mu je vinč od 500 W, lanac 6 mm a konop ili lanac neka proba pa sam odluči. Ili bi mu ti preporučio da ugradi tenkić na provu. Ili dva tenkića za svaki slučaj?
....da, vinč je toliko složen i komplikovan da moraš završit 4 fakulteta, 5 puta zaredom magistrirat 6 grana fizike, i onda dobit doktorat od NASA-e...inaće nemoš bit stručan oko vinča...kao recimo ti....
...a bay the way ...upravo mi je danas doša još jedan lipi primjerak na stol za pokušaj "probaj učinit nešto"...i zamisli nije doša sa po prove iščupane s nekog broda na sebi, niti zavezan za komad stinčuge neke grote...kad bolje razmislin nije mi doša nijedan takovi na stol...ali redovito su došli shebanih getriba, iskrivljenih osovina, izgorenih motora, ....ili pak solenoid mi ne pušča struju...ili kao danas još jedan lipo posoljeni aluminijaš kojemu na kraju uspija spasit nisan ništa osin ona dva kapstana i mesinganih konusa...čak i u motoru je bilo toliko soli da bi moga posolit barilo dva inčuna ili srdela...
...ili isto tako recimo kao jedno internet njuškalo sa nekakvim filmićima i sličicama pa se još igran i sa solenoidima i pokušavan spasit šta se spasit da, jerbo ti močni vinčevi od 50-tak ampera lipo griju kabine svojih vlasnika, pokušavajući dignit ono za šta predviđeni nisu, jerbo neka pi_d@ ili nema para...ili ne želi dat više para da mu ih neka druga pizzda otpuše u vitar....
...a koliko je to komplikovano sve šta pričaš...ja sa ključen 13 i jednon križnom kacavidon doma na stolu znan rastavit solenoid da viđem štono mu je i usput napišen koji post...
...čak san skuplja malo materijala, za otvorit temu... pa otkrit i koju sličicu viklovanja špula, ili varenja novih boljih kontakata...al kad bolje razmislim...možda bolje ne...čemu biserje pred prajce bacat....
...vi prdite i dalje...šta znan, znan za sebe...za druge ću znat kad budem dobija kremice u ruke...