Plovila Mlakar

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Iskustva s Plovila Mlakar

PostPostao/la bilo » 30. 08. 2016. (13:18)

Kad si vec tu! :mrgreen:
Da li znaš koja je bila prodajna cijena u Francuskoj? Odnosno ... razlika u cijeni? ;)
80% SALE on Your Soul (grafit u Mostaru)
bilo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Sessa Ocean 650, OptiMax 150

PostPostao/la solozabal » 30. 08. 2016. (13:39)

Razlika je od 5-8 teura zavisi koliko ga je uspija spustit. :D
Več vidim sad če neki reč za te pare ja bi pješke iša u Fr.
Al eto ja san malo komodan pa mi se nije dalo zajebavat, ka šta je neko napisa prije ja san platija i brod dobija doma u dvoru u dogovorenome terminu .
Da budemo na cisto nevolin ja kidat pare ali ič u francusku u koju nisan nikad bija, neznan francuski znači moraš nekoga vodit da ti pomogne se snač i
kad sve staviš na papir i to je neki trošak a velika zajebancija ovako san ja bija doma radija on se zajebava al zato je dobija naknadu a njegovo je koliko je bija sposoban pa oce li više zaradit ili manje .
Čovik živi od toga i neka je zaradija .
solozabal
Member

Tip plovila: Merry Fisher 750 volvo 200; Istranka

PostPostao/la bobipu » 30. 08. 2016. (13:49)

lupis je napisao/la:
macro je napisao/la:Najgore je uzet brod pa onda ic minjat motor :D

Pa i nije ako nov motor dobiješ sa lipim popustom,a stari dobro prodaš,i još se u međuvremenu navoziš.
Jedino je problem bio što je država naplaćivala neki porez na uvećanu vrijednost plovila na punu cifru novog motora,a nije od te cifre oduzela vrijednost starog motora,pa je ispalo kao da je i stari motor još uvik u brodu zajedno sa novim.Tih nekoliko tisuća kuna nemogu prezalit,ali jebi ga ....,njima nikad dosta...

Taj porez san i ja platija..na žalost...nakon malo ga ukinuli :evil:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la lupis » 30. 08. 2016. (14:33)

Stari motor sam prodao za 15.000 kn,puni iznos je naravno naveden u kupoprodajnom ugovoru kojeg je javni bilježnik ovjerio,a u Carini su na to rekli da oni to ne priznaju i da nemogu taj iznos odbiti od osnovice- cijene novog motora,(50.006,00 kn)za koji se trebalo platit taj harač.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Shile » 30. 08. 2016. (15:09)

lupis je napisao/la:...puni iznos je naravno naveden u kupoprodajnom ugovoru kojeg je javni bilježnik ovjerio,a u Carini su na to rekli da oni to ne priznaju i da nemogu taj iznos odbiti od osnovice...

Točno, ali onda moraju procijeniti ili tražiti ovlaštenu procjenu...i onda se taj iznos odbija od osnovice...
Shile
Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la bananko28 » 30. 08. 2016. (15:34)

Lupis jesi im ostavio 4 kune?
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la lupis » 30. 08. 2016. (16:04)

Shile je napisao/la:
lupis je napisao/la:...puni iznos je naravno naveden u kupoprodajnom ugovoru kojeg je javni bilježnik ovjerio,a u Carini su na to rekli da oni to ne priznaju i da nemogu taj iznos odbiti od osnovice...

Točno, ali onda moraju procijeniti ili tražiti ovlaštenu procjenu...i onda se taj iznos odbija od osnovice...

Ovo tome nije bilo govora ,uostalom:
ako ne treba procjena za novi motor i ako je dovoljan samo račun ,zašto treba za stari i i.......,ako Porezna priznaje taj isti iznos u kupoprodajnom ugovoru i na temelju njega obracunava porez ,zašto ga ne priznaje Carina kad treba smanjiti osnovicu ?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 30. 08. 2016. (16:30)

solozabal je napisao/la:Evo nakon ovoliko stranica napisani uzalud ko bi kupija a ko nebi kupija brod od mlakara ili sličnih napisat cu kako sa se ja dogovorija s mlakarom da mi dovede brod iz francuske.
Ja san tražija merry fišera 695 da mi ga pronađe sa yanmarom 140 on mi je reka da kad nađe brod koji se njemu čini dobar da ce mi poslati slike javit za cijenu i da ču mu ja potvrdit jel želim ili ne .
Posla mi je slike prvoga merry fišera 695 ali je u njemu bija motor yanmar 110 ks tako da ga nisam upčne ni uzeja kao opciju . Nakon tog mi je posla slike ovoga kojega san uzeja bilo je 15 tak slika broda i motora
brod je bija još u moru tako da su ga provali tamo i mlakar mi je reka da je brod ok i da ga uzmem . Dao mi je garanciju da ako se šta dogodi u narednih 6 miseci od kada ga bacim u more da ce on pokrit trošak .
I to je to brod je dovežen u njega gori u Krapinu dogovorili smo da če on ispjeskarit podvodni dio do đelkota i urededit ga, 4 ruke prajmera i dvi ruke tvrdoga intonika . To je bilo u cijeni broda ( to sam mu uzica da mi napravi ).
Nije ništa drugo radija osim šta ga je opra i očistija. Posli mi je bilo žaj šta nisan dogovorija i poliranje jer oni to rade savršeno ( gledajuči one brodove koji su odradili ).
Ka šta je marin reka brod je bija gol nije ima ni špirun ni platformu ni tendu. To san napravija u svom aranžmanu motor je za sada dobar neman nikakvih zamjerki odradija je ovo lito nekih 60tak uri bez greške . Ja san zadovoljam sa mlakarom
kako je reka tako je meni i napravija .
A sad šta se tiče ukusa neko nebi francuza neko nebi ove naše brodove, sto ljudi sto čudi neznan zašto to triba raspavljat .
Al cu samo dodat da: konkertno ču reč za ovoga moga meri fišera on se može vozit od 4 do 20 kt u kojemu kod očeš režimu, najlipše motor radi kad se vozi pun gas . :D
al tu je potrošnja enormna prepostavljam. A kad bi ga vozija ko neki forumaši 6,8 (čini mi se da je to ona famozna najbolja brzina) garantiram da bi manje trošija nego perkins. :lol:
Neznan zašto se raspravlja o potrošnji kao o glavnoj stvari na brodu , oli nije glavnije da se plovi a ne da se gleda koliko troši . Da neman za ulit nebi ni kupova brod al to je samo moje mišljenje .

Za svoje šolde svakom po volji, to cijenim. Može se ključat tema, sve je rečeno :thumbup:
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la el passo » 30. 08. 2016. (17:14)

Partibrejker.

Nije gotovo dok se pape ne oglasi sa njegovom računicom :)
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la maky » 30. 08. 2016. (17:43)

Osim nekoliko dobrih postova onih koji su imali osobnog iskustva zakljucak ostalih je da je bolji polovni vrancuz nego novi Hrvatski brod takodjer su novi hrvati sa novim dizelom preskupi prema polovnim francuzima
A ovi koji su kupili jake motore dok se jos placa harac jbga...
Jos da Pape stavi tocku na i ... :thumbup:
.ebote šta odma napadaš čovika, pa nije mali ribar.. :crazy: by ceko
maky
Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Graso 20 Scam SD 4.140 TIC

PostPostao/la lupis » 30. 08. 2016. (18:43)

Ne kužim da hrvatskom brodu od 6 metri treba 140 ks ko i francuskom od 7 m da bi postigli iste brzine a neki tvrde da i sa 90 ks idu isto ko i oni sa 140?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Samo Tako » 30. 08. 2016. (19:00)

Lupis lupis lupis držiš se ka najpametniji na ovom forumu a sad tako glupo pitnje ajd sjdni jedan i uzmi priručnik (internet) i uči a ja cu ti dat natuknicu :

trup

Br primjeraka izrađenih

Standard

dalje nauči sam.....
Samo Tako
New Entry

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la lupis » 30. 08. 2016. (19:18)

Ma meni je drago da si nakon 5 miseci opet u điru sa tim nickom,zasluga je samo moja hehehe...

Jedino ne razumim da si takav stručnjak a nemaš brod,a jedino di si aktivan su teme o plastičnim brodovima....ciao teoretičar .. :wave:
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Samo Tako » 30. 08. 2016. (19:38)

Pogodio u venu.... Hahahaha old senior member...
Samo Tako
New Entry

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la lupis » 30. 08. 2016. (21:50)

...ali nekih stvari ima,što ne govore se svima...
lupis
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.