gavijal je napisao/la:Vidim da je netko prije spominjao Aerox za sendvic konstrukciju. Da li netko zna ima li toga kupiti kod nas?
Da nije Airex a ne Aerox ?
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
gavijal je napisao/la:Vidim da je netko prije spominjao Aerox za sendvic konstrukciju. Da li netko zna ima li toga kupiti kod nas?
unije je napisao/la:ne bi se uplića u vašu diskusiju o tehnologiji izrade jer se tu ne snalazim najbolje. rekao bih drugu stvar, a to je da se vanka brodovi malo ili nikako prodaju kao kit. apsolutno ne brodovi koji imaju ime. nema šanse. za talijane znam a za ostale imam slične informacije. bio sam prisutan u talijanskom škveru kad je kupac tražio da mu daju najmanju opremljenu opciju broda motornjaka od 30 stopa. i dali su ali to je bilo poprilično visoki rohbau ako ga se može tako nazvati. za naše prilike to bi bio opremljen brod jedno 80 %.
u tome je dio odgovora zašto su naši brodovi skupi (neki ) zato što brodograditelj kad prodaje kaže sebi " e neću mu ga dati ispod...........".
prodaja broda u kitu je kod nas sa bezobrazno visokim cijenama i to je temeljna stvar
to apsolutno odgovara brodograditeljima jer oni nemaju kapacitete za finalizaciju brodova. produktivnost mala, dostupnost i izbor materijala slaba, tržište zasičeno i slabe platežne moći. porezi veliki.
pa priznajte sami koliko ljudi znate da su kupili kit, stavili motori i timun, tankove i još ponešto e da bi završili kako tako brod nakon par godina. to je činjenica i ne treba bježati od toga.
primorac je napisao/la:Airox je točan naziv, ili airex, ma nema veze, jer ekipa laminatora i plastifikatora ionako izokrene naziv, čim netko slučajno fali, izruguju mu se, pa im uđe u uho (recimo Coremat zovu KOROMAT).
Evo gost se ljubazno ponudio prodaje Airox iz svoje butige
Nek moderator prebaci ako ga je volja
amiklic1 je napisao/la:Drago je napisao/la:Je Piculjan,ovakav ide na Rab na opremanje,a u povratku dolazi gotov,opremljen.Kiana je napisao/la:Kad sam se ovog marta zaustavio i slikao panoramu Bakra,...iz ledja mi je prosao prema jugu. Uspio sam dva puta okinti,...
Koji bi brod ovo mogao biti ??
http://img14.imageshack.us/img14/23/96950834.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/8950/32817051.jpg
A di ga rade? Mislim, di se lijeva plastika??
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.