Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
tomi je napisao/la:a ima tu i logike.ako stavim vanbrodski motor od 90 ks u startu sam proša jeftinije,a i meni odgovara on bolje nego unutarnji dizel jer su mi poste za ribanje sve 5-10 minuta vožnje,a za dizel unutarnji treba mi toliko samo za ugrijat ga,a za panulu mali pomocni motor.kad sve zbrojim mogao bih sa relativnom povoljnom cijenom završiti brod
tomi je napisao/la:misliš da je 90 slabo?
primorac je napisao/la:A marušić 21 ja više doživljavam kao deplasmanski nego poludeplasmanski ...
primorac je napisao/la:Vuče malo na talijansku Rivu, onako lagano. Nije isto ni dva motora iste snage dvo i četverotaktni, viruj. Ovi Optimax je izvanredan motor, troši poput četverotaktnog, /ubrizgavanje/ a ima snage i momenta kao dvotaktni.
amiklic1 je napisao/la:primorac je napisao/la:Vuče malo na talijansku Rivu, onako lagano. Nije isto ni dva motora iste snage dvo i četverotaktni, viruj. Ovi Optimax je izvanredan motor, troši poput četverotaktnog, /ubrizgavanje/ a ima snage i momenta kao dvotaktni.
A di si Rivu naša uspoređivat'.. Riva je svetinja u brodogradnji... triba se neko dokazat da mu se može ime i proizvod uspordit s "R" slovom, a kamoli s Rivom.
To je čisto glisersko "Deep-V" (duboki V) dno, vidi na http://www.globalsecurity.org/military/ ... v-hull.htm
I triba nešto jače od 90 KS za to za iskoristit trup (naravno ovisi o konačnoj masi i opremi). ja glasam za 135 KS
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.