bananko28 je napisao/la:Neznam u koju temu bacim ovo pa cu ovdje
Na gumenjaku maestral h35f plasticno dno uz glavni motor od 25-30 ks ici ce yamaha malta za panulu. Esad me zanima dali mogu pomaknuti glavni motor lijevo ili desno nekih 10-15 cm da bi dobio vise prostora za mali motoric? Hoce li to narusiti kakve perfomanse ili slicno?
Evo moj slučaj ti možda pomogne :
Na gumenjaku Honda 3 m kad idem na *dužu* panulu, pokraj Tohatsu 9.8 imam običaj namontirati i mali Suzuki 2.2 koji mi je zgodniji za panulu, a i zbog prevencije da se ne dovodim u situaciju da moram satima veslati nazad
Tohatsu pomaknem u stranu upravo nekih 10-ak cm kako i ti navodiš te do njega na krmeno zrcalo ide Suzuki (na knap...ali stane!!). Dakle, u panuli sa manjim motorom i pri manjim brzinama (do 4 čvora) nema apsolutno nikakvih problema držati pravac, usmjeravati i skretati gumenjak prema potrebama. Kad koristim glavni motor koji je pomaknut u stranu isto tako normalno mogu glisirati sa time da je potrebno nešto malo više vremena za izglisirati, a kad su dvije osobe u gumenjaku, treba se malo i igrati sa rasporedom težine prema provi, što kod centralno postavljenog motora uglavnom nije potrebno osim ako nije neki stokilaš na srednjem banku. Krajnja brzina je nešto manja i gumenjak tek malo vuče u stranu što se kompezira sa motorom (tu se upravo i gubi taj dio krajnje brzine)
S obzirom da imaš gumenjak sa plastičnim dnom, a moja Honda Al podnice i puhanu kobilicu, mislim da ne biš trebao imati nekih značajnijih problema osim gore navedenih koji i nisu nešto posebno zabrinjavajući.