josip je napisao/la:Pročitao sam obaveznu opremu, te me zanima dali u tu kategoriju bez kabine ulaze i manji gumenjaci( jer ima dosta opreme )
Gumenjak više od 5m, pada pod točku B, a manji od 5m pod točku A, na onom popisu.
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
josip je napisao/la:Pročitao sam obaveznu opremu, te me zanima dali u tu kategoriju bez kabine ulaze i manji gumenjaci( jer ima dosta opreme )
Trogiranin je napisao/la:U Emezzete u Kaštel Sućurcu ih možeš kupiti kako te volja i bez love na karticu !
Jenny je napisao/la:Trogiranin je napisao/la:U Emezzete u Kaštel Sućurcu ih možeš kupiti kako te volja i bez love na karticu !
Di u emezzete .
sinitram je napisao/la:Ljudi moji, nemojte me krivo shvatit ali iako nemam brod(barku) citam ovdi sta sve pisete i nemogu virovat sta je sve potrebno na malenom kaicu. Ajme oprostite ali teske gluposti. Iako bi i ja sam to sve nabavija da moram jer takvi su zakoni ali eto mora sam to napisat.
I onda prokusavam zamisliti nase dide i oceve prije pedeset godina kako su navigavali po moru bez gps-a i karata & sestara itd...
Ovo sve ide kvragu.
Izgubila se vjestina naviganja po filingu, kurenat, vitar, sinjali po kraju itd. Nekazem da je sa ploterima i gps-om lakse ali mislim da je u tome problem jer se previse oslanja na informacije. I onda se desavaju sr@**a po moru.
Sorry ako sam otisa sa teme, ali to mi smeta.
Pozdrav svima i puno srice novopecenim vlasnicima.
Gaso je napisao/la:Ne vjerujem da Adria 500 pada u grupu IIIa, mislim da ide u grupu IIIb, maksimalna udaljenost od obale 3NM, ko moje obije pasare od 5m.
Gaso je napisao/la:sinitram, ovi popis nije za kaič, koji može max 2NM od obale, nego za brod koji plovi ćitavim teritorialnim morem.
Ne mogu zamisliti, da plovim na nepoznatim području(za menne Kornati), gdje neznam svaki brak i otočič na pamet, pa da nemam karta, a nedaj bože da te uhvati magla, pa da voziš bez šestara, karta itd...., ili GPS-a, peljari, Info 101 su isto potrebni i koristni, ne predsavljam si kako bi turisti iz drugih zemalja znali kdje i kako se prijavit, kad sa brodom idu preko granice, odnosno dobit sve informacije, mislim da je dobro i koristno imat tako peljar, ko i Info kartu.
GPS nije baš potreban, ali ne predstavlja veliki trošak, na konačno cjeno broda, pa možeš to usporediti ko da imaš auto bez radia, koji za samo vožnju isto nije potreban. Za kaič imaš drugi popis opreme.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.