Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Rexi je napisao/la:moze par informacija.
Naisao sam na ovaj video slucajno...
savski halaz je napisao/la:Rexi je napisao/la:moze par informacija.
Naisao sam na ovaj video slucajno...
[
Ovdje se ne koristi đelkot, nema kalupa nego se radi obično plastificiranje površine, đelkot ide kao prvi sloj isključivo u kalupu a te folije se stavljaju kako bi gornji sloj đelkota bio čim glatkiji tako da nije potrebna završna obrada. Stakloplastika ti je najjeftinija u KGK Karlovac
Rexi je napisao/la:pa me zanima sljedece. Na forumu se spominjalo kako se vec radi sa đelkotom te, ako sam dobro shvatio, receno da se na zadnji sloj stavlja folija tako da zrak nije u doticaju da se stvrdne.
E sad...ovaj video pokazuje valjda drugaciju metodu, pa u svezi njega imam par pitanja.
1. ovaj vosak, ima i kod nas kupiti? moze neki link, ime, nesto da vidim di ima za kupiti i posto.
2. taj vosak u zavrsnom sloju se moze staviti i na okomite i dna brodova, nema veze polozaj povrsine, vosak djeluje jel tako? pretpostavljam da da.. ali eto, bolje pitati.
3. mislio sam uvjek kod plastificiranja da ide jedan sloj plastike i vune, pa brusenje, pa drugi sloj pa brusenje, kitanje, brusenje i onda tek pitura. Ovo me sad zbunjuje.. kod đelkota, on ide na plastiku bez izravnjanja neravnina nego tek kad se on nanese u dva sloja, onda lagano poravna ako ima potrebe?
u jednu ruku mi to ima smisla jer je on gusci, ali eto... nisam siguran jel to stvarno tako i volio bi netko tko je u tome da me ispravi ako sam nesto krivo zakljucio.
binebi je napisao/la:Trebao bi savjet kako najbolje sanirati ova oštećenja .
Ps . ove rupe sam izbušio da bi se ocidila voda koja se uvukla u duplo dno ali sam naknadno otvorio rupu u škafu isušio vodu i sanirao rupu kroz koju je voda ušla unutra . poslije sam špricom napunio smolu u rupe.
legi je napisao/la:I onda ljudi neće drvene brodove.... .....ja kad vidim kakvih plastičnih sr@**a ima i kako se to radi,krpa,lijepi itd slabo mi dođe....kakvih sve gnjilih kanti ima i koliko se potroši vremena na plastificiranje,brušenje,kitanje,farbanje(otrova)....mjeseci rada po garažama.....a teško je madir prominit il pofarbat barku......(ovo nije namjenjeno tebi binebi,generaliziram,puno sreće)....nego zagovaram našu tradiciju,drvenu brodogradnju,koja izumire na žalost,a samo da se malo pokrenemo,puno toga se da napravit...
ebabic6 je napisao/la:legi je napisao/la:I onda ljudi neće drvene brodove.... .....ja kad vidim kakvih plastičnih sr@**a ima i kako se to radi,krpa,lijepi itd slabo mi dođe....kakvih sve gnjilih kanti ima i koliko se potroši vremena na plastificiranje,brušenje,kitanje,farbanje(otrova)....mjeseci rada po garažama.....a teško je madir prominit il pofarbat barku......(ovo nije namjenjeno tebi binebi,generaliziram,puno sreće)....nego zagovaram našu tradiciju,drvenu brodogradnju,koja izumire na žalost,a samo da se malo pokrenemo,puno toga se da napravit...
je, je tradicionalna brodogradnja, i onda ti dođe meštar pa kad ti opali cijenu za madir promjenit .stim šoldima moš kupit plastićnu barkicu, pa ti vidi šta je isplativije
ebabic6 je napisao/la:ebabic6 je napisao/la:legi je napisao/la:I onda ljudi neće drvene brodove.... .....ja kad vidim kakvih plastičnih sr@**a ima i kako se to radi,krpa,lijepi itd slabo mi dođe....kakvih sve gnjilih kanti ima i koliko se potroši vremena na plastificiranje,brušenje,kitanje,farbanje(otrova)....mjeseci rada po garažama.....a teško je madir prominit il pofarbat barku......(ovo nije namjenjeno tebi binebi,generaliziram,puno sreće)....nego zagovaram našu tradiciju,drvenu brodogradnju,koja izumire na žalost,a samo da se malo pokrenemo,puno toga se da napravit...
je, je tradicionalna brodogradnja, i onda ti dođe meštar pa kad ti opali cijenu za madir promjenit .stim šoldima moš kupit plastićnu barkicu, pa ti vidi šta je isplativije
nikad više drvenu barku!!!
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.