OLDTIMER CLUB : SVE VRSTE BRODOVA

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: OLDTIMER CLUB : SVE VRSTE BRODOVA

PostPostao/la newarr » 27. 04. 2012. (19:42)

Bomo je napisao/la:Evo i mojeg oldtimera...ali plastificiranog (neka nitko ne zamjeri). U nasoj obitelji je od 1907, a navodno je bila pomocni camac sa nekog jedrenjaka. Slike su sa proslogodisnje regate tradicionalnih brodica u Nerezinama na Losinju.

Šestan kaić, lipo jidri sto posto!
newarr
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: pasara 440 marušić, tohatsu 2t 5ks

PostPostao/la Bomo » 29. 04. 2012. (22:24)

Ima potencijala...na regati se nismo proslavili jer smo imali premala jedra, vjetra nije bilo previse, a nisam vadio ni propelu ni motor. Ipak, na veslackim regatama u vrijeme izmedju dva svjetska rata, dok su se odrzavale, bila je najbrza u Nerezinama i okolici o cemu svjedoce i medalje iz toga razdoblja. Na jedra nisam jos isprobao sve njene mogucnosti, dok na vesla ide ko strijela.
Nisam lud da budem normalan....by Toma Bebic
Bomo
Member

PostPostao/la Karlo Yachting » 18. 05. 2012. (20:34)

i što je na kraju sa oldtimer klubon??

nema interesiranih? došlo toplo vrime, svi se uhvatili posla, pa neka govore da smo mi dalmatinci lini
Karlo Yachting
New Entry

PostPostao/la sikira » 19. 05. 2012. (13:07)

Ima jedan brod šta prevozi građevinski materijal, zove se Felicio, a napravljen je 1879 u Trstu
http://i56.tinypic.com/14npc37.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=4--ekHMdW8o
sikira
Member

Tip plovila: Pershing 115'

PostPostao/la Drago » 19. 05. 2012. (17:30)

Bas mi se ne cini da je to na slici i na filmu isti brod
"Un vincente trova sempre una strada, un perdente trova sempre una scusa"
Drago
Member

Tip plovila: Merry Fisher 635-Yanmar

PostPostao/la sikira » 20. 05. 2012. (20:48)

Je isti je, samo šta je više puta pituravan u razne boje...
sikira
Member

PostPostao/la Juraj » 21. 05. 2012. (21:46)

Ako bih ja mogao par riječi...Orginalnim odnosno restauriranim brodom (plovilom), smatra se ono kojem je ostalo najmanje 30 % orginalnih dijelova ili građe.Sve preko toga naziva se replikom,bez obzira na isprave broda.
Sana -ego je spomenuo Baltika 67 i Tita.Mislim da se Tile nije ni jedanput vozio u tom plovilu,koji je dar od Honekera i napravljenim od špere.A u čemu se voza nisu Rive,ali u čamčari na Brionima još uvijek stoje tri prekrasna klasična glisera,s oplatom od mahagonija s barenim zakovicama,na palubi s umecima od jasena itd.Opet kažen nisu Rive ali ni od njih se ne bi posramili ...
Juraj
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la Karlo Yachting » 22. 05. 2012. (21:16)

sikira nemoj se sekirat i vrati se na prvu stranicu ove teme, skroz na kraju 1 stranice sam ja vec spomenuo felicia

i ljudi mogu samo potvrditi sikiru, to je isti brod, ja ga znam u crvenoj, plavoj i biloj boji,
radio sam cilu kareseriju od dizalice, fuchsov bager, 2 cil deutz, more je pojelo karoseriju pa sam
brači jureško radio novu od lima 2,5mm

brod ima dušu, stara gradnja na zakovice, čudo od materijala, stari materijal i nakon priko 130 godina još se drži i prolazi registar, samo tamo di je bio načet ili probijen i di je krpan tamo svakih par godina dođe veča fleka brodarskog lima, a onaj prvi još drži

inače kod dosta brodova se počnu limovi monjat nakon 10tak godina a ovaj mladič priko 130, ima fapa od ca. 200ks

prošli petak sam iša u šibenik na sajam, i znate koji je bio najlipši brod tamo, rex, stari remorker
viewtopic.php?f=10&t=5637

također u splitu priko puta jokera lipi brod vridni, za zaljubit se njega
http://www.paluba.info/smf/index.php?topic=9740.0;wap2

ali ima i drvenih i plastičnih oldtimera, triab vit kakva su vani pravila, i kakve statute imaju klubovi, meni bi bilo interesantno

triba se sitit bresta ili ima i concour de elegance ali za brodove

evo ovaj oltimer kod mene, plastični 1961 godište, libella princess, lipi gliser, baca izgledon prove na rivu
Karlo Yachting
New Entry

PostPostao/la sans-ego » 22. 05. 2012. (21:45)

Juraj je napisao/la: Sana -ego je spomenuo Baltika 67 i Tita.Mislim da se Tile nije ni jedanput vozio u tom plovilu,koji je dar od Honekera i napravljenim od špere.A u čemu se voza nisu Rive,ali u čamčari na Brionima još uvijek stoje tri prekrasna klasična glisera,s oplatom od mahagonija s barenim zakovicama,na palubi s umecima od jasena itd.Opet kažen nisu Rive ali ni od njih se ne bi posramili ...

Jako se puno u 60 i 70 po istocnoj Njemackoj i baltickim zemljama gradilo po uzoru na Rive, Chris Crafte, Williamse etc.
Te neke replike drvenih glisera iz 50 su prilicno bezvrijedne bez obzira na izgled, naravno prave Rive imaju i drze cijenu, a da se i danas pronaci u USA i pokoji lijepi drvenjak iz 50 ali nije pretjeran kao Rive koje idu i do 300.000 $ .. a o Titu mornaru evo nesto malo tu pise, a uglavnom:

"Hrvatske vlasti također su organizirale javno nadmetanje na Brijunima u siječnju 2001. godine. Tada je prodan Titov gliser »Baltik« koji je dobio na poklon od istočnonjemačkog lidera Waltera Ulbrichta 23. svibnja 1967. godine. Novi vlasnik, poduzeće »Matija Gubec« iz Stubičkih Toplica, za gliser dug 7,5 i širok 2,5 metra i koji odjednom može povesti 12 osoba, platilo je 30.001 njemačku marku."
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la sikira » 23. 05. 2012. (14:03)

http://www.shipspotting.com/photos/midd ... 219878.jpg jupiter je nažalost prije jedno 4-5 godina u Šibeniku izrezan u staro željezo, kao i potpuno funkcionalni američki v8 koji je bija u njemu :cry:
sikira
Member

PostPostao/la edicace » 23. 05. 2012. (14:32)

sikira je napisao/la:http://www.shipspotting.com/photos/middle/8/7/8/219878.jpg jupiter je nažalost prije jedno 4-5 godina u Šibeniku izrezan u staro željezo, kao i potpuno funkcionalni američki v8 koji je bija u njemu :cry:

SRAMOTA !! Još malo pa nećemo imati nikome ništa pokazati ! Sve smo uništili ! Da smo ga ponudili proizvodječu, uzeo bi ga rado i osposobio
kao muzejski primjerak.

Koliko smo samo brodova na parni pogon izrezali ? I da bi vidjeli parni stroj treba ići u Zagreb u muzej ?

SRAMOTA !!
ž
edicace
Member

Tip plovila: Al Lifeboat 8.05m 1957 shipyard Ivan Cetinić

PostPostao/la Juraj » 23. 05. 2012. (17:43)

U fondu Jugo ostavštine ima na Brijunima još plovila (bez prodanog Baltika) koje uopće nisu nikakve DDR kopije nečega ... Kako sam nešto i radio u vezi s njima ne trebaju mi novine za tu vrst informacija...
A neke od tih, i uopće oldtimera teško i pokušati financijski procijeniti?! Rive pa Rive?!Edidace je napisao da je sramota gubiti stare brodove i da je to bespovratno...Svojevremeno je u Puli u Tehnomontu bila klasična čelična gentleman's yacht,koja je imala plaketu i zahvalnicu potpisanu od Churchila za sudjelovanje u operaciji spašavanja u Dunkuerqeu.Priča se zakomplicirala,pofalilo je novaca,zakivani lamarini su se kasnije mijenjali novima varenim pa.....na kraju izrezana.
Jadran i krstaš Podgorka (pobjednica mnogih regata,dugo godina držala rekord Mrduje itd) otegljeni su u Crnu Goru (druga je stvar a da su i ovdje što bi bilo s njima,dosta je pogledat šta se događa sa Kraljicom mora...)Zaista postoji načini i načini da se brodovi izgube.A za neke od ovih koje sam naveo,koliko oni vrijede?Koliko vrijede u odnosu na Rive?
JA bih osobno pustio sad brodove koji izlaze iz našeg forumskog druženja..Nekako su mi srcu bliže barke kakvima je Porer započeo ovu temu.
Juraj
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la newarr » 29. 05. 2012. (18:26)

evo jedne lipe pisme o "oldtimerima", a ima i slika starih brodova u videu:

newarr
Member

Tip plovila: pasara 440 marušić, tohatsu 2t 5ks

PostPostao/la Karlo Yachting » 17. 06. 2012. (23:50)

iman doma dva messingana brodska prozora i busolu sa jednog lipog pokojnog broda imenon darinka prije se zva vranjanka

http://www.kolekcionar.eu/photos/104782_img439.jpg

evo tekst sa drugog foruma, paluba info
o ovom brodu je puno toga krivo napisano. Jedrenjak nikada nije imao veze ni s Marokom ni s Titom. Nastao je za jednu drugu okrunjenu glavu u Lošinju 1933. Bio je to Principe di Savoia. Jedrenjak imena Amrita zarobljen je pred kraj rata. Dobio je ime Sloboda, potom Mosor, a potom Primorka. Bio je jedan od školskih brodova JRM većinom smješten u Gružu. Kada je otpisan 1968. prodan je, te potom postaje Vranjanka poduzeća Vrana, a od 1970. dio turističke ponude Tankerske. Kasnije ovo S Darinkom je točno.

a evo cili post o tom brodu
http://www.paluba.info/smf/brodovi-jrm/ ... -jahta%29/

pa vidite kako se ne čuvaju kulturna dobra kod nas

vani se takve stvari cijene i čuvaju,

puno smo se makli od teme, od malih brodova do 12m smo došli do velikih
a o oldtimerclubu niko više ne govori

evo sam neki dan kupio lipi gliser iz 1978, reinel tri-hull, 5,7m, zanimlijeve forme i dosta dobro očuvan, nije baš pravi oldtimer ali ja ču ga čuvat
Karlo Yachting
New Entry

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.