Kupovina barke???

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Kupovina barke???

PostPostao/la peroLA » 11. 04. 2013. (10:36)

zakomplicirana tematika ali par činjenica:
- čovjek želi odmah vozit se po valama i tu i tamo prespavat uz ograničen budget od 3000€
- za te pare može dobit od nove samo golu plastiku i ne ostaje niti za t4, jedino vesla, ako se pak ide na neki polovni motor opet je mačak u vreći
- kod svake polovne stvari plaća se min duplo manje od nove varijante uz rizik mačka u vreću, ali uz nešto znanja i pomoći može se pametno odradit
- istaknuta cijena nove barke ja manja tri puta do finalnog iznosa za normalnu plovibu tako da ako se ide na novu prođe 10 god dok se stavi sva oprema pa opet dođeš na ne novo
- isto ko što moraš biti sam svoj majstor kod sređivanja stare, isto moraš biti kod planiranja opremanja nove mada vjerujem da je lakše kad je novo
- ako kupiš novu za 6 i za 10god vrijedi 3, ako kupiš za 3 i za 10 god rashodovaš ista stvar...
- nisam protiv novih nikako ja sam za uživanje, tko može neka uživa u novom, tko nemože neka uživa u starom... bitno da se dobije što želi sukladno mogućnostima...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la el passo » 11. 04. 2013. (15:32)

peroLA je napisao/la:- ako kupiš novu za 6 i za 10god vrijedi 3, ako kupiš za 3 i za 10 god rashodovaš ista stvar...

Pitam se zašto onda venu cvare posao :Happy31:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la peroLA » 11. 04. 2013. (15:57)

sve sam to napisao jer je budget ogranicen na 3, a ako venu cvate onda cvate jer dobro radi i ima dobru cijenu i zato sve 5 i Bogu fala, a isto tako ljudi koji žele dobru barku nekako uspiju ušparat tih 5-6 pa kupe novo, ako ih imaju.. i ako ima takvih ljudi još bolje. nisam ništa mislio kontra novih plovila nego sam htio biti realan za budget... i osobno smatram da prodaja novih plovila ide ali to je jako daleko od kako je bilo prije i jako daleko od bilo kakvog cvata... samo omjer-kit i osnovna oprema govori o tome, a kamoli "kljuc u ruke" kako bi trebalo...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Lostura » 26. 04. 2013. (08:00)

Stara istranka je dosta zanimljiva opcija ako bi se uz nju mogao dobiti neki vez (to ima posebnu vrijednost za ovakav budget). U suprotnom, Gurges je ipak novi brod.
...Bit će da je nešto u tom moru
Lostura
New Entry

Tip plovila: PASARA Jugoplastika 4,60 m, Suzuki DF6

PostPostao/la MV KRK » 26. 04. 2013. (22:16)

Hi ho, vez se nemoze u zadnje vrijeme dobit ni da kupis piculjana.
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la posjedon » 07. 05. 2013. (14:55)

...molim vaša cijenjena iskustva i preporuke hrvatskih proizvođača manjih brodica (cca4m,max.) za turističku namjenu...treba mi cijela flota :eh: stoga mi je važna ne samo kvaliteta nego i brza isporuka,a kako sam posrednik u ovom poslu( investitori su strani državljani)moram biti mudar i oprezan pri odabiru jer se radi o velikim iznosima ,tj ciframa....unaprijed zahvaljujem .
posjedon
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: Betina 500

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.