Postao/la peroLA » 04. 09. 2022. (07:09)
Sinoc slucajno mi se na tv pojavila automotonautika gdje covjek koji radi za osiguranje drzi temu neodrzavanje radi neznanja i prica o potapljaju radi vetila..spomenuo je da su nekad stariji imali sve uzemljeno na centralni cink a noviji kao da nemaju nego da se cesce mjenjaju...i stavarno na primorki 77god opremanoj u italiji sam imao tako sad na jedrilici nemam..spominje se cesca zamjena i to nakon 4-5god...neznam kako itko skuzi kad je ura nego da preventivno zamjeni...isto sam skuzio u aci cres da mjenjaju tj.pokusaju zamjenit stvarno samo ventil a rozetu ostave..tj.pokusaju odvidat, ja pak smatram da time siluju silikon jer ako rozetu okrenu i sika popusti da se napravilo gore...po meni kad se to radi bi trebalo brusilicom sa vanjske strane skinut ispust i sve novo stavit...na primorki su i rozete imale prstene i uplastificirani a ne na siki
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj