Cijene radova meštara u maloj brodogradnji

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Cijene radova meštara u maloj brodogradnji

PostPostao/la dome » 27. 11. 2008. (00:13)

Žabar je napisao/la:Dome,vjeruj,u ZG i okolici pravog zidara nečeš nać ispod 300 kn. I,da,moja cijena je s pdv-om,a njegova hm,hm...

i u nas su zidari 500 kn ma dnevnica ne satnica.........

i nisan ja povuka pitanje likara nego kolega žabar....................ja sam htio samo reći da nije sve baš tako..................tj. likari su puuuunoooo skuplji

i apropo onoga idi ti i studiraj u piccila u splitu u radioni za Yamahe radi ižinjer strojarstava ko glavni meštar a, i sam nikica piccilo je isto ižinjer strojarstva tako da i među meštrima za vanbrodske motore ima fakultetski obrazovanih ma im satnice ne moru biti ko gastroenterolozima,zubarima,advokatima i javnim bilježnicima a, uvjeti u kojima rade nisu nikako za usporedbu....................
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Žabar » 27. 11. 2008. (00:16)

Gledaj,govorim o pravim meštrima. Fora im je zaračunat po kvadratu. I gotovi su za par dana. Kad podijeliš cijenu posla sa satima-ispada toliko.
Nisam ja to izmislio.
Ide zidarima dobro,ide...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 27. 11. 2008. (00:18)

Imaš još jednog žabara na forumu. Morat ću stavit neki avatar da se zna da sam ja.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 27. 11. 2008. (00:25)

Žabar je napisao/la:Imaš još jednog žabara na forumu. Morat ću stavit neki avatar da se zna da sam ja.

Ima vas malo više od dva!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la gof1 » 27. 11. 2008. (00:27)

dome je napisao/la:
Žabar je napisao/la:Dome,vjeruj,u ZG i okolici pravog zidara nečeš nać ispod 300 kn. I,da,moja cijena je s pdv-om,a njegova hm,hm...

i u nas su zidari 500 kn ma dnevnica ne satnica.........

i nisan ja povuka pitanje likara nego kolega žabar....................ja sam htio samo reći da nije sve baš tako..................tj. likari su puuuunoooo skuplji

i apropo onoga idi ti i studiraj u piccila u splitu u radioni za Yamahe radi ižinjer strojarstava ko glavni meštar a, i sam nikica piccilo je isto ižinjer strojarstva tako da i među meštrima za vanbrodske motore ima fakultetski obrazovanih ma im satnice ne moru biti ko gastroenterolozima,zubarima,advokatima i javnim bilježnicima a, uvjeti u kojima rade nisu nikako za usporedbu....................

To je za pohvalu što gospodin kao ing radi kao mehaničar ali isto tako nemože on svoju inžinjersku profesiju uračunati u cijenu jer ipak servisi su mehaničarski poslovi ,da on stvara neki projekt kao inžinjer to je druga stvar ali on radi posao mehaničara,onda treba postaviti pitanje šta bi bilo da doktor matematike zida koliko bi to koštalo isto je njegva branša.Mislim da mehaničari moraju biti školovani za ono što rade i pratiti seminare naročito u današnje vrijeme gdje svako malo neka nova tehnologija dolazi znači netrebaju biti inžinjeri nego jednostavno ulagati u svoj poso koji kao što vidim jako skupo naplaćuju.
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la Žabar » 27. 11. 2008. (00:32)

Jebote,kolko nas ima! :lol:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 27. 11. 2008. (00:35)

uops žabar1 je povuka pitanje likarskih cijena...........................a, ne ja koji sam samo pokuša objasniti da uopće likari nisu jeftini......................
i apropo usavršavanja pa i meštar za vanbrodske motore mora stalno učiti i usavršavati se jer se tehnologija vanbrodskih motora mijenja dva puta na godinu evo yamaha je za sljedeću sezonu izbacila motor od 40ks sa transponderom i kodiranim ključevima.300 ks ima hidrauličke digitalne daljinske komande itd..daleko je vrime kad su meštri samo štelali platine i čistili karburatore.današnji meštri od vanbrodskih motora moraju biti i mehaničari i elektroničari i električari i hidrauličari pa onda valjda i meritaju za svo četvero. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la gof1 » 27. 11. 2008. (00:38)

Žabar je napisao/la:Gledaj,govorim o pravim meštrima. Fora im je zaračunat po kvadratu. I gotovi su za par dana. Kad podijeliš cijenu posla sa satima-ispada toliko.
Nisam ja to izmislio.
Ide zidarima dobro,ide...

Čuj drago mi je da ide svakom ko se trudi pošteno raditi ali ako je tako kao što kažeš da satnica izađe 300kn za jednu osobu to je blago rečeno pljačka.Imaš zakonske regulative o formiranju cijene i strukovne prručnike koje točno preciziraju poslove u graditeljstvu i orijentaciski ti mogu pomoći približnom izračunu norma/sat.Pozato mi je to sa računanjima zida jedan je mene ubijeđivao da zid od 100 m2 ima 200m2 pitam ga ja kako,kaže on a štaje sa onim s druge strane :mrgreen: dobro onda zidaj samo sa ove strane :mrgreen: (zidanje ne žbukanje da nebi bilo zabune)
gof1
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 27. 11. 2008. (00:45)

Dome,sve je jasno.
Ja imam par cnc-a što mogu raditi na 2 mikrona. Jedva sam ih isplatio i sad se več 3 godine mučim sa naplatama. Cijena je takva kakva je i tu si nemogu pomoči. Spremam se zatvoriti radionu dvije godine. Šta se ne isplati-ne isplati se. I ovo što sad serenader priča,znao sam 2 godine,ustvari osječao sam. U svojoj alatnici sam i trgovac i inžinjer i radnik. I odvalim duplu smjenu. A isplatim si plaču isto ko i svojim dečkima.
Više nemogu biti optimist i očekivati da će se nešto srediti u državi.
Neko pretjeruje sa cijenama zato što može,a neko nemože,jer nije više konkurentan.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 27. 11. 2008. (00:52)

je slažem se u potpunosti .................kod strojne obrade kod nas bolje prolaze oni ča bruse glave i ventile na crnjaka i imaju drebank sa tolerancom od par stotih nego meštri sa makinama poput tvojih ...........tužno ali je tako ne znam zašto a, pari da niko nezna kako prominiti situaciju na bolje....................
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la gof1 » 27. 11. 2008. (00:59)

dome je napisao/la:uops žabar1 je povuka pitanje likarskih cijena...........................a, ne ja koji sam samo pokuša objasniti da uopće likari nisu jeftini......................
i apropo usavršavanja pa i meštar za vanbrodske motore mora stalno učiti i usavršavati se jer se tehnologija vanbrodskih motora mijenja dva puta na godinu evo yamaha je za sljedeću sezonu izbacila motor od 40ks sa transponderom i kodiranim ključevima.300 ks ima hidrauličke digitalne daljinske komande itd..daleko je vrime kad su meštri samo štelali platine i čistili karburatore.današnji meštri od vanbrodskih motora moraju biti i mehaničari i elektroničari i električari i hidrauličari pa onda valjda i meritaju za svo četvero. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Naravno da meštar ako želi biti u igri i egzistirat od svog znanja mora ulagati u svoje znanje i opremu kao i sva zvanja na kraju krajeva i doktor ide stalno na neka doškolovavanja, specijalizacije i seminare,ugostitelj mora promijeniti inventar,fiškali moraju učit stalno se neki zakoni mjenjaju zar ne!?Problem je u tome što malo mehaničara uopće tako posluje ,recimo evo velika većina nas laika koja je imala doticaja sa motorima je kroz neko vrijeme i iskustvo stekla neka znanja kao što kažeš štelanja platina i čišćenja karburatora pa nismo mehaničari zato oni koji su ostali na tom nivou netrebaju se čuditi što nemaju posla.Normalno je da moraju ići u korak sa tehnoliogijom ako misle baviti se sa tim poslom.Što se tiče miritanja za četvero možda je u tome i najveći problem jer teško da će jedna osoba jako kvalitetno obavljati 4 zanimanja ma koliko ona bliska bila pa od toga korisnik usluge dobije samo četverostruku cijenu,još kad ljudi koji obavljaju četri zanimanja istovremeno na deset različitih proizvođača motora e to je onda veselje.
gof1
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 27. 11. 2008. (01:03)

Ma,ne bunim se. Stvari su takve kakve jesu.I ak se ne isplati-zatvaraj. Nitko me nije tjerao da odem u privatnike.
Proizvodnja je jedno,a usluga drugo.A proizvodnja se kod nas gasi i traži se sve manje alata.
Sve se zna šta bi se trebalo srediti u državi,ali nitko ne mari tko bi trebao mariti za to.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 27. 11. 2008. (01:05)

a, je drugari sve je to tako nemore vam niko pametan kontrat va ova doba ..................ma ljudi ča se vamin ne spava ma ča nemate leroja oli ne vidite ka je ura................
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Žabar » 27. 11. 2008. (01:08)

Bome,je!
Ajd, malo smo se izjadali :D
Ajmo spat. Poz
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 27. 11. 2008. (01:10)

laku noć svima .....................a, sutra je novi dan ...................more biti nekome i bolji nego današnji....................
2) koristi “Pretražnik”
dome

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.