Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
riberer je napisao/la:Ako smijem postaviti pitanje ...
Mislite da je ova diskusija, mislim na vinčeve, lance, konope i bitve (zadnje dvije, tri stranice) u pravom topicu?
Samo za temu Gull 745 ili bi to moglo biti korisno i kome drugome?
Oprostite na smetnji!
riberer je napisao/la:Ako smijem postaviti pitanje ...
Mislite da je ova diskusija, mislim na vinčeve, lance, konope i bitve (zadnje dvije, tri stranice) u pravom topicu?
Samo za temu Gull 745 ili bi to moglo biti korisno i kome drugome?
Oprostite na smetnji!
josme je napisao/la:Amiklić,to je tvoj brod i radi po svojem,ja osobno imam Istranku i do sada sam gubio sidra zahvaljujući konopu,jednostavno ti se na dnu ili prereže ili oslobodi trenjem po kamenu.Ja i dalje imam konop jer mi je lanac pretežak za Istranku,da imam veći brod dobro bih razmislio.Ovo ti je samo orjentacija da si razmisliš o još jednom sapektu(osim matematike).Alan Hayles je vrhunski stručnjak(respektiram) ali nije uračunao sve sile prirode,nije samo vjetar problematičan.
josme je napisao/la:Amiklić,to je tvoj brod i radi po svojem,ja osobno imam Istranku i do sada sam gubio sidra zahvaljujući konopu,jednostavno ti se na dnu ili prereže ili oslobodi trenjem po kamenu.Ja i dalje imam konop jer mi je lanac pretežak za Istranku,da imam veći brod dobro bih razmislio.Ovo ti je samo orjentacija da si razmisliš o još jednom sapektu(osim matematike).Alan Hayles je vrhunski stručnjak(respektiram) ali nije uračunao sve sile prirode,nije samo vjetar problematičan.
Gaso je napisao/la:josme je napisao/la:Amiklić,to je tvoj brod i radi po svojem,ja osobno imam Istranku i do sada sam gubio sidra zahvaljujući konopu,jednostavno ti se na dnu ili prereže ili oslobodi trenjem po kamenu.Ja i dalje imam konop jer mi je lanac pretežak za Istranku,da imam veći brod dobro bih razmislio.Ovo ti je samo orjentacija da si razmisliš o još jednom sapektu(osim matematike).Alan Hayles je vrhunski stručnjak(respektiram) ali nije uračunao sve sile prirode,nije samo vjetar problematičan.
Stavi 3m lanca i onda dalje konop, ako dižeš na ruke, tako imam ja i nikad problema.
sinitram je napisao/la:Svi ste u pravu!!
Samo konop ili samo lanac ili konop i lanac za sidrenje je OK, bitno da drzi!
A sad ici sidriti istranku sa 50 kg lanca i slicno, ma dajte molim vas! Pa ja bi je usidrija sa fireline upredenicom i bovanom!
josip je napisao/la:DODATNI OLOVNI UTEG od cca 10 kg !
Kod vađenja - prvo se konopčićem izvuče uteg, a tek zatim i sidro.
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.