Postupak stavljanja plastike na đelkot

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: plastika konstrukciski za delkot

PostPostao/la som » 02. 07. 2015. (15:18)

borro je napisao/la:Pa obzirom da je i gelcoat smola, mislim da samo treba skinuti parafin na površini i da sa ljepljenjem nebi trebalo biti problema. Iako skidanjem gelcoata do plastike nećeš zasigurno pogriješiti, ali odgovor na pitanje "dali treba", mislim da nije nužno.

Boro i nikakav savjet je bolji od lošeg.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Re: Postupak stavljanja plastike na delkot

PostPostao/la el passo » 02. 07. 2015. (21:37)

Shile je napisao/la:Ok.To pitam...ako dam kvalificiranom automehaničaru auto za popravak od 500-600kn kako mogu dat posao od 3-4.oookn nekom ljevom.Moram znat nekako da je čovjek kvalificiran za taj rad.

PROGRAM MAJSTORSKOG ISPITA ZA ZANIMANJE
- MAJSTOR BRODOGRADITELJ PLASTIČNIH BRODOVA -

Evo našao samo...

Pa gle, ako će ti uzeti 4 soma u istom vremenu u kojem kvalificirani mehaničar uzme 600 onda je definitivno prekvalificiran. Znači treba ti fušer . Takvi su ujedno i najjeftiniji jer ne plačaju nikakve obaveze prema državi a garancija posla ti ovisi o etici ili kolko par tolko muzike. Onaj kome si platio malo više jer su u cijeni posla uračunata i davanja...pa sa takvim je veća vjerojatnost da nešto zna i da je ozbiljan pa je i ev entualnu reklamaciju lakše realizirati...ne kažem lako jer ima profija koji nikad nisu znali šta je reklamacija, pa kad ih tuže onda zatvore postojeći firmu i otvore novu...npr ex mlaka sport = sport mare
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la joze.makarska1 » 02. 07. 2015. (21:47)

ma daj passo to je jedna prije svega ugledna firma !!!!!
joze.makarska1
Member

Tip plovila: adria 500 k PD , mercury 25 .4T

PostPostao/la dioklecian » 03. 07. 2015. (01:53)

Jeli ima koji nastavak za multiMaster koji diže plastiku odnosno delkot a da ne prasi puno ka brusilica
dioklecian
Member

Re: plastika konstrukciski za delkot

PostPostao/la borro » 03. 07. 2015. (08:06)

som je napisao/la:
borro je napisao/la:Pa obzirom da je i gelcoat smola, mislim da samo treba skinuti parafin na površini i da sa ljepljenjem nebi trebalo biti problema. Iako skidanjem gelcoata do plastike nećeš zasigurno pogriješiti, ali odgovor na pitanje "dali treba", mislim da nije nužno.

Boro i nikakav savjet je bolji od lošeg.

Pojasni, molim te. Ja sam vođen činjenicom da na jednom, potpuno nebitnom dijelu broda imam zaljepljenu "fleku" od stakloplastike na gelcoat i nema šanse da se skine od tamo, osim sa brusilicom. Probano je i sa špatulom i sa dlijetom i nožem i svačim. Dlijeto i čekič bi vjerojatno riješili ali uz skidanje i samog gelcoata. Eto vođen činjeničnim stanjem stvari i viđenom snagom držanja tj. Čvrstočom i silom koja je potrebna da se odvoji jedno od drugog donio sam raniji zaključak i napisao spomenuti post.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la matee » 03. 07. 2015. (12:11)

Borro, jest da je nebitno misto spoja u ovom slučaju, ali neko bi moga krivo shvatiti i na isti način lipiti spojler i važnije djelove,
matee
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kosanović mm700 aifo 8061, elan 490, drvo 5m

PostPostao/la Shile » 03. 07. 2015. (12:26)

Pa ja sam mislio da nam netko KVALIFICIRAN to lijepo objasni.Što, kako i zašto..školski..ovo ne može na ono zbog toga, ovoga i onoga, a može na ovo jer je tako, vako i onako.
Kao bilo što što bi npr. rekao neki automehaničar o npr. generalci, brušenju glave i slično ili npr. informatičar, npr web programer zašto koji programski jezik sa ovom ili onom vrstom konstrukcije baze podataka.
Shile
Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la borro » 03. 07. 2015. (13:49)

matee je napisao/la:Borro, jest da je nebitno misto spoja u ovom slučaju, ali neko bi moga krivo shvatiti i na isti način lipiti spojler i važnije djelove,

Potpuno se slažem. No čovjek je konkretno pitao za ljepljene stranica od wc-a. Po tome sigurno neće gaziti i neće biti bog zna kakvih opterečenja kao kad stoje 3 stokilaša na spojleru i s bakljom u ruci lagano skakuću slaveći pobjedu Hajduka, pjevajuć klupsku himnu sa dvolitrenim q-packom u ruci.
Malo šale, ali eto. Ja sam gledao konkretno, da za ljepljenje toga dijela nije isto ni opterečenje ni druge stvari kao za spojler. Naravno da je uvijek plastika na plastiku najbolja varijanta.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la bananko28 » 03. 07. 2015. (14:03)

al vi od najjednostavnijeg pitanja na koji bi trebali svi odgovoriti "brusi đelkot, odnosno ošlajfaj do plastike" pravite filozofiju..... zakon je da se mora prije lipljenja mata i smole skinit đelkot. sve ostalo je FUŠARENJE Iili ti ga sr@**e, nebitno što lipija... mogu se i g... papat ali nisu jestiva. zato svi oni koji zagovaraju da lipi po đelkotu neka obrišu postove ili ako nemaju imalo osnove amaterske brodogranje u glavi neka šute i nepišu nebuloze koje mogu odovest malo zbunjenijeg člana foruma danas-sutra u direktnu smrt izazavanu potonućem njegove brodice, jer je jadan zakrpao rupu a nije obrusija đelkot...... :wave:
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la borro » 03. 07. 2015. (14:53)

bananko28 je napisao/la:... mogu se i g... papat ali nisu jestiva.

kako se mogu papat ako nisu jestiva? Jestiva su ali nije neko jelo u kojem češ uživati, sigurno ne dugoročno. brod neće potonuti ako zaljepi koliko sam ja skužio stranice od wc-a!!! Pa ne sastavlja trup broda iz dva dijela!!?? Osim toga ako gelcat dobro drži za podlogu, neće ga majka odvojiti 100 godina. Al ajde. Jqa sam gotov u ovoj temi. Shvatio sam.
A i sam sam rekao u prvom postu i barem jednom poslije da nema nikad greške ako obrusiš do plastike. Gledam "plastičare" kako plastificiraju i barke, krpaju dna preko antivegetacije! E to je posao! a ovo što će na gelcoat uhvatit stranicu wc-a. ...
Zadnja izmjena: riberer; 03. 07. 2015. (18:51); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Uređen citat
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 03. 07. 2015. (15:46)

bananko28 je napisao/la:... mogu se i g... papat ali nisu jestiva. z

tko za..zna.. : Laughing3:
dioklecian je napisao/la:Jeli ima koji nastavak za multiMaster koji diže plastiku odnosno delkot a da ne prasi puno ka brusilica

imaš onu trokutastu rašpu..i uključiš multimaster na usisavač.. :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la bananko28 » 03. 07. 2015. (16:52)

Josme sad bih ti nesto reka al necu radi foruma... al ako me natiras recu.... :mrgreen:
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 03. 07. 2015. (19:22)

Vidiš..ja sam u zajebanciji to komentirao a ti si se ka uvrijedio i ljutiš se iako si vikao na forumu i to još crvenim slovima.a što nije u skladu i u dobrim manirima ovoga foruma...e sada se ja ljutim i to u ime foruma i tražim tvoju ispriku ( forumu ...meni ne treba) :sick:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la bananko28 » 03. 07. 2015. (20:30)

josme je napisao/la:Vidiš..ja sam u zajebanciji to komentirao a ti si se ka uvrijedio i ljutiš se iako si vikao na forumu i to još crvenim slovima.a što nije u skladu i u dobrim manirima ovoga foruma...e sada se ja ljutim i to u ime foruma i tražim tvoju ispriku ( forumu ...meni ne treba) :sick:

nisam se uvridija, od kuda ti to? a i ja da sam ti napisa što sam mislija isto bi bila zajebancija, možda malo grublja pa zato nisam htio ništa pisat.... jer već sam se jednom našalio sa nekim tu sa foruma pa je nastala paljba...
Drugo, nisam vikao po forumu, to sam namjerno povećao font crvenim slovima kako bi jednostavnije predočio ljudima da je ljepljenje smole i mata po đelkotu fušarenje i sr@**e.... nikakvo vikanje nije bilo u điru... na kraju krajeva ti si meni indirekto rekao da ja PAPAM g...... a ispričavat se ne mislim, to mi nije običaj....nisam ni kad sam trebao... ;) :thumbup:
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 03. 07. 2015. (22:10)

Opet mlatite a covjeku niko da kaze sta treba...
Ne trebas brusit djelkot do plastike...jer i djelkot je vrsta plastike.
Radio spojler ili krpio rupu samo prodjes sa onim sto bruse metal,sto ide na brusilicu ne na slajfericu.
Ocistis nitrom ili acetonom i pici...a pogotovo to sto ti radis.
To nebi otpalo ni da ga ne obrusis :D
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.