brodsko kuhalo

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: brodsko kuhalo

PostPostao/la beba » 15. 07. 2014. (19:41)

Proba sam ovaj kućni regulator ali navoj neodgovara tj. Meni treba sa manjim fi.
beba
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la putnik » 16. 07. 2014. (11:26)

Pa u trgovinu i kupiti drugi regulator :)
putnik
Senior Member

Tip plovila: Sunbird Corsair 150

PostPostao/la Maestral700 » 16. 07. 2014. (22:21)

Josme, znam za ISO 10239 i sve što propisuje. Nigdje ne propisuje smještaj boce, isključivo govori o načinu smještaja a ne u kojem dijelu
broda. Inače,da se ovi propisi doslovno primjenjuju na našim sadašnjim brodovima (osim novogradnji koje mogu stvoriti pretpostavke za to prilikom
projektiranja brodova) niti jedan nebi zaplovio.
O pregledima brodica i instalacija od strane inspektora trebamo znati slijedeće:
Izvor Hrvatski registar brodova:hrvatski propisi ne reguliraju posebno obavezu pregleda i održavanja plinskih instalacija na plovilima za sport i razonodu, a prilikom obavljanja redovnih tehničkih pregleda tih plovila u u svrhu izdavanja ili ovjeravanja plovidbenih isprava isključivo se provodi opći pregled plinskih instalacija i trošila, smještaj spremnika (plinske boce) i kompletnog sustava, i to onoliko koliko je to moguće napraviti vizualnim pregledom. Pritom se, naime, podrazumijeva da bi svaki vlasnik plovila trebao biti svjestan važnosti održavanja plinskih instalacija i pravovremene zamjene dotrajalih dijelova te da to redovno i radi. Zbog osjetljivosti toga sustava svakako je dobro da pregled obavi ovlaštena osoba ili servis, no ta odluka leži isključivo na vlasniku plovila i nije posebno regulirana važećim propisima. Odnosno, ni Pravilnik o brodicama i jahtama ni Pravila za statutarnu certifikaciju brodica i jahti ne propisuju postojanje obaveznih ovlaštenih servisa za za pregled i održavanje plinskih instalacija, te je angažiranje takvog servisa ostavljeno na savjest vlasniku plovila.
Pozdrav.
Maestral700
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la morski psić » 17. 07. 2014. (06:18)

Josme,Maestral,nemojte puno po toj temi.Mogao bi netko dobiti ideju da se uvede obavezni godišnji pregled plinske instalacije na brodu od strane ovlaštenog servisa, i evo nam još malo po takujinu. :wave:
morski psić
Member

Tip plovila: drvena pasara s kabinom 6,5m , perkins 33ks.

PostPostao/la josme » 17. 07. 2014. (07:19)

morski psić.. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Maestral700...ti stavi bocu kamo ćeš...ja je u kabinu sigurno neću kako ti predlažeš...pa da mi usred noći popusti i riknem i ja i svi ostali skupa samnom...na krmu što dalje...nadalje i sam si rekako za način montaže(smještaja) a to je isto ono što sam i ja rekao..te stvari sam radio i postavljao pa mi je poznata problematika(govorim o novim brodicama prije registracije)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la som » 17. 07. 2014. (07:35)

Cudno jos nije nikom popustila i da je riknuo. To su gluposti Josme. Ako imas plinsku bocu koja je atestirana i ima vazeci atest a to je vidljivo na boci nije nista opasnija od boce vina ili piva.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la josme » 17. 07. 2014. (08:24)

some..ajde...ja pričam gluposti...a ljudima svako toliko ode u zrak ili kuća ili stan...podave se od raznih plinova..a bilo je i zapaljenja na brodicama...pa gdje ti živiš da to ne vidiš....ja govorim da se čovjek dobro osigura a ne da ode u zrak..stvarno ste neozbiljni i neodgovorni...pa nije ni čudo da nam ide sve ukrivo...atest boce nema veze s ovime...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Rexi » 17. 07. 2014. (09:53)

ok, a imam pitanje vezano uz ostatak plinske opreme (gume, osiguraci itd). Koliko je to sigurno?

tj ajmo ovako, dali je netko nekad imao nepriliku sa plinskom instalacijom i kako je to izgledalo?
Rexi
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka

PostPostao/la borro » 17. 07. 2014. (10:28)

Hm, neki su imali nepriliku, al nisu bili u prilci pričati o tome, poslije, zbog stanja svijesti i bitka. Imaš nešto o tome, izađe ponekad u crnok kronici. Dosta šturo, ali izađe.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la putnik » 17. 07. 2014. (10:32)

slika
putnik
Senior Member

Tip plovila: Sunbird Corsair 150

PostPostao/la morski psić » 17. 07. 2014. (12:28)

Ljudi iskulirajmo se malo. Potencijalno opasnost od plina postoji kao i od bilo čega drugog, (benzin,nafta,propela,nož,udica,boca rakije natašte...) na nama je kako se prema tim stvarima odnosimo i koliku pažnju pridajemo kvaliteti i starosti komponenti koje koristimo. Ja osobno neznam ni za jedan ozbiljan problem s plinskom instalacijom na brodu a radio sam skoro 20 godina u čarteru. Znam za budale koje su za grijanje koristili plinske plamenike ili ferale pa su se skoro ugušili kad se potrošio sav kisik, srećom kažu da bog takve čuva.
morski psić
Member

Tip plovila: drvena pasara s kabinom 6,5m , perkins 33ks.

PostPostao/la som » 17. 07. 2014. (15:04)

Nikome se nije dogodila nesreća sama od sebe. Najviše ih se dogodilo kad su ljudi pretakali plin iz boca u auta. Neki su ugasili šporet koji nema termo zaštitu pa je plin curio. Za ne vjerovati je da su u velikoj većini pušači. Uglavnom 99 % pizdarija se dogodi zbog nepažnje ili nestručnog rukovanja s bocom za plin. Boca s ispravnim i ispravno postavljenim ventilom, regulatorom tlaka i spojena na ispravan špaher je sigurna ne 100 nego 1000 %. Kod mene se plin koristi još od 970. g. u brodu i doma i nikada se nije ništa dogodilo. Koja je razlika spavati na krevetu u brodu ispod kojeg je plinska boca ( naravno ispravna i zatvoren ventil kad se ne koristi) i sjediti pored štednjaka u kužini u kojem je plinska boca?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Maestral700 » 17. 07. 2014. (15:46)

Some razlika je jer tamo ležiš a u kuhinji sjediš... :D ....napišem da boca treba biti van kabine,povišena a Josme
vjerojatno nije shvatio da pišemo isto ili slično....o tome toliko ljudi, ionako je svatko od nas "najpametniji"
i napraviti će kako je njega volja,zar ne?
U to ime :Drink40: svima i tražimo štogod za skuhati na tom plinu,biti će pametnije :thumbup:
Maestral700
Senior Member

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la beba » 17. 07. 2014. (20:13)

slika
beba
Senior Member

Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la tg-boy » 17. 07. 2014. (20:29)

Maestral700 je napisao/la:Some razlika je jer tamo ležiš a u kuhinji sjediš... :D ....napišem da boca treba biti van kabine,povišena a Josme
vjerojatno nije shvatio da pišemo isto ili slično....o tome toliko ljudi, ionako je svatko od nas "najpametniji"
i napraviti će kako je njega volja,zar ne?
U to ime :Drink40: svima i tražimo štogod za skuhati na tom plinu,biti će pametnije :thumbup:

s ovim gore se potpuno slažem ali ću samo dodati , da je plin siguran onoliko koliko je cijela instalacija sigurna - može boca biti na krmi ali ako je neisparavan ventil ili crijevo te ono pušta plin - iscureni plin je težak i pada na dno - tu se gomila i širi dalje - ovisno o spremištu gdje je i gdje curi i njegovoj koncentraciji explozija plina se može dogoditi bilo gdje na brodu (npr. u kaljuži plilikom iskrenja pumpe ili plovka) bez da explodira boca plina-- tako da sve ovisi o vlasniku i održavanju - a u načelu isto je i gore sa benzinskim unutarnim motorima....
uglavnom ne crno misliti
pozz
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.