skidanje premaza

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: skidanje premaza

PostPostao/la el passo » 24. 01. 2013. (20:34)

I to ne jednu :D
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Pape » 25. 01. 2013. (09:54)

vjeksa je napisao/la:jedino mi se zamjerila ona plastična ploča na koju se navida brusni papir jer samim brušenjem papir oslabi kod vide i odleti u MP3 a meni je finilo va glavinu :sick: još pamtim ...

...ja matere mi ne razumin kako si to uspija...dosad san ih potrošija mali milijun....nikad ni komadić vrcija s njih nije...

el passo je napisao/la:Ako ima više slojeva stare piture meni najbrže ide sa kutnom brusilicom i ravnom pločom ( ona od lističa brusnog papira gradacije 60-80-100 - ovisno o debljini ). Tako skinem u grubo pa poslije sa excentričmom počevši sa gradacijom 40-60 pa finiš sa 80 - 100 ovisno šta ide nakon toga

...nepotrebno, preskupo, i definitivno ne i najbolje za ovakvi posal...a i Ceko je već napisa....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la el passo » 25. 01. 2013. (12:04)

Pape je napisao/la:
...nepotrebno, preskupo, i definitivno ne i najbolje za ovakvi posal...a i Ceko je već napisa....

Ako ti tako kažeš
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la vjeksa » 25. 01. 2013. (14:13)

Ako je skidanje premaza tj. antifouling (protiv obrastanja) onda ga najbolje (i naj jeftinije) skida miniwash a ako još i ima sa rotacionom glavom i može nabiti 80-100 bara onda nema potrebe tražiti drugo :thumbup:
Ako je sama plastika u pitanju i gelcoating , tu bez brušenja nema pomoći ... ja sam slon pa mi bilo koji alat predstavlja potencionalnu opasnost , ali ima ljudi koji imaju i ruku i mota za te stvari :clap:
Jednom prilikom sam gledao lika kako sa električnom hoblericom skida gelcoat i to tako precizno i pomalo da kad sam to rekao , ljudi me ismijali kao ...... a što reći na to :wtf:
bolje mrtav pijan nego mrtav trijezan
vjeksa
Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la dimulius » 25. 01. 2013. (15:19)

ostavite se brusilice i takvog skidanja intonka i gelcoat-a !
ne radi se o ruci, nego o plucima.
morete pitat mog staroga, ako imate mobitel koji se daleko cuje (obziron da je umra od karcinoma plucne ovojnice :( )
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la el passo » 25. 01. 2013. (16:02)

dimulius je napisao/la:ostavite se brusilice i takvog skidanja intonka i gelcoat-a !
ne radi se o ruci, nego o plucima.
morete pitat mog staroga, ako imate mobitel koji se daleko cuje (obziron da je umra od karcinoma plucne ovojnice :( )

Jasno je da se mora nositi zaštitna maska kod takvog posla - i to ne ona od 10 kuna !, samo što je malo ljudi koristi. Inaće pare od farbi i otapala i njihova prašina spadaju u vrh rizikofaktora ( uz pušenje i alkohol ) za dobivanje karcinoma ne samo pluća nego i gornjih dišnih puteva. Zato bez zajebancije !!!
el passo
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.