Mala škola plastificiranja...??

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Mala škola plastificiranja...??

PostPostao/la vridnjak » 23. 03. 2012. (20:57)

moja istranka na jesen ide u bordo metalik (vodena baza + lak ,ostalo kad sam pitura neke aute) sa nekakvim tamno sivin crtama + spojler i brci. :D :P
jedva čekan da lito završi
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la el passo » 24. 03. 2012. (20:31)

Evo jedan mali savjet za one koji možda neznaju. Za odmaščivanje ( ako je potrebno ) prije farbanja puno je bolje koristiti industrijski acetom nego nitro. Nitro u sebi ima masnoča
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la genije » 26. 03. 2012. (06:14)

@mikula moli i @ceko tnx.
genije
Member

Tip plovila: Quicksilver 700

PostPostao/la detroit » 09. 04. 2012. (06:48)

Pozdrav forumašima,imam pitanje za one koji imaju iskustva. Planiram pilati kabinu i nadkabinu po dužini (da dobijem širi prolaz do prove) e sad zanima me vaše mišljenje kad to sve spojim iznutra izlaminiram kako bi mogao odraditi đelkot izvana po šavu spoja.Hvala!
detroit
Member

Tip plovila: elan 490,maestral 700

PostPostao/la el passo » 09. 04. 2012. (22:24)

Po onome šta ti piše pod tip brod pretpostavljam da se radi o maestralu. To ti je jako komplicirano i neznam koliko isplativo. Kad suziš kabinu i natkabinu trebati će dodati širinu bočnim prolazima. To onda iziskuje izradu ojačanja bočnih prolaza te izradu ispuna gazišta ( trake od stakloplastike). Onda kabinu treba centrirati te ljepiti i izvana i iznutra. Potom postavljanje ojačanja krova iznutra.
Što se tiče gelcoata njega namažeš ( u dva sloja- kad se prvi donekle osuši onda nanesi drugi )i pokriješ folijom. Onda brušenje i poliranje. Kad ispoliraš onda ćeš dobiti ispolirani dio koji vjerojatno neće biti u skladu sa ostatkom pa moraš polirati sve. Ili se nemoj gnjaviti time pa sve ofarbaj
Evo, ako neko zna koju drugu tehniku neka napiše :wave:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la buggy » 10. 04. 2012. (07:14)

Decki jel potrebno stavljat antifouling na gumija s plasticnim dnom za svega 30 dana sto ce biti u moru??
buggy
Member

Tip plovila: Gumenjak sa plastičnim dnom

PostPostao/la el passo » 10. 04. 2012. (08:13)

buggy je napisao/la:Decki jel potrebno stavljat antifouling na gumija s plasticnim dnom za svega 30 dana sto ce biti u moru??

po meni ne. Ovako će ti brzina biti nešto veća, potrošnja mrvicu manja. Samo ga prebriši jednom tjedno i to je to
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la z.sime » 11. 04. 2012. (16:04)

Da li netko zna di ima za kupiti aerosil i kakav je to točno materijal, kako se radi sa tim materijalom?
z.sime
New Entry

Tip plovila: Omnia 650 Ford xld

PostPostao/la peroLA » 13. 04. 2012. (08:42)

Eto i ja učim pomalo... ove godine na redu je obnova podvodnog dijela na Dalmatinki.... obrusio sam sve slojeve starog kopera do gealcota, i prije high protecta i primera, moram pokitat na tri mijesta, oštećenja su mala ali želim napravit kako treba... dvoumim se kod slijedećeg, dali mogu koristiti Hempel Epoxi Filler dvokomponenti kit kojeg već imam doma.. ili je bolje kupiti onaj koji se mješa sa talkom koji dođe crvenkasto-smeđi (to sam vidio kod susjeda).. koje je ustvari razlika, predpostavljam cijena ili se varam?
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la el passo » 13. 04. 2012. (09:14)

peroLA je napisao/la:Eto i ja učim pomalo... ove godine na redu je obnova podvodnog dijela na Dalmatinki.... obrusio sam sve slojeve starog kopera do gealcota, i prije high protecta i primera, moram pokitat na tri mijesta, oštećenja su mala ali želim napravit kako treba... dvoumim se kod slijedećeg, dali mogu koristiti Hempel Epoxi Filler dvokomponenti kit kojeg već imam doma.. ili je bolje kupiti onaj koji se mješa sa talkom koji dođe crvenkasto-smeđi (to sam vidio kod susjeda).. koje je ustvari razlika, predpostavljam cijena ili se varam?

Ako su mala oštečenja napravi sa epoxijem. Razlika je u cijeni i u tipu osnove proizvoda - epoxi / polyester.
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 14. 04. 2012. (06:48)

Ja više volim pomiješati talk u smolu i sa tim kitati,puno je jače i bolje od ovih drugih kitova...a možeš i zapunjavati veće rupe..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Trogiranin » 14. 04. 2012. (13:33)

Ako saniraš sami đelkot - manja oštećenja imaš kupiti gotovi proizvod (dvokomponentni) u tubi. Gelcoat filer. U kutiji dobiješ veliku tubu u vidu paste i drugu malu tubicu . U kompletu dobiješ i malu plastičnu lopaticu-špatulicu. Zgodna stvarčica za saniranje sitnijih oštećenja na đelkotu jer je kompatibilno sa podlogom, ne triba prajmer. Brzo veže i stvrdnjava za razliku od pitura ili običnog đelkota kojemu treba dodavati parafin da stvrdne ili obrađenu površinu prekrivati folijom o čemu smo već pisali. Idealan za sanaciju sitnih rupica koje s vremenom se pokažu na pregibima di proizvođači dobro ne izvaljaju vunu pa između vune i đelkota koji je prethopdno nanesen na kalup ostane šupljina. Tu se s vremenom otvori rupica kad đelkot pukne.
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la makineta » 14. 04. 2012. (16:56)

Togiranin,koja firma ovaj Gelcoat filer proizvodi,i u kojoj boji bude,da li ima raznih tonova ili....?
makineta
Member

Tip plovila: GULL-745 Yanmar4JH4

PostPostao/la tg-boy » 14. 04. 2012. (17:18)

trogiranin jeli mala špatulica metalna ili plastična --- meni su najbolje one metalne plave ;)
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la kalafat » 14. 04. 2012. (17:54)

makineta je napisao/la:Togiranin,koja firma ovaj Gelcoat filer proizvodi,i u kojoj boji bude,da li ima raznih tonova ili....?

imas jotunov i cini mi se od internationala ovaj jotunov je jeftinij

tg-boy je napisao/la:trogiranin jeli mala špatulica metalna ili plastična --- meni su najbolje one metalne plave ;)

ne tribas kupovat gelcoat za te spatulice, imas garniture od 4 komada kupit u maće , plasticne plave 7 , metalne 15 kn :wave:
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.