Trogiranin je napisao/la:Dobro odmašćena površina, suha, bez vlage i prašine. Ako te stavke poštuješ ne boj se.
Potpisujem
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Trogiranin je napisao/la:Dobro odmašćena površina, suha, bez vlage i prašine. Ako te stavke poštuješ ne boj se.
roko st je napisao/la:..I samo jos jedno pitanje.Na nadvodni dio stavit 2 ruke primera i boju,a na podvodni (kako hempel propisuje) 4-6 ruku primera pa na to intonak.Ali sta mi je sa onim dijelom
broda sta je gola plastika bez gelcoata ?? Da li nabacit boju na primer pa intonak ili na primer nabacit odma intonak?? Hm,hm,hm,...
genije je napisao/la:Evo da se i ja pridružim pitanjima!
Koju granulaciju papira najbolje koristit za matiranje gelcota prije stavljanja high protecta (prvo pituravanje dna)?
madi je napisao/la:Nakon što se stavi koper imali li određeno vrijeme u kojem je poželjno baciti barku u more, recimo tjedan dva?
Trogiranin je napisao/la:Nebi se složio da je Hempel polyenamel bacanje para. Pogotovu ako se držiš ovoga šta Mikula kaže. Tim prije na površinama di nemaš gelcoat uopće. Stavi minimalno dvije ruke high protect prajmera i ne moraš se puno bojat ni osmoze ni da će ti pucat boja. Samo nemoj pretjerivat sa prefinim brusnim papirom. Dovoljna ti je granulacija 100. Na plastičnom brodu su drukčije vibracije, uvijanja trupa i sl. tako da špricanje auto kitovima i brušenje do savršenstva sa 200-300 se dugoročno nije pokazalo baš kao dobitna kombinacija. Je da to izgleda i sjaji se, ali ako je brod za upotrebu, a ne za izložbu onda to nije to. Slikat ću danas jedan brod koji je tako bija uređen do "bola" prije osam godina. Sredija ga profi meštar i uzeja 21.000,00 kn . Nije se moglo gledat u njega od bljeska. Eno ga izvađen nedavno i vjerovatno će na pituravanje bar trup ovu godinu, a nadgrađe dogodine. Površinu broda tuče more, osuši se po njemu sol, po brodu se gazi, hoda, ...
Dobro odmašćena površina, suha, bez vlage i prašine. Ako te stavke poštuješ ne boj se.
mikula moli je napisao/la:madi je napisao/la:Nakon što se stavi koper imali li određeno vrijeme u kojem je poželjno baciti barku u more, recimo tjedan dva?
sto prije to bolje, pogotovo ako je samopolirajuci....... cim se moze dirat rukom moze u more.......
vridnjak je napisao/la:...ali brate brzo izblidi pogotovo ako nije bila boja . ne možeš više niti očekivati od piture što košta oko 130kn kil ( ne znam točno jer je ne koristim). jedina joj je odlika što je lipo sa njom radit i neloše ostane ( što se tiče kore)
roko st je napisao/la:Štaje sa brušenjima između slojeva primera-primera,primera-boje,te boje-boje??
Koju gradaciju papira upotrebljavat i da li ispirat prašinu od brušenja vodom ili...
ceko je napisao/la:vridnjak je napisao/la:...ali brate brzo izblidi pogotovo ako nije bila boja . ne možeš više niti očekivati od piture što košta oko 130kn kil ( ne znam točno jer je ne koristim). jedina joj je odlika što je lipo sa njom radit i neloše ostane ( što se tiče kore)
Mislim da to nije istina, plava boja na brodima šta su svi redom ovdje davali (i to bez primera) koliko ja znan nije izblijedila bar 10 godina, a to je ipak solidan rok..
el passo je napisao/la:ceko je napisao/la:vridnjak je napisao/la:...ali brate brzo izblidi pogotovo ako nije bila boja . ne možeš više niti očekivati od piture što košta oko 130kn kil ( ne znam točno jer je ne koristim). jedina joj je odlika što je lipo sa njom radit i neloše ostane ( što se tiče kore)
Mislim da to nije istina, plava boja na brodima šta su svi redom ovdje davali (i to bez primera) koliko ja znan nije izblijedila bar 10 godina, a to je ipak solidan rok..
Definitivno nije istina. Imao sam tamnoplavu istranku i nije izbljedilo ništa
Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju.